site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ayasuluk Yeniden Canlanıyor

Ayasuluk Yeniden Canlanıyor
03.11.2015
A+
A-

Ayasuluk Kalesindeki restorasyonun ilk etabı başladı. Restorasyon aydınlatma ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil olan Ayasuluk Kalesinin restorasyon ve düzenleme çalışmaları ile birlikte Selçuk’un dönüm noktası olacağına dikkat çekti. Yerli ve yabancı turistin yoğun ilgisi ile ziyaret edilen kalede çalışmalar hız aldı.

İzmir valiliğine teşekkür

Kurumlar arası işbirliğinin bu çalışmada da gösterildiğini, Selçuk Belediyesi ve İzmir Valiliğinin desteği ile devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bakıcı, Ayasuluk kalesi etrafında henüz ilk etabına başlanan restorasyon aydınlatma ve çevre düzenlemesi kapsamında kale duvarlarının restorasyonu, yürüyüş yolları, seyir terasları vekafelerin yapılacağını söyledi. Yine proje kapsamında Ayasuluk caddesi yolları ve aydınlatmalarının yenileneceğini kaydeden Başkan Bakıcı,buradaki projede öngörülen seyir teraslarının yanı sıra yürüyüş yoları, yine ziyaretçi kapısının düzenlenmesi, otoparkın tekrar ele alınması ve düzenlenmesi gibi çalışmaların devam edeceğini kaydetti. İki yıllık projenin birinci etabını yerin görüp incelediğini kaydeden Başkan Bakıcı, proje tamamlandığı zaman Kale’nin Güney ve Doğusunda iki ayrı yöne bakacak şekilde seyir terası yapılacağını söyledi.Başkan Bakıcı, Selçuk’taki bu tür tarihi değerlerin ayağa kaldırılması konusunda büyük destek veren İzmir Valisi Mustafa Toprak’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Seyir terası yapılacak

Projenin bu bölümünde Selçuk halkına yakışır bir yaklaşım getirilecek olan şehre hakim bir Selçuk terası yapılacağını kaydeden Başkan Bakıcı, “Burada hem cafe, hem seyir terası olarak kentin bu kesiminde önemli bir ihtiyaca cevap verecektir” dedi.

Ayasuluk Kalesindeki çalışmaların tamamlanması ile birlikte UNESCO’ya giren Efes’in önemli bir kısmının iyi bir şekilde ayağa kaldırılacağını ve gezilecek, görülecek yerler arasında da çok daha etkin bir rol alacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı, “Tabi bu turizm açısından özellikle kültür turizmi ve inanç turizmi açısından çok önemli bir çalışmalardır. Bununda katma değerinin sadece ekonomik olarak değil, her yönüyle yüksek bir getiri oluşturacaktır” dedi.

İki yılda tamamlanması öngörülen projenin devamında Ayasuluk kalesi içinde de 2. etap olarak devam edecek restorasyonun çevre düzenleme ve aydınlatma projelerine uygun olarak tamamlanacağını kaydeden Başkan Bakıcı; “UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl Listesine giren Ayasuluk tepesi ve çevresi de Efes gibi dünya markası olacaktır. Yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olan Efes ve Meryemana’dan sonra Ayasuluk kalesinin de dünyada bir marka olabilmesi için kurumlar arası işbirliğimizi güçlendirerek devam ettiriyoruz. Bu tür işbirliği ile ilçemizdeki tarihi değerleri marka yapma yolunda çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” diye konuştu.

TJ3A4282

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Ayasuluk’un Vefa Ülgür’e ait büyük ve önemli bir projesi zaten vardı. Aynı proje şimdi Zeynel’in mi oldu ?

  2. şerif dedi ki:

    http://www.selcukhaber.com/ayasuluk-yeniden-canlaniyor/

    aynı haber sitesinde yukarıda bulunan linke bakarsanız eğer bu projeyi vefa ülgürün yaptığını zeynel bakıcı nın yine hazıra konduğunu görürsünüz.
    biraz da farklı birşey görelim be bakıcı.
    hee bu arada belediye basın bürosu maşallah nerdeyse vefa zamanında ki haberle yine aynı haberi kullanmışsınız. değişen sadece belediye başkanlarının isimleri olmuş kocaaman bir alkış sizlere bravo

  3. Anonim dedi ki:

    ayasuluk canlansa ne fark eder canlanmasa ne fark eder hem selçukun hem ülkenin geleceği çalındı