site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bakıcı: Öğretmenler toplumun mimarıdır

Bakıcı: Öğretmenler toplumun mimarıdır
23.11.2016
A+
A-

Başöğretmen, Mustafa Kemal Atatürk tarafından öğretmenlere hediye edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Ülkemizin geleceği için kutsal bir meslek icra eden öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öğretmenlik kutsiyeti hiçbir zaman değişmeyecek olan bir meslektir. Bu mesleğe mensup olmak, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile meslektaş olmak öğretmenler için, bizler için bir onurdur” dedi.

Öğretmenlerin toplumun mihenk taşı olan insan yetiştirmedeki önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Eğitim bir insan için, bir toplum için olmazsa olmazdır. Beşikten mezara kadar devam eğitim sürecinde aileden sonra en önemli etken öğretmenlerdir. Öğretmenler toplumun mimarıdır” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı bir lider olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “ 24 Kasım öğretmenlerimizi anmanın yanı sıra aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük ve farklı bir lider olduğunun bir kez daha altının çizildiği bir gündür. Büyük Atamız Kurtuluş Savaşı’nda Türk Ulusu’na esaretle çizilmek istenen kaderi reddederek; bir ulusun kaderini baştan yazdı. Bununla da yetinmeyen Atatürk, yaptığı devrimlerle Türk Ulusu’nun muasır medeniyetler seviyesine çıkması için pek çok devrim yapmıştır. Eğitim bu devrimler içerisinde her zaman ayrı bir öneme sahip olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Latin Alfabesi’nin kabulünün ardından bir okuma yazma seferberliği başlatmak için Millet Mektepleri’ni açmıştır. 24 Kasım 1928 tarihi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği sıfatını kabul ettiği tarihtir” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ve kendisinin de bir öğretmen olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı sözlerini şöyle tamamladı: Değerli Meslektaşlarım; Yolunuz uzun, göreviniz biraz da zor belki. Fakat sizler o kadar kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz ki; önünüze çıkan zorluklar sizin için engel değil; bu kutsal yolun gerekliliğidir. Çünkü aydınlık yarınlar için, Türkiye Cumhuriyeti için gelecek nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Ne mutlu sizlere! 24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.