Selçuk Haber

Barış için sanat sergisi açıldı

seramiksergii (3)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi tarafından düzenlenen “Barış için sanat” sergisinin açılışını yaptı. Seramik sanatının Selçuk tarihi açısından önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, kolları sıvayarak seramik yaptı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Seramik Sanatçısı Güzin Ülgen, Esma Ülgen eğitmenliğinde düzenlenen seramik kursunda yapılan eserler, Selçuk Efes Kent Belleği’nde sergilenmeye başladı. Davetlilerle birlikte açılışı yapan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Seramik ustalarının çalışmalarının bu topraklarda yaptığını arkeolojik kazılarda görüyoruz. O dönemde başlayan çalışmaların günümüzde devam etmesi kayda değer bir yaklaşımdır. Seramik ustalarının yetişmesi, seramiğin hayatta kalması ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından ortaya konması takdirlik bir çalışmadır. Bize düşen ne görev varsa bu adımları biz belediye olarak yapmaya hazırız ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak ise sanatın öneminden bahsederek, ÇYDD’nin Türkiye genelinde bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çıtak, “Sergilediğimiz objeler seramik sanatını değil, içimizdeki gizli, amatör seramikçiyi sergiliyor. ‘Herkes için barış’ tek hedefimizdir” diye konuştu.

Katılımcılarla birlikte sergilenen seramikleri inceleyen Başkan Bakıcı kursiyerlerle birlikte kolları sıvayarak seramik yaptı.

Exit mobile version