site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Aydoğan: Ankara Yolunda Faşizmi Gördük

Aydoğan: Ankara Yolunda Faşizmi Gördük
30.10.2012
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Yöneticisi Özgür Aydoğan, 28 Ekim 2012 Pazar akşamı Ankara’ya gitmek üzere çıktıkları yolda yaşadıklarını anlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Yöneticisi Özgür Aydoğan, 28 Ekim 2012 Pazar akşamı Ankara’ya gitmek üzere çıktıkları yolda yaşadıklarını, basına yansıyan ve yansımayan şekli ile kamuoyu ile paylaşırken Selçuk ilçesinde ki yurttaşlara destek ve dayanışmaları için teşekkür etti. Aydoğan sözlerine şöyle devam etti; 28 Ekim 2012 Pazar akşamı saat 22.00’da Belediye önünden otobüs ile hareket etmek üzere buluştuk. Biz oraya varmadan önce otobüsün hareketi engellenmek istenmiş fakat yöneticilerimizin kararlılığı Selçuk Emniyet müdürlüğümün de anlayışı nedeni ile konu tatlıya bağlanmış. Hareket ettiğimiz sırada ADD Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanı Tanju Beyazıt ve parti yöneticileri bizimle beraberdi. Ankara’ya girmeden engelleneceğimiz düşüncesi ile yola çıktık fakat İzmir il sınırları dışına çıkmamıza bile izin vermediler. İzmir’den katılacak arkadaşlarımızı almaya giderken otoban çıkışında üç polis arabası takibe aldı ve bir süre sonra otobüsümüzü durdurdu.

Bir dizi yalan ve kanunsuzluk

Karakola çekip kontrol edeceğiz dediler fakat öyle olmadı, karanlık tenha bir bölgeye götürüp bizi otobüsten indirdiler. Arama yaptıktan sonra sizi bırakacağız diyerek ikinci yalanlarını söylemiş oldular, arama yapılmadığı gibi araç içeri alınıp ceset torbası olmaması ve arka far arızası bahane edilerek bağlandı. Daha sonra şoförü bizden ayırıp bir köşeye çekti ve tehdit ettiler, şoför direnç göstermedi ve hemen kabul etti. Kabul etmek korkmak her zaman olduğu gibi onu da kurtaramadı, 5000 TL ceza ve beş gün trafikten men cezası aldığını öğrendik. 6-7 kadar polis aracı bizi orada bırakıp teker teker ayrıldılar. Uçuşan kumlar nedeni ile gözümüzü açmakta zorlandığımız karanlık, yol iz olmayan bir yerde çocuk, kadın ve ihtiyarlar ile ortada kalmıştık.

Hukuk yok, vicdan da yok.

Ceza kesmek tamam fakat yolcusu olan bir aracı bağlamak kanunsuz bir harekettir. Hadi emir aldınız kulluk ediyorsunuz peki vicdanınızda mı yok. Gelen polislere milletvekilimizin huzurunda sordum; “çocuk, kadın ve ihtiyarları orada bırakıp giderken kendi ailenize aynısını yapılmasını düşündünüz mü” dedim. Boyun bükmek dışında bir sözleri kalmamıştı. Orada muhatap olduğumuz 40 civarındaki polisin vicdanlarına muhtelif kereler seslendik fakat vicdanlarının yerinde korku ve kulluk duygusu vardı. Onlara acıyorum çünkü zulme kölelik yapıyorlar. Bu yaptıklarına tabi ki boyun eğmedik daha da bilendik.

Üyelerimiz ile gurur duyduk

Otobüsteki yolcular son derece kararlı ve soğukkanlı davrandılar, karmaşaya izin vermeyecek şekilde disiplinli ve cesur tavır aldılar. Bir süre sonra ADD Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç ve CHP Selçuk İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Özge Yıldırım bizim yanımıza ulaştılar, hemen arkasından da CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yanımıza geldi. Milletvekili gelince arkasından 10 kadar polis aracıda bulunduğumuz yere intikal etti. Kumla karışık rüzgar karşısında 5 dakika dayanamayan polisler bizi uygun otogara götürmeyi teklif etti fakat o saatte araç olmadığı için kabul etmedik. Vakit kaybetmeden vali ve emniyet müdürleri dahil her yeri arayıp görüştü, karşısındakilerin samimiyetsizliği ve sorumsuzluğu karşısında daha fazla dayanamayarak tepki gösterdi ve hukuk yoluyla hak aramaya devam edeceğimizi iletti.

Hesabını Selçuk ilçemizde soracağız

Bir araç tutup derneğimiz imkânları ile geri döndük. Yaşadıklarımız sonunda anladık ve gördük ki faşizm kendi sonunu hazırlıyor. Tabi ki yaşadıklarımızın hesabını birlik olarak, onları ilçemizde sandığa gömerek göstereceğiz. Buradan kanunsuz iktidara göz yumanlara ve destek verenlere sesleniyorum, işbirlikçi de olmayın alet de olmayın. Karşımıza çıkıp biz aslında Cumhuriyeti seviyoruz, seçimden sonra istifa edeceğiz, iktidar nimetleri falan filan da demeyin. Gelecekte utanç duyacağınız bir hareketin içinde bulunmayın ve bir an önce Türkiye’mizi karartma projesinden istifa edin.  Unutmayın ki keser döner sap döner, gün gelir…   Bu sözün devamını da biliyorum fakat yazmadım, istedim ki devamını beraber yaşamaktan gurur duyduğum Selçuk halkı tamamlasın.

YORUMLAR
  1. selçuklu. dedi ki:

    emniyet teskilatimiza bu uygulamalari yaptiranlari siddet ile kiniyoruz….