site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Barış için sanat sergisi açıldı

Barış için sanat sergisi açıldı
21.01.2015
A+
A-

seramiksergii (3)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi tarafından düzenlenen “Barış için sanat” sergisinin açılışını yaptı. Seramik sanatının Selçuk tarihi açısından önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, kolları sıvayarak seramik yaptı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Seramik Sanatçısı Güzin Ülgen, Esma Ülgen eğitmenliğinde düzenlenen seramik kursunda yapılan eserler, Selçuk Efes Kent Belleği’nde sergilenmeye başladı. Davetlilerle birlikte açılışı yapan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Seramik ustalarının çalışmalarının bu topraklarda yaptığını arkeolojik kazılarda görüyoruz. O dönemde başlayan çalışmaların günümüzde devam etmesi kayda değer bir yaklaşımdır. Seramik ustalarının yetişmesi, seramiğin hayatta kalması ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından ortaya konması takdirlik bir çalışmadır. Bize düşen ne görev varsa bu adımları biz belediye olarak yapmaya hazırız ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak ise sanatın öneminden bahsederek, ÇYDD’nin Türkiye genelinde bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çıtak, “Sergilediğimiz objeler seramik sanatını değil, içimizdeki gizli, amatör seramikçiyi sergiliyor. ‘Herkes için barış’ tek hedefimizdir” diye konuştu.

Katılımcılarla birlikte sergilenen seramikleri inceleyen Başkan Bakıcı kursiyerlerle birlikte kolları sıvayarak seramik yaptı.

seramiksergii (1)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Sergi malzemesi dışında her şey resimlenmiş.

  2. Anonim dedi ki:

    Belediye Başkanıyla barışmak için açılan ilk sergi.siyaset tarihimize geçecek. Şaşırmayın sergideki seramikleri belediyenin elinde bulunan seramik fırınına koymak için günlerce mücadele verildi. ESkiden bu işlerin lafı bile olmazdı. Eski başkana ders olsun.

  3. Anonim dedi ki:

    Bu serginin davetiyeleri ve afişlerini bile yaptıramadılar belediyenin basım makineleri bozuk dediler o sergilenen seramikleri fırınlatmamak için yapılanları bilmesek ?????Amannn sergidekiler mutlu ya boş verin,Herkes ne kadar gülüyor ne kadar mutlu