site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Plastik Kirliliği Mücadelesi

Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Plastik Kirliliği Mücadelesi
28.02.2024
A+
A-

Plastik kirliliği, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de giderek artan endişe verici bir çevresel sorun haline gelmiştir. Plastiklerin yaygın kullanımı ve doğaya atılması ciddi sonuçlar doğurmaktadır.

Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Çevrenin Genç Sözcüleri olarak, bu soruna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çektiği fotoğraflarla çevre bilinci konusunda önemli bir adım atmaktadır.

Sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyen öğrenciler, plastik kirliliğinin doğadaki ve canlı yaşamındaki olumsuz etkilerine karşı duyarlılıklarını göstermektedirler. Plastik atıkların denizlerde ve karalardaki canlı yaşamına verdiği zararların yanı sıra, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini de vurgulamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedirler.

Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Ayşe KIRLAR EMİR , Sürdürülebilirlik derslerimiz ile öğrencilerin çevre bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesinin öneminin altını çizerek, “Plastik kirliliği konusunda farkındalık yaratmak, kirliliğin önlenmesine ve doğanın korunmasına katkıda bulunmada kritik bir rol oynamaktadır. Öğrencilerimizin çabaları, çevreye duyarlı bir toplum oluşturarak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma hedefimize doğru büyük bir adım atmaktadır.”

Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, sıfır atık oluşturmayı destekleyen ve sürdürülebilir yaşamı teşvik eden vizyonlarıyla çevresel sorumluluklarını üstlenmekte ve çevrenin korunması için aktif çözümler üretmektedirler.

Plastik kirliliği konusunda duyarlı ve aktif rol alan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, sıfır atık oluşturmayı benimseyen ve sürdürülebilir yaşamı destekleyen vizyonlarıyla çevresel sorumluluklarını yerine getirmektedirler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.