site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Aydınoğlu izinde bisiklet sürecekler

Aydınoğlu izinde bisiklet sürecekler
09.08.2019
A+
A-

Zirve Selçuk Bisiklet Takımı Aydınoğlu Beyliğine Başkentlik yapmış olan Efes Selçuk ilçesinde bisiklet sürecekler.

Aydınoğlu Beyliği başkent olarak başlarda Birgi’yi seçmiş, Ayasuluk’ta tersaneler kurup çevreye ve adalara gazalar düzenlemişler. Daha sonra ise Ayasuluk’u yani Efes-Selçuk’u Başkent olarak ilan etmişlerdir. İlçenin tarihinde Türkler açısından çok önemli yer tutan Aydınoğlu Beyliği ilçeyede önemli mimari eserler de kazandırmıştır. Buna karşın ilçede Beylik ve ilçeye bıraktığı eserler hakkında kamu ve yerel yönetimler yok denecek kadar az çalışma yapmışlar. Yıllardır süregelen bu ihmale dikkat çekmek ve ayrıca ilçe merkezinde bisiklet sürmeyi teşvik etmeyi amaçlayan Zirve Selçuk Bisiklet Takımı “Aydınoğlu İzninde Bisiklet Turu” isimli bir etkinlik düzenleyecek.

Tura liderlik edecek olan kulüp Başkanı Özgür Aydoğan Aydınoğlu Beyliğinin tarihçesi ve bugüne kadar miras kalmış olan eserleri ilçemizde maalesef çok çok az bilinmekte dedi ve sözlerine şunları ekledi; “Bu bisiklet turu sadece bir gurup bisikletçi için değil bütün ilçe halkının katılabileceği şekilde düzenlenecektir. Aydınoğlu ve eserleri bize kalmış çok değerli miraslardır. Bu mirasları korumak ve ilçede bisiklet kullanma konusunda farkındalık yaratmak için genç yaşlı herkezi bisikletlerini alıp etkinliğimize katılmaya davet ediyorum. Herkesin katılabileceği kadar kolay olan ve ilçe merkezinde gerçekleşecek olan bu bisiklet turu yeni başlayanlar için de iyi bir fırsat olacak. Tur için saat 18.00’da ADD Ahmet Ferahlı Parkından hareket edeceğiz. Faaliyet hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler Zirve Selçuk Bisiklet Takımı sosyal medya hesabımızdan bilgi alabilirler.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.