site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Barutçu Köyünde Kutlu Doğum Haftası Kurban Yemeği

Barutçu Köyünde Kutlu Doğum Haftası Kurban Yemeği
23.04.2013
A+
A-

ELÇUK BARUTÇU KOYLULERI KUTLU DOGUM YEMEGINDE DHA VEYSEL EROL

Selçuk’un Barutçu köyünde kutlu doğum haftası geleneksel kurban yemeğinin beşincisi yapıldı.

Barutçu Köy Muhtarı Mehmet Kıroğlu ve imamı Mehmet Ali Tanrıkulunun beş yıl önce başlattığı ve geleneksel beşinci yılına giren olayı muhtar Mehmet KIROĞLU şöyle anlattı; İlk yıl kurbanlar kesildi. Yemekler pişirildi. Köy odası bahçesinde dualar edildi. Dargınlar barıştırıldı. Mevlit okundu. Dualar okundu. Baktık ki çok güzel bir olay, memleketimizin bugünkü durumunda birlik beraberliğe daha çok ihtiyaç var. Devam ettirdik. Bu yıl beşincisini kutladık. Bırakın köydeki dargınlıkları komsu köylerden bile yemeklerimize onlarca insanımız geliyor. Keşke bizim köyde de yapabilsek diyorlar. Bu geleneği yıllarca sürdürmek tek amacımız olacak diyor.
DHA VEYSEL EROL ÖZEL

ELÇUK BARUTCU KOYU KUTLU DOGUM YEMEGINDEN DHA VEYSELE ROL

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    arazileri kurtardınız yemekleri yiyorsunuz şimdi afiyet olsun

    1. Ahmet dedi ki:

      Tasası sana mı düştü?

  2. RÜZGAR dedi ki:

    Ahmet arkadaş yalan mı ?. 2 B arazileri ne oldu ? Sahte doğumgünü kutlamaları ile din tüccarlığı yapıp, insanlara iki lokma yemek vererek kendi büyük lokmalarınızı örtbas edeceğinizimi zannediyorsunuz.Bugün tasası bize düştü. Yarın da size tasa düşecek.

    1. Ahmet dedi ki:

      Kimsenin bir şey örtbas ettiği yok. Ortada bir etkinlik var ve bu etkinliğe arazilerin geri alınması içinn imza atan herkes katıldı. Resimlere dikkat ederseniz arazi konusunda suçlanan muhtarla halk içiçe.Toprak yüzünden kimse kimseye düşman olmadı yani bunu anlatmak istiyorum.

  3. Anonim dedi ki:

    SORMAK İSTİYORUM O MUHTARA DÜN 23 NİSAN DI SİZLERE O YEMEKLERİ VE DUALARI ETMENİZİ SAĞLAYAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HEDİYE ETTİĞİ 23 NİSAN İÇİN YADA CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN YADA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İÇİN YADA ÇANAKKALE ZAFERİ İÇİN HİÇ ETKİNLİK YAPTINMI. BUNDAN 10-15 SENE ÖNCESİNE KADAR KUTLU DOĞUM DİYE BİŞEY YOKKEN SON YILLARDA BAZI CEMAAT ÜYELERİNİN POHPOHLAYARAK ORTAYA ÇIKARTIIĞI BU ETKİNLİK MİLLİ BAYRAMLARIMIZIN BİLE ÖNÜNE GEÇER OLDU. ÇOK YAZIK DÜN RESMİ TÖRENE BİLE KATILMAYAN BAZI YÖNETİCİLER KUTLU DOĞUM DENEN ETKİNLİKTE EN ÖNDE POZ VERİR HALE GELDİ. YARIN ÜLKENİN KAPISINI ÇALIP BİZ GELDİK DEDİKLERİNDE HEPİNİZİ GÖRCEM BEN. DEVAM EDİN SİZ KUTLAMAYA AFİYET OLSUN 3-5 KOYUN YETMEZ 10-20 KESİN.

    1. Ahmet dedi ki:

      Haklı olduğunuz noktalar elbette var. Ama atladığınız şu ki bu etkinliği muhtar değil tüm köy halkı düzenledi. Kimsenin üstüne bu kadar gitmeye hakkınız yok. Ayrıca resmi bayramlarda düzenlenen etkinlikleri yasaklayan iktidar partisidir muhtar değil.

  4. Anonim dedi ki:

    Sen 23 Nisan’ın, 30 Ağustos’un, 19 Mayıs’ın, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin ve Kurtuluş Savaşımızın ne olduğunu biliyormusun.Biz böyle etkinliği yaparken Kur’an okurken hep şehitlerimize, gazilerimize, Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarınada duamızı göndeririz.Sen böyle dua göndermesini biliyor musun ? Gelip görseydin etkinliğimizin sadece Kur’an okumak yemek yedirmek olmadığını anlardın.

  5. Anonim dedi ki:

    Bu etkinliği bir kaç öne gelmiş kişi değil tüm köy halkı yaptı.Bundan da haberiniz olsun.

  6. RÜZGAR dedi ki:

    BİZ 23 NİSAN, 30 AĞUSTOS, 19 MAYIS, 18 MART’IN NE DEMEK OLDUĞUNU EMİN OL SENDEN DAHA İYİ BİLİYORUZ. KİMİN NASIL DUA ETTİĞİNİ VE NASIL GÖNDERDİĞİNİ ALLAH’TAN BAŞKA KİMSE BİLEMEZ. AMA ATATÜRK OLMASAYDI NE O YEMEKLERİ YAPABİLİRDİN NE DE İBADETİNİ ÖZGÜRCE YAPIP DUA GÖNDEREBİLİRDİN…

    1. Ahmet dedi ki:

      Öncelikle büyük harfle yazmanın sanal alemde bağırmak, üste çıkmaya çalışmak olduğunu hatırlatmak isterim. Her işe Gazi Mustafa Kemal’i karıştırmanın ne anlamı var? Kimse ağzını açıp da ben Atatürk’ü sevmiyorum dedi mi size? Ya da buna yakın bir kelime kullandı mı? Bazı insanlar dinini bu şekilde yaşamayı tercih eder bazıları da daha sessiz daha içinde yaşamayı. Kim kimin özgürlüğüne müdahale etti de bu şekilde sitem ediyorsunuz? Bu etkinlikte Atatürk’e de silah arkadaşlarına bol bol dua edildi merak etmeyin. İnsanların hürriyetine karışmak kimseye düşmez. Ne size ne bir başkasına.

  7. Selçuklu dedi ki:

    Sen kimsenin ne için dua ettiğine karışamazsında bilemezsinde. Bırak isteyen istediği gibi yaşasın hayatını.Atatürk’ü elbette seviyoruz.Sırf bu etkinliği düzenledik diye mi bu kadar zorunuza gitti.Kusura bakmayın ama kimseye zorla bir şeyi sevidremezsiniz.Bundan da kötü şeyler çıkarırsınız siz. Biz Anıtkabir e gider fatiha okuruz. Herşey öyle bildiğiniz gibi değil hani.Bırakın duamızı da edelim Milletimizi de sevelim.Konuyu direk bayramlara bağlamayın.

  8. Amir dedi ki:

    Bu etkinliğin düzelmesinde sadece ismi geçen 2 kişi değil.Tün köy birlik olup düzenlenmiştir.Bu konuda her seneki gibi bu sene de tutumlu olup tüme ksikler köy halkı tarafıondan giderilip tamamlanmıştır.Konuyu araziye bağlamayın.Bir ortama girerken tüm kimliğini kapıda bırakıp gir Rüzgar ve Ahmet kullanıcı adlı şahıs. Köylü bu durumdan gayet mutlu ve istekli. Kimseyi ilgilendirmez.Gelip iki lokma yemeğimizi yiyebilirsiniz.Fakat böyle eleştirilere açık değiliz.Herkes anlamak istediği gibi anlar tabii.

  9. Anonim dedi ki:

    tamam işte bende tam bunu sordum o muhtara ama köy halkı yaptı diyorsanız o zaman köy halkına soruyorum. milli bayramlar da bugüne kadar tek bir etkinlik yaptınız mı yapmadınız mı. Bi arkadaş kimseyi zorla sevdiremezsiniz demiş. sen mümkünse sevme zaten. ama unutmayın orda dua okuyup o yemekleri yiyebiliyorsan oda GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sayesindedir. yoksa orda hz isa için her hafta sonu istavroz çıkarırdın.

    1. İpek Yılmaz. dedi ki:

      Bugüne kadar bir tane köyün kalkıp 23 Nisan’ı ya da Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için etkinlik düzenlediğini gördünüz mü ben de size bunu soruyorum. Sırf muhalefet olmak için yorum yaptığınız o kadar belli ki. Atatürk’e hepimizin saygısı Kutlu Doğum’u kutladılar diye mi Atatürk düşmanı oldu bu insanlar. Bu etkinliğe chplinin de akplinin dsplinin de katıldığına eminim. Kimse Atatürk’e saygısızlık yapmadı. Her yorumunuzda Atatürk’ün adını kullanarak demogoji yapmaktan vazgeçin lütfen. Tek Atatürk sevdalısı siz değilsiniz emin olun.

      1. Anonim dedi ki:

        yanılıyorsun ipek yılmaz ben şirincede çok bayram şenliklerine katıldım. ama sonradan ortaya çıkarılan ve bu köyünde son 5 yıldır kutladığı sözüm ona kutlu doğum haftasını asıl hiç bir köyün kutladığını duymadım. ya allah aşkına madem 700 lü yıllarda ki doğum tarihini bilenler bana GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ümüzünde hangi gün doğduğunu söyleyebilirlermi. bakalım neyle nekadar ilginiz var görelim.

        1. İpek Yılmaz dedi ki:

          Peki Şirince’deki etkinliğin köy halkı mı düzenledi yoksa ordaki ilkokul mu? Bunu biliyor musunuz? Barutçu Köyü’nde taşımalı eğitim var ve okul açık değil bundan da haberiniz var mı? Kimseye hesap sormaya hakkınız yok haddinizi bilin lütfen. Benim Atatürk’ün yaşamını anlatan kaç kitap okuduğumu bilemezsiniz. İş sadece doğum tarihini bilmekle bitmiyor. Atatürk’ün adını kendinize prim yapmak ve kendinizi haklı çıkarmak için daha fazla kullanmayın rica ediyorum. Bu tartışmayı başlatan da sizsiniz size Atatürk hakkında en ufak kötü söz söyleyen mi oldu da bu kadar Atatürk Atatürk demeye başladınız. Emin olun sizin gibi gösteriş Atatürkçüsü değilim. Onun adını her ortamda kullanarak adını bu kadar basitleştirme taraftarı hiç değilim. İyi günler bu son yorumum artık siizn gibi her konuda kendini haklı çıkarmaya çalışan insanları muhatap alıp daha fazlaa sinirlerimi bozmaya niyetim. Niyetim sizi kırmak ya da tartışmayı büyütmek değil ayrıca kırıcı olduysam özür dilerim iyi günler.

          1. Anonim dedi ki:

            benim sözüm yorumları iyi okursanız bir youmcu hiç kimseye zorla sevdiremezsiniz gibi bir söz sarf etmiş ona söylemiştim ancak siz kendiniz dahil oldunuz. ben ATATÜRK sevdalısı biriyim bu sebeple hakkımda söylemiş olduğunuz sözleri takmıyorum bile başkalarının sevip sevmemesi beni ilgilendirmiyor. yaşadağım sürece koymuş olduğu ilkelerin savunucusu olacağım istedikleri kadar baskı yapsınlar yada farklı etkinliklerle onun bırakmış olduğu izleri silmeye çalışsınlar. benim merak ettiğim konu bu kutlu doğum denen etkinlik bundan 10 – 15 yıl öncesinde yoktu. ama şimdilerde tamda 23 nisan haftasında günlerce kutlanıyor ama iş 23 nisanı kutlamaya gelince farklı şeyler yapılmaya başlandı tepkim bunadır. ATATÜRK çü olan herkes te benim gibi düşünür bundan eminim.

    2. İpek Yılmaz dedi ki:

      Biz Atatürk düşmanı mıyız yani? İsteyen istediğine inanır, istediğini yaşar. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak saygı duymak zorundadır. Ben Atatürk’e çocukluğumdan beri sempati duyarım. hükümetin politikasından da kesinlikle memnun değilim ancak insanların yaptığı bir etkinliği bu kadar büyütüp işi atatürk düşmanlığına getirmeniz hoş değil bunu anlatmak istiyorum. Ben ne insanlar tanıyorum Atatürk sevdalısı olup da camiye giden namaz kılan. Bunlara kesinlikle Atatürk düşmanı diyemezsiniz. Bahsi geçen etkinlikte de insanlar inançları gereği bir olaya imza atmışlar. Ve ben eminim ki bu insanların büyük çoğunluğu 29 ekim kutlamalarına da 23 Nisan etkinliklerine de katılıyor. Kimseyi bu yüzden eleştiremeyiz. Madem kişisel özgürlükten bahsediyoruz o halde 3. kişilerin buna laf etmeye hakkı olduğunu sanmıyorum.Teşekkürler.

  10. Anonim dedi ki:

    rüzgar madem siz bu günleri çok iyi biliyordunuzda. 23 nisan günü neden o köyden tek bir kişi bile hükümet konağında yapılan törende yoktu. ben ordaydım ama köyünüzden kimseyi görmedim. hoş zaten meydan da hep bugüne kadar ATAMIZA her platformda sahip çıkanlardan başka kimse yoktu. o nedenle işkembeden sallama bizde din kardeşiyiz alim allah çarpılırsın uyarmadı deme

  11. RÜZGAR dedi ki:

    25 NİSAN 2013 SAAT 21.21 DE YORUM YAPAN ARKADAŞ. YORUMUNA RUMUZ KOYMAKTAN BİLE KORKMUŞSUN. NE DEMEK İSTEDİĞİN DE BELLİ DEĞİL. ATATÜRK’E VE MİLLİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKAN VE BEDEL ÖDEYEN BİRİSİ OLARAK SAKIN BANA KALKIP TA ATATÜRK DERSİ VERME. ALİMALLAH İŞTE O ZAMAN SEN ÇARPILIRSIN…..

  12. REKLAM KOKAN AYAKLAR BUNLAR dedi ki:

    ŞİMDİ BANA KİMSE MARTAMAL OKUMASIN YOK ERZAGI KÖY HALKI TEMİN ETMİŞTE AŞNEMİŞ VİŞNEMİŞ DEMESİN. O ETKİNLİĞİ KİMİN ORGANİZE ETTİĞİNİ KİMLERİN OİŞTE SİYASİ ROL OLARAK EL ATTIGINI BEN ÇOK İYİ BİLİYORUM. BIRAKIN SİZ BU MAHSUM KÖYLÜ ÇOCUGU AYAKLARINI. BURADA YORUM YAZANLARIN YAŞI 25 İ ZATEN GEÇMEZ. GEÇMEDİĞİ İÇİNDE KAFALARI KÖYDE DÖNÜN DOLABA ZATEN ÇALIŞMAZ. SİZ Bİ SUSUN ANONİM İSİMLİ ARKADAŞIN SÖYLEDİKLERİNİ DİNLEYİN, BÜYÜYÜPTE GELİN. ALİ CENGİZ OYUNUNA DÜŞMEYE HİÇ GEREK YOK SEVGİLİ BARUTÇU SAKİNLERİ.SİZE PEYGAMBERİN DOĞUM HAFTASI DİYE VERİLEN O YEMEGİ SEÇİME BİR HAFTA KALA HATIRLATANLAR ÇIKACAK PİYASAYA MERAK ETMEYİN. YOKSA KİMSENİN DERDİ DEĞİL HANİ PEYGAMBERİN DOĞUM GÜNÜ FALAN.

    1. İpek Yılmaz dedi ki:

      Sizin yaşınız kaç acaba ki karşınızdaki kişiyi küçümseme hakkını görüyorsunuz kendinizde. Erzağı kimin temin ettiğini biliyormuşsun ya ispat etsene hadi. Ben isim verirdim bu erzak için kimin para topladığını ki ben de yardımcı oldum ama isim vermeye gerek yok. Kimseye hakaret etmeye hakkınız yok haddinizi bilin.

  13. köyden dedi ki:

    ya şu adamı muhattap alıp konuşmuşsunuz ya başka bişey demiyorum adamın kullandığı kelime şu ” ya bu kutlu doğum denilen etkinlik 10 15 yıl önce yoktu bu senelerde 23 nisana denk gelmeye başladı”
    1. si atamızı her cümlende azına alıp o pak temiz namuslu ismi ağzına alıp kirletme.
    2. si birisi şuna takvimlerin arasında meydana gelen gün farklarını anlatıversin.
    3. sü atatürk olmasaydı kim bilir nerde olacaktık ama, peygamberimizde olmasa belkide atatürk olmazdı yada atatürkün kurtaracağı bir millet olmazdı.
    ihtimaller üzerinden kendisini savunmaya çalışıyorsun fakat ezikliğinden başka birşey yok…

  14. CEM dedi ki:

    barutçu köyünün arazilerinin kurtulmasının nedeni bu sitede yayınlanan haberdir, dua etsinler bu sitede haberlerini yayınladı arkadaşlar da arazileri kurtuldu. Yoksa çok bakacaklardı arazilere uzaktan