site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bahçeşehir de Okul Ailedir

Bahçeşehir de Okul Ailedir
16.09.2019
A+
A-

Torbalı Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumlarının Kurucusu Yıldırım Baytekin ,”Okul bir ailedir. Tıpkı aynı çatı altında yaşayan aile bireylerinin meydana getirdiği ve aynı duyguları paylaştığı, her birinin kendi toplumsal konumu içinde birbirlerini karşılıklı etkilediği, ortak bir kültür yarattığı, paylaştığı ve sürdürdüğü aile bireyleri gibi; Veliler, öğrenciler, öğretmenler ve okul yönetimi de aynı hüznü sevinci paylaşabiliyorsa okul bir aile olur ve başarı gelir. Biz bu anlayışla işimizi yapıyoruz. O nedenle Bahçeşehir’de Okul Ailedir” dedi.

Özel Torbalı Bahçeşehir Koleji Kampüsü’nde 5. eğitim-öğretim yılının ilk ders zili ‘Kaliteli Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır’ vizyonuyla 9 Eylül’de çaldı. İlk ders gününde okul bahçesini dolduran öğrenci, öğretmen ve velilerin heyecanlı oldukları görüldü.

“BAHÇEŞEHİR’ DE OKUL AİLEDİR”

TORBALI Bahçeşehir Koleji 5. yılına “eğitim kalitesinde” çıtasını yükselterek giriyor. Bölgenin eğitimine kazandırdığı uluslararası vizyon ve öğrencilerinin akademik başarıları ile ön plana çıkan Torbalı Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde bölgenin en büyük kampüsü olarak Torbalı (Pamukyazı) – Tire – Selçuk yolu kavşak noktasında 40 bin metrekare yerleşim üzerinde 15 metrekare kapalı alanıyla açılmıştı. Torbalı Bahçeşehir koleji ‘kaliteli eğitimi’ fark yaratıyor. Aynı zamanda Gaziemir, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Selçuk, Tire ve Bayındır’dan gelen öğrencilerle bölgenin ‘eğitim ve yaşam kampüsü’ ifadesini fazlasıyla hak ediyor.

ÖZEL Torbalı Bahçeşehir Koleji Kampüsü ilköğretim haftası açılış programı ile eğitim – öğretime başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Kampüs Müdürü Didem Öngel, “Dünyayı değiştirecek tek şey eğitim!” diyerek, “Bahçeşehir Kolejleri olarak eğitimin kapılarını çağdaş Atatürk ışığıyla açıyor, öğrencilerimizi sevgi ile kucaklıyor, 21. yüzyıl becerileriyle donatıyoruz ve en iyisini yapabilmek için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

‘OKUL AİLEDİR’

PROGRAM ortaokul eğitimini Bahçeşehir Kolejinde tamamlayan, bu yıl da Bahçeşehir Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Eylül Kaya’nın ‘Bahçeşehir’li olmak ayrıcalıktır’ konulu konuşması ile başladı. 4. sınıf öğrencileri Beril Dalgıç ve Yaren Beyaztuz’un okuduğu İlköğretim Haftası şiirleri velilerden alkış topladı. 11. sınıf öğrencileri Çağlar Aydın ve Efe Erez’in müzik performansı ile devam eden program 1. sınıf öğrencilerinin ‘harf balonları’nı uçurmaları ile sona erdi. Çalınan ilk zilin ardından kampüste eğitim öğretim süreci hızlı bir şekilde başladı.

OKUL Kurucusu Yıldırım Baytekin, “Bugün 9 Eylül… İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü… Büyük Taarruz harekâtı sonucu Türk ordusu Yunan işgali altındaki İzmir’e 9 Eylül 1922’de girerek düşman işgalinden kurtardı. Bugünü unutmamalıyız. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun! Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Rabbim işgal günlerini tekrar göstermesin” dedi.

BAYTEKİN, “Torbalı Bahçeşehir Koleji’nin fiziki imkanları, eğitim sistemindeki uygulamalarını ve Dünya vatandaşı vizyonunu anlattı. “Kaliteli Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır. Akademik ve sosyal başarı için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz, dedi. Torbalı Bahçeşehir Koleji öğrencilerine akademik, bilim, sanat, spor alanlarında ulusal ve uluslararası başarılara imza atacakları şekilde eğitim ve öğretim veriyoruz. Torbalı Bahçeşehir Koleji olarak hedefimiz Türkiye’nin ve dünyanın, en başarılı ve saygın kolejinden biri olma yolunda ilerliyoruz. Bunun için mutlu ve gururluyuz. Daha da iyisine ulaşmak için sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

NİYE BAHÇEŞEHİR?

“BAHÇEŞEHİR Uğur Eğitim Kurumları Laleli’de üç derslikli bir dershane ile başlayıp bugün Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında kampüsleri ve eğitim merkezleri bulunan, Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu. Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları ile K12 düzeyinde Türkiye genelinde kampüsleri bulunan, kısa sürede Türkiye’nin en saygın üniversiteleri arasına giren Bahçeşehir Üniversitesiyle, BAU Global çatısı altında Wahsington’dan Hong Kong’a kampüs ve eğitim merkezleriyle yalnızca Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu değiliz; dünyanın en iyi eğitim kurumları arasındayız.”

‘İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİ ÜCRETSİZ YAZ AYLARI DİL KOLEJİNE GÖNDERİYORUZ’

“KANADA’DA Fulford Academy adıyla ilk yurt dışı kampüsümüzde öğrencilerimize eğitimlerinin bir bölümünü bu okulda tamamlama ve çift diploma alma olanağı da sunduğumuz Kanada kampüsümüzde birçok milletten öğrencimiz öğrenim görüyor. Burada uygulanan müfredat, üniversite eğitimine ABD veya Kanada’da devam etmeyi düşünen öğrencilerimiz için de avantaj sağlıyor.”

“HER yıl Harvard gibi üniversitelere birkaç tane öğrenci göndermeyi arzu ettiklerini belirten Öngel, “Washington’da üniversitemiz var, Almanya’da, Gürcistan’da üniversitemiz var. Dünyanın çeşitli noktalarında kampüslerimiz var. Dünyada eğitim öğretimin nereye gittiğini, ne olması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Fabrikasyon bir öğretim, fabrikasyon bir eğitim anlayışını bırakmak istiyoruz. Bırakmaya çalışıyoruz, terk etmeye çalışıyoruz. Kişiye özgü öğretimi yapmaya çalışıyoruz. Öğrencileri lise boyunca yazları çalıştırmak istiyoruz. Herhangi bir bilim insanının yanına gidecekler yaz ayları bir proje etrafında çalışacaklar. Yabancı dili mükemmel bir şekilde öğreteceğiz. Eğer öğrenciler isterlerse yaz ayları Toronto’daki dil okulumuzda, Washington’daki dil okulumuzda eğitim ücreti almaksızın, barınma ve uçak veliye dahil olmak üzere 1 aylık, 3 aylık, 1 dönemlik eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüreceğiz. Öğrenciyi dışa açık büyüteceğiz. Biz hedefimizi yarının Türkiye’sinden zengin Türkiye’sini ancak böyle yakalarız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.