site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ayasuluk Kazıları Kent Belleği’nde

Ayasuluk Kazıları Kent Belleği’nde
25.02.2014
A+
A-

_J3A7255

Birçok sergiye ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi bu kez Ayasuluk kazılarını anlatan sergi için kapılarını ziyaretçilere açtı.

“Bir kazının arkeolojisi Ayasuluk Kazıları’nın 55 Yılı” sergi açılışını Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım, Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Kilisesi Kazı Başkanı Yrd. Doç Dr. Mustafa Büyükkolancı, Efes Müze Müdürü Cengiz Topal yaptı. Açılışa Selçuk Belediyesi meclis üyeleri ve bir çok vatandaş da katıldı.

Ayasuluk kazılarının tarihini anlatan fotoğraflar Selçuk Efes Kent Belleği’nin üçüncü katında sergilendi. Sergi açılışında konuşma yapan Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Kilisesi Kazı Başkanı Yrd. Doç Dr. Mustafa Büyükkolancı, “İnsan yaşamında güzel günler vardır. Bugünlerden bir tanesini de ben kendi adıma yaşıyorum. Ayasuluk’taki Türk arkeologlarının çalışmalarının  55. yılı dolayısıyla bu sergiyi hazırladık . Bu sergi Selçuk- Efes Kent Belleği’ne çok yakıştı. Başta Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok özel bir sonuç çıktı” dedi.

Serginin açılışı ile birlikte kokteyl düzenlendi. Ardından tüm vatandaşlar sergiyi gezdi.“Bir kazının arkeolojisi Ayasuluk Kazıları’nın 55 Yılı” adlı sergi 30 Nisan’a kadar ziyaretçileri ile Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi’nde buluşmaya devam edecek.
_J3A7208

_J3A7426

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    chp ilçe başkanı neden kurdele kesiyor ki o zaman diğer partilerin başkanlarını da çağırın onlardan kurdele kessin ayrımcılık neden
    belediye başkanı olunca benim bildiğim parti rozeti çıkarılır

  2. Anonim dedi ki:

    İlçemizde iki senedir Türkiye’nin sayılı müzelerden biri olan EFES MÜZESİ kapalı durumda.Yenisi yapılıyor.Eskisi açık kalıpta yenisi daha geniş ve ferah bir alana müze yapılabilirdi.İlçemizin bu konuda gördüğü ekonomik yönden zararı düşünen var mı?Bu konuda başta ortak akıl daha sonra yerel idarelerin mantıklı hareket etmesi gerekir.Açılışlarda bir araya gelip karşılıklı övgülerle konuşmak işte bu kadar olur.Bu müze konusunda yapılan yanlış ülkemize girmesi gereken döviz kaybı konusunda merkezi idare ve yerel idarenin ortak hatasıdır.

  3. Anonim dedi ki:

    o yeni müze inşaatına kurul nasıl izin verdi. müze kendini nasıl denetledi çok merak ediyoruz. belediye de müze projesine imar açısından nasıl onayladı. hani yeşil alan oluşturuyolardı. kazulet gibi binaları koydular oraya. eskiden ağaçların yanından geçip gidiyordun o yolda. şimdi beton duvarların soğukluğuyla eziliyorsun. başkan beton yapar rölyef kaplar. allah bilir o kazulet binaların üstüne de ahşap görünümlü bişeyler kaplanır. o zaman çok şık olur. yakışır selçuğa.

  4. kemalist dedi ki:

    Neden resimlerde hep aynı kişiler. Çok merak ediyorum. Arkada duranlar bile aynı.

    1. Anonim dedi ki:

      Baska kimse kalmadi ki belediye de calisanlar segasta calisanlar selcuktaki chp ilce yonetimii bile belediye ve segas calisanlari umarim secim kaybedilmez ve sozde genc tarafsizz yonetim hesab vermek zorunda kalmaz

      1. Kemalist dedi ki:

        Anonim kardeş bu seçim kaybedilmezse Selçuk ta chp nin önü açılmaz, mevcut başkan 20 seneden fazladır Selçuk ta chp yi bloke etti resmen. genç arkadaşlar sadece görüntü. Selçuk ta kim tanır bu arkadaşları ne gibi bir başarıları var. evet kimse kalmadı chp de hepsi zaman içinde bir yerlere savruldu. ama haksız değil giden arkadaşlar. düşünen, konuşan, fikir belirten, yanlışa yanlış diyenler bir şekilde partiden dışlandılar.ve gelinen nokta bu. bu seçim bence kaybedilmiştir.

  5. Anonim dedi ki:

    bu kentin belleğini… yazanlar onlar sayın kemalist. ondan 🙂

  6. anonim dedi ki:

    Güzel işler bunlar .muhalif arkadaşlara tavsiyem gidin sergiyi gezinde ilçenizle ilgili bir şeyler öğrenin.

    1. Kemalist dedi ki:

      anonim kardeş ben kent belleğinin bağışçılarındanım oraya onlarca belge bağışladım. senden fazla bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. ama orada nedense hep başkanın istekleri doğrultusunda işler yapılıyor. oranın başında olması gereken kişi emekli olmak zorunda kaldı. kent belleği maalesef benim gözümde başarısız.

  7. DOĞRUYU GÖREN dedi ki:

    SELÇUK’TA VE TÜRKİYE’DE PADİŞAHLIK 30 MARTTA BİTECEK.!