site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bahçeşehir Öğrencileri Su Kirliliğine Dikkat Çekiyor

Bahçeşehir Öğrencileri Su Kirliliğine Dikkat Çekiyor
17.04.2022
A+
A-

Topluma değer katan, mutlu, üretken, fark yaratan bireyler yetiştirme misyonuyla yola çıkan Bahçeşehir Koleji; tüm çalışmalarını sürdürülebilirlik temelinde planlamaya ve uygulamaya devam ediyor.

Bahçeşehir Koleji öğrencileri aldıkları vizyoner eğitim ile çevreye karşı duyarlılıklarını her zaman olduğu gibi bir kez daha gösterdiler.

Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Biyoloji öğretmenleri danışmanlığında; İzmir’ in Güneyinde, Tulum ve İsmetpaşa Mahalleleri arasında bulunan Küçük Menderes nehrinin eski yatağındaki ötrofikasyon kirliliğine dikkatleri çektiler.

Ötrofikasyon Nedir?
Göl ya da akarsu gibi su kütlelerinde, başta karalardan gelenler olmak üzere, çeşitli nedenlerle sudaki besin maddelerinin büyük oranda artması sonucu suyun üzerindeki üreticilerin aşırı artmasıdır. Bu üreticilerin suyun yüzeyini kaplamalarıyla suyun içerisine güneş ışınları giremez ve suyun içerisinde oksijen değeri düşerek suda yaşayan birçok omurgalı ve omurgasız canlıların yok olmasına neden olmaktadır. Bu da ileride birçok canlının soyunun tükenmesine neden olabilmektedir.
Sudaki ötrofikasyon öncelikle suya aşırı kimyasal gübre, kanalizasyon ve temizlik malzemesi karışmasıyla oluşmaktadır.

Yazın akış debisinin azalması, çevre ilçelerden gelen kirlilik ve tarımda yoğun kimyasal gübre kullanımı bu Küçük Menderes nehrinin eski yatağındaki dereyi adeta öldürmektedir. İçerisinde yaşayan canlıların ölmesiyle çevreye de kötü kokular yaymaktadır.

İzmir Devlet Su İşleri İkinci Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı ‘Dere Islah ve Yatak Tanzim Projesi’ ile dere az da olsa nefes almakta fakat gerçekleştirilen bu fiziksel temizleme derenin biyolojik ve kimyasal dengesini yerine getirememektedir.

Bahçeşehir Koleji Öğrencilerinden Çözüm
Önlemek kurtarmaktan daha kolay diyen Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri; çözümün bölgede yoğun tarım yapan çiftçilerimizi bilgilendirmekten geçtiğini, su sıkıntısı çeken ülkenin duyarlı vatandaşları olarak derelerimizin kurtulabilmesi adına çeşitli çalışmalar planlamakta ve derelerimizin kurtulabilmesi adına destek için herkese çağrıda bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.