Selçuk Haber

Ayasuluk Kafe’nin Çevre Düzenlemesi Bitmek Üzere

rolyef

Selçuk’un giriş kapısı olan Ayasuluk Kalesi’nin Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma çalışmaları devam ederken Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü İsabey Mahallesi’ne bir park alanı daha kazandırdı.

Proje maliyeti 594 bin 760 TL, uygulama maliyeti ise 5 milyon 617 bin lirayı bulan Ayasuluk Kalesi projesi kapsamında uygulama çalışmaları devam ediyor.

Toplam 172 bin 533 metrekarelik alanda yapılacak olan projenin 9 bin 500 metrekarelik bölümünün yapısal, bitkisel çevre düzenlemesi inşai uygulama ve sulama projeleri yapılıyor.

Proje kapsamında yeni yapılan Ayasuluk Kafe’nin güney kısmında  yer alan alanda kardeş şehirler meydanı çalışması ise tamamlandı.  Alanda 40 metrekare boyutunda Selçuk’un bütün dönemlerine ait  sembollerve sanatsal seramikler yer aldı. Selçuk’un girişinde ziyaretçileri karşılayan bu tarihsel ve sanatsal çalışma Selçuklular tarafından da çok beğenildi.

115 metrekare kapalı alan, 120 metrekare yarı açık, 300 metrekare açık oturma alanı ve 650 metre kare yeşil alana sahip olacak olan Ayasuluk Kafe’nin yapımı ise devam ediyor.Kafenin  kapalı alanda 40, açık alanlarda ise 140 kişi oturma kapasitesiolacak.

Kurul onaylı yapılan uygulamalar sonucunda çalışmaların devam edeceğini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Çalışmalar tamamlandığında Efes’e destek olacak yeni bir turizm destinasyonu oluşturmuş olacağız. İsabey Mahallesi’nde de cephe iyileştirmeleri, yol çalışmaları yaparak  kaleye yakışır bir mahalle yaratacağız. Bu önemli büyük yatırımlı projeyi aşama aşama tamamlayacağız. Kentimizin değerini arttıracak bu turizm projesine Selçuk’ta yaşayanlar olarak hepimiz sahip çıkacağız” dedi.

İsabey’e yeni park

Öte yandan Kale projesi kapsamında yeni yapılan Ayasuluk Cafe’nin üst kısmında yer alan İsabey Mahallesi 2012 Sokak’ta Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri oyun gruplarının da bulunduğu yeni bir park alanı yarattı.

İsabey Mahallesi’ne hizmet edecek olan yeni parkın çevre düzenlemesi çalışmalarını da yürüten ekipler taş döşemelerinide bitirince parkın yapımı tamamlanacak.

Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Kemal Özdalyan, “İsabey Mahallesi’nde bu tür sosyal alan  eksikliği  vardı. Kale projesi kapsamında yapılan yeni Ayasuluk Cafe’nin üzerinde oyun alanlarının olduğu bir park alanı yapmayı düşündük. Yaptığımız par iki kademeli üst kısmında oyun gruplu çocuk parkı alt kısmında ise yeşil alan yer alıyor. Alanda oyun gruplarını yerleştirdik. Çevre düzenlemesini tamamladık. Bu bölgeye yeni bir park alanı kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version