Selçuk Haber

Bakıcı: 60 kuruşa ekmek satacağız

zeynelbakici-ekmek

Başkan Bakıcı, Ekmek büfeleri kurarak kar amacı gütmeden 60 kuruşa ekmek satacağız.

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “Bundan böyle ekmekler bizim kontrolümüz altında ve vatandaşa daha ucuza ulaşacak” diye konuştu.

Manisa’da yapılan bir baskında hayvan yemiyle yapılan ekmeklerin “köy ekmeği”, “Salihli Ekmeği” adı altında satıldığının ortaya çıkmasının ardından basında çıkan haberler büyük ses getirdi. Sağlıksız koşullarda üretilerek sokak ve pazaryerlerinde satılan ekmeklerin toplum sağlığı açısından oluşturduğu riskleri gündeme getiren haberlerin ardından bir açıklama yapan Başkan Bakıcı, sokak ve pazaryerlerindeki denetimleri daha da sıkı hale getirerek bu tür ekmeklerin ilçelerinde satışına izin vermeyeceklerini söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, denetimlere ek olarak vatandaşın ekmeğini ucuza temin edebilmesi için farklı bir çalışma başlattıklarını da açıkladı. Bakıcı, ilçede kuracakları büfelerde fırıncı esnafından aldıkları ekmeği vatandaşa 1 lira yerine 60 kuruşa satacaklarını açıkladı.

Açıkta satış yasak

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin 3. maddesinde ekmeğin açıkta satışının kesinlikle yasak olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Bu konuda hassasız. Denetimlerimizde bu konunun üzerinde daha fazla duracağız. Eğer gözden kaçan açıkta ekmek satışı varsa gereğini yaparız” dedi. Ayrıca farklı bir çalışma başlattıklarını da açıklayan Başkan Bakıcı, “Ekmek büfeleri kurarak kar amacı gütmeden 60 kuruşa ekmek satacağız. İlçede 16 ayrı önemli nokta belirledik. Bu noktalarda gün boyu belediye olarak ihtiyaç sahiplerine ucuz ekmek satacağız. Ancak İlçemizdeki fırınları ve çalışanları da unutmadık. Kendi tesisimizi kurmak yerine, fırıncı esnafına sahip çıkmak için ekmeği fırınlardan alacağız. Biz ekmeği 58 kuruşa alıp 60 kuruşa satacağız. İlk etapta 16 olan satış noktamızı daha sonra vatandaşın arz ve talebine göre arttıracağız” dedi.

Exit mobile version