site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: 60 kuruşa ekmek satacağız

Bakıcı: 60 kuruşa ekmek satacağız
15.04.2015
A+
A-

zeynelbakici-ekmek

Başkan Bakıcı, Ekmek büfeleri kurarak kar amacı gütmeden 60 kuruşa ekmek satacağız.

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “Bundan böyle ekmekler bizim kontrolümüz altında ve vatandaşa daha ucuza ulaşacak” diye konuştu.

Manisa’da yapılan bir baskında hayvan yemiyle yapılan ekmeklerin “köy ekmeği”, “Salihli Ekmeği” adı altında satıldığının ortaya çıkmasının ardından basında çıkan haberler büyük ses getirdi. Sağlıksız koşullarda üretilerek sokak ve pazaryerlerinde satılan ekmeklerin toplum sağlığı açısından oluşturduğu riskleri gündeme getiren haberlerin ardından bir açıklama yapan Başkan Bakıcı, sokak ve pazaryerlerindeki denetimleri daha da sıkı hale getirerek bu tür ekmeklerin ilçelerinde satışına izin vermeyeceklerini söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, denetimlere ek olarak vatandaşın ekmeğini ucuza temin edebilmesi için farklı bir çalışma başlattıklarını da açıkladı. Bakıcı, ilçede kuracakları büfelerde fırıncı esnafından aldıkları ekmeği vatandaşa 1 lira yerine 60 kuruşa satacaklarını açıkladı.

Açıkta satış yasak

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin 3. maddesinde ekmeğin açıkta satışının kesinlikle yasak olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Bu konuda hassasız. Denetimlerimizde bu konunun üzerinde daha fazla duracağız. Eğer gözden kaçan açıkta ekmek satışı varsa gereğini yaparız” dedi. Ayrıca farklı bir çalışma başlattıklarını da açıklayan Başkan Bakıcı, “Ekmek büfeleri kurarak kar amacı gütmeden 60 kuruşa ekmek satacağız. İlçede 16 ayrı önemli nokta belirledik. Bu noktalarda gün boyu belediye olarak ihtiyaç sahiplerine ucuz ekmek satacağız. Ancak İlçemizdeki fırınları ve çalışanları da unutmadık. Kendi tesisimizi kurmak yerine, fırıncı esnafına sahip çıkmak için ekmeği fırınlardan alacağız. Biz ekmeği 58 kuruşa alıp 60 kuruşa satacağız. İlk etapta 16 olan satış noktamızı daha sonra vatandaşın arz ve talebine göre arttıracağız” dedi.

YORUMLAR
  1. Dalyork dedi ki:

    Vallaha çıldıracağım! Selçuk’un başka derdi yok mu yaaa? Sivrisinek meselesine el atman daha makbuke geçer sayın Bakıcı. Dünyada çeşitli lobiler var bizde tostçu lobisi var. Adamlar hergün şikayet, her gün gözyaşı… Yeter artık bir doymadınız kazanmaktan! Selçuk halkının %80 Türkiye’nin yaşam standartlarının üstünde yaşıyor, ekmekte ki 40 kuruşu mu hesaplıyor. Halkı ekmekle mi kandıracaksınız sayın Bakıcı. Hükümetiniz cebimizden elini çeksin, biz ekmekte alırız pasta da…

  2. Anonim dedi ki:

    ekmeginin maliyetini dahi hesaplamasını bilmeyen bir başkansın. sırf segaşı bitirme ugruna onlarca fırndan ekmek yiyen insanların ekmegiyle aşıyla oynuyorsun . insanların ekmeginden çekin ellerinizi, bırakın artık ikili çekişmeleri. vefayla hesaplaşmanı başka bir şekilde yap. amacının ucuz ekmek satmak olmadıgını herkez biliyor. amacın sırf vefa segaşın başında diye onu madara etmek.

    1. Anonim dedi ki:

      kesinlikle haklısınız başka işleri yokmu bunların

  3. Esnaf dedi ki:

    Hani kin yoktu. Hani hizmet ve birlik vardı? Ekmeği bu fiyata satmak için zarar etmen ve belediye kasasından yemen gerek. Benim paramı alıp bana mı ucuz ekmek satacaksın, birde iyilik yapmış gibi bunu paylaşacaksın? Olmaz öyle şey! Görev süren dolmadan Selçuk sokağa dökülecek istifaya davet edileceksin. Gidişat bu. Fırınların çoğu Ticaret odasına bağlı küçük bir kısmıda Esnaf Odasına. Yıllardır uyum içinde çalışıyordu herkes şimdi kaos oluştu. Odaların işine müdahaledir bu. Böyle iş olmaz.

    1. Anonim dedi ki:

      Halka ucuz ekmek vaat etti diye adamı nerdeyse hain ilan edeceksiniz.Uyum içinde çalışıyorlarmış vay vay..Uyum içinde halkın ekmeğini yemişsiniz….

  4. emekli dedi ki:

    kent konseyinin halka ekmek fabrikası için verdiği önergeyi destekliyorum.Fırıncılar üç günde ekmek fiyatlarını %30 düşürdüler,kent konseyinden et fiyatları için.kasapların sattıkları yüksek fiyatlı etler için de belediye meclisine yeni bir önerge hazırlamasını talep ediyorum.

  5. Esnaf dedi ki:

    Kent Konseyi Belediyenin halkın ve esnafın tepkisinden korkup söyleyemediklerini söyleyen zavallı bir yapı. Yetkili merciler tarafından incelense hemen kapatılır çünkü her yanı hukuksuz ve yetersiz bir yapı. Kent Konseyinde kimse kalmadı zaten, yazık olan irfan hocaya oldu. Oda yok yere küçücük işler için tertemiz geçmişine gölge getirdi. Umarım oda en kısa zamanda kendine yakışanı yapar ve istifa eder.