site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ayasuluk Kafe’nin Çevre Düzenlemesi Bitmek Üzere

Ayasuluk Kafe’nin Çevre Düzenlemesi Bitmek Üzere
21.01.2014
A+
A-

rolyef

Selçuk’un giriş kapısı olan Ayasuluk Kalesi’nin Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma çalışmaları devam ederken Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü İsabey Mahallesi’ne bir park alanı daha kazandırdı.

Proje maliyeti 594 bin 760 TL, uygulama maliyeti ise 5 milyon 617 bin lirayı bulan Ayasuluk Kalesi projesi kapsamında uygulama çalışmaları devam ediyor.

Toplam 172 bin 533 metrekarelik alanda yapılacak olan projenin 9 bin 500 metrekarelik bölümünün yapısal, bitkisel çevre düzenlemesi inşai uygulama ve sulama projeleri yapılıyor.

Proje kapsamında yeni yapılan Ayasuluk Kafe’nin güney kısmında  yer alan alanda kardeş şehirler meydanı çalışması ise tamamlandı.  Alanda 40 metrekare boyutunda Selçuk’un bütün dönemlerine ait  sembollerve sanatsal seramikler yer aldı. Selçuk’un girişinde ziyaretçileri karşılayan bu tarihsel ve sanatsal çalışma Selçuklular tarafından da çok beğenildi.

115 metrekare kapalı alan, 120 metrekare yarı açık, 300 metrekare açık oturma alanı ve 650 metre kare yeşil alana sahip olacak olan Ayasuluk Kafe’nin yapımı ise devam ediyor.Kafenin  kapalı alanda 40, açık alanlarda ise 140 kişi oturma kapasitesiolacak.

Kurul onaylı yapılan uygulamalar sonucunda çalışmaların devam edeceğini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Çalışmalar tamamlandığında Efes’e destek olacak yeni bir turizm destinasyonu oluşturmuş olacağız. İsabey Mahallesi’nde de cephe iyileştirmeleri, yol çalışmaları yaparak  kaleye yakışır bir mahalle yaratacağız. Bu önemli büyük yatırımlı projeyi aşama aşama tamamlayacağız. Kentimizin değerini arttıracak bu turizm projesine Selçuk’ta yaşayanlar olarak hepimiz sahip çıkacağız” dedi.

İsabey’e yeni park

Öte yandan Kale projesi kapsamında yeni yapılan Ayasuluk Cafe’nin üst kısmında yer alan İsabey Mahallesi 2012 Sokak’ta Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri oyun gruplarının da bulunduğu yeni bir park alanı yarattı.

İsabey Mahallesi’ne hizmet edecek olan yeni parkın çevre düzenlemesi çalışmalarını da yürüten ekipler taş döşemelerinide bitirince parkın yapımı tamamlanacak.

Selçuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Kemal Özdalyan, “İsabey Mahallesi’nde bu tür sosyal alan  eksikliği  vardı. Kale projesi kapsamında yapılan yeni Ayasuluk Cafe’nin üzerinde oyun alanlarının olduğu bir park alanı yapmayı düşündük. Yaptığımız par iki kademeli üst kısmında oyun gruplu çocuk parkı alt kısmında ise yeşil alan yer alıyor. Alanda oyun gruplarını yerleştirdik. Çevre düzenlemesini tamamladık. Bu bölgeye yeni bir park alanı kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: Selçuk Belediyesi Basın Bürosu
isabey park

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    herşey güzel hoşta peki bu ayasuluk kafe kime verildi yada verilecek
    inşallah burası da arpalık olmaz

    1. anonim dedi ki:

      orayı selçuk belediyesi kendi işletecek diye biliyorum

    2. Anonim dedi ki:

      olmaz olur mu hiç !

  2. selçuklu dedi ki:

    15 senedir bir yönetimin kesintisiz işbaşında olması şu işi yaptık bu işi yaptık demesi beni güldürüyor.Bana gelip şu işi yaptık demiş olunsa benden alacağı cevap
    —–sen çocuk mu kandırıyorsundur.
    Arkadaş nerde verdiğin sözler hani örnek vermek gerekirse ;Hal binası yapılacak sinemasına kadar olacak tı,hani teleferik yapılacak tı,pazaryeri düzenlenmesi yapılacaktı.Ne yaptı 4 tane çocuk parkı.Se öyle bir şey yap ki vatandaş helal olsun desin.Yandaşlara oy sağlamak için yapılanları o şekilde değerlendiriyorlar.Buna hizmet denmez adam aldatma denir.

  3. Anonim dedi ki:

    Sen önce ayakkabı kutularında ve yatak odalarındaki kasalarda saklanan hırsızlıkların hesabını sor. Arpalık arıyorsan AKP iktidarına ve yandaşlarına bakman yeterli.

  4. Anonim dedi ki:

    o meşhur sanatsal seramiklerin hemen yanıbaşına plastik oyuncaklar da nefis olmuş. estetik beğenileriniz ne kadar yüksek. hayranlık uyandırıyor.

  5. Anonim dedi ki:

    daha bütününden bir fotoğraf görseydik. çevresiyle ilişkisini. o kadar para harcayıp bunu yapçağınıza trafoyu ordan kaldırsaydınız. oraya yapsaydınız yeşil alan. çirkinliklerinizi bin tane bahane üreterek kapatacağınız yere!!! büfeyi te yapın da belediyenin geliri artsın. tüm yeşil alanları, meydanları işletmeye çevirin sonra yok efesi rant tehdit ediyor, ören yerlerinin özelleştirilmesi… yahu sen yeşil alanı rant kapısı yapıyorsun. ya siyasi bi başarı, ya ticari bi başarı!!! da kime göre neye göre sayın başkan? başta bu kenti talan eden sensin!!!

    1. anonim dedi ki:

      selçuk belediyesinin sitesine girip cevre ile ilgili herşeyi görebilirsin…

      1. Anonim dedi ki:

        selçuk belediyesinin sitesi mi referansınız. daha iyi linkler verebilirim size sayın belediyeci arkadaşım…

        1. anonım dedi ki:

          belediyenın yaptıgı calısmaları dıger sıtelerden degıl en guzel ve tam anlamıyla tabıkı beledıye sıtesınden ogrenebılırsın.aksı taktırde dıger sıteler gozlemledıklerı sonucu cıkarır eksık veya tam sıteden sıteye degısır.Ancak projeyı yapan ve yuruten beledıye oldugu ıcın dogal olarak en guvenılır beledıye sıtesınden ogrenmelısın

          1. Anonim dedi ki:

            gereklilik kipinde yaşayan biri değilim. istediğimi istediğim yerden takip ederim.

  6. Anonim dedi ki:

    heryere basamak yapma sevdası nedir yahu. engelsiz yaşam diye barım barım bağrınıyor herkes!!!

  7. ANONİM dedi ki:

    Siz hala akp yi savuna biliyorsunuz ya hayret ediyorum sudan bahanelerle yok trafo yeriymiş siz önce gezi olaylarında ki canların hesabını sorun siz önce plastik mermilerden gözü çıkan çocukların hesabını verin unutmayın o çocuklardan biri sizin çocuğunuz yada yakınınız olabilir başbakanınızın oğlunu nasıl hakim önüne çıkarmamak için anayasa değişikliği yaptığının hesabını verin siz geççeniz bunları ayakkabı kutucuları sizi ama halk unutmadı unutmayacak milyonlarla kişinin ahını aldınız alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste siz bu değirmene su taşıyanlar bu ata sözünü unutmayın

    1. Anonim dedi ki:

      sapla samanı ayırmak lazım. ama o kapasite maalesef ki yok…

    2. Anonim dedi ki:

      gezi olaylarının çıkış noktası neydi hatırlatayım isterseniz. YEŞİL ALANLARIN TALANI idi. farkında mısınız ki yeşil alanların TALANI selçukta kim tarafından yapılıyor da rant kapısına dönüşüyor! siz halen ona buna ..k atadurun. hala akp savunucusu diyin… komiksiniz cidden.

      1. ANONIM dedi ki:

        ORAYA YEŞİL ALAN YARATILIYO GÖRMÜYOMUSUN

        1. Anonim dedi ki:

          ben görüyorum da sen bilmiyor olabilirsin. yeşil alan nasıl tanımlanıyor bi bak bakalım. ticari işletme olarak bir karşılığı var mı ve ya tedaşın veya X şirketinin kullanımına mı yönelik oluyor bu yeşil alan!

          1. anonım dedi ki:

            bir ziraatcı olarak özür dileyerek yesıl alanın tanımını bılıyorum.senın bahsettiğin işletme yeşil alan dısında selçuk un görselliğini güzelleştirecek biryer onun yanında cafe olmus işletme olmuş bişey farkedermı?orası sarapcıların yuvası esrarcıların yerı ıken tarıh ıcın halk ıcın yaratılan muhtesem bır gorsellık alan ve yanında kı senelerdır kapalı duran gorsel kırlılık yaratan alan duzenlenıp beledıye tarafından ısletılecek dıye bılıyorum onumuzdekı gunlerde hepımız gorecegız. selcukta add cafe carpouza dan baska gıdılcek yer mı var dıyoruz ? alternatıfler yaratılıyor gezı cafe ve ayasuluk cafe gıbı bunlar guzel ısler gormemek elde degıldır.

          2. Anonim dedi ki:

            kamusal alan yaratılmalıdır. ticari işletme değil. kamu = HALK. Şimdi limonatanın 3tl ye satılıyor oluşu neye hizmet ediyor? şimdi ben sadece bir simit alıp gidip add’ye oturabiliyorum ama karpozaya oturamıyorum. neden sizce? e karpoza da meydanın ortasında. yani demek istiyorum ki sosyal demokratlık ayağına öpülüyoruz sevgili dostum!!! ve halen buna alkış tutuyoruz… şimdi köyden gelen bi teyzenin elinde sepeti, ayağında şalvarı gördün mü karpozada otururken? göremezsin. çünkü orası kentin aristokratlarının gittiği yerdir! oraya gitmek bi sınıfa ait olmak demektir. e nerde kaldı sosyal demokratlık! korku cumhuriyeti kurulmuş yorum yapmaya çekinelim. E HANİ NERDE ÖZGÜRLÜK! ne var ne yok kesildi o alanda. neden çiçek dikicez diye. bir tek ağaç kesilmemeliydi. madem ziraatçisin uygun budama yapılabileceğini de bilirsin. neyse uzun lafın kısası biz böyle sorgusuz sualsiz şakşakçılığa devam edersek her gelen bizi öpmeye devam edecek!

  8. ANONİM dedi ki:

    Bütün fotoğrafı görmek isteyen vatandaş Selçuk ta yaşamıyorsun herhalde kımıldayı ver birazda git yerinde gör ama siz alışıksınız her şey ayağınıza gelsin sadece konuşmak için konuşmayın

    1. Anonim dedi ki:

      evet çoğunlukla selçukta değilim. dışarı ile bağlantım olduğu için kıyaslama yapabiliyorum. çok yol almak gerekiyor. kendmize dışardan da bakmak gerekiyor…

      1. Ömür dedi ki:

        Merak ediyorum Selçuk’u dışardan hangi şehir ile kıyasladığını

        1. Anonim dedi ki:

          selçuğu kıyas değil. yapılanların standardını kıyaslamak. at gözlüğünüzü çıkarmadığınız sürece bunu anlamanız pek mümkün değil. sorgusuz sualsiz alkış tutmaya alışmışsınız!!!

          1. Ömür dedi ki:

            Tamam yapılanları kıyasla o zaman biz de öğrenelim neymiş, nerede yapılıyormuş? Türkiyede gezmediğim yer kalmadı neredeyse. Bir çok avrupa ülkesini de gezdim. Hangi at gözlüğünden bahsediyorsun? Sen anlat bakalım şu kıyaslamalarını da Selçukta ne eksikmiş, başka yerlerde neler yapılıyormuş da Selçuk ta yapılmıyormuş. Samimi olarak soruyorum, bilgilendir bizleri…

          2. Anonim dedi ki:

            samimi olarak sormuyorsun ki zaten en büyük eksiğimiz samimiyet. bi gün selam ver ertesi gün yolda gör selam verme. zihniyet bu…

          3. Anonim dedi ki:

            gezdiğin yerlerde demek ki etek boyundan daha fazla dikkatini çeken pek birşey olmamış. burnunun dibine bak efese. yüzyıllar önce adamlar altyapı konusunu aşmışlar. sen halen yol yaptık, yağmur suyunu öyle çözdük diyenlere alkış, bana da kafa tutuyosun… yazık beee.

  9. Belediyeci dedi ki:

    Trafo kaldırılacak gediz elektirik bekleniyor Projenin bütünü belediyenin internet sitesinde görebilirsiniz

    1. Anonim dedi ki:

      proje bitmeden hatta başlamadan da içeriğini neler olcağını biliyoduk meraklanma sen. yıllardır konuşuluyo. sahi sen nerde yaşıyorsun. ayda mı!

  10. Anonim dedi ki:

    Yaşa Başkan sana bir dönem daha oy vereceğim.Sonrada Seni Meclise Vekilimiz olarak göndereceğiz.Bu arada fark fazla olursa ayıp olmasın sonra ama demi:)

  11. MUHALİF dedi ki:

    YAHU RANT KAPISI DİYORSUNUZ SELÇUK KÖFTECİSİ NİN OLDUĞU PARK YAPILDI YAPILAN HİÇBİR ŞEYİN KÖTÜSÜ OLMAZ,ŞİMDİ BALIKÇILARIN YERİ YAPLILIYOR E GÜZEL KAFETERYA YAPILDI O DA GÜZEL ACABA BUNLARI KİMLERE VERECEKLER.FORMALİTEDE OLSA İHALE YAPILMASI GEREKİRDİ BELKİ YAPILDI BEN DUYMADIM ÇÜNKÜ BÜTÜN SELÇUK GAZETELERİNİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA TAKİP ETMEYE ÇALIŞIRIM YOKSA GÖZÜMDEN Mİ KAÇTI EFES NASIL RANT KAPISIYSA BUNLARDA AYNI RANT KAPISI DEĞİL Mİ

    1. Anonim dedi ki:

      aynen öyle. Ancak gerçekten yatırımcı zihniyet olmadığı için öyle parklarda meydanlarda yapılarak aklıyorlar kendilerini. bunları da çok büyük işlermiş gibi gösteriyorlar. bunlar lütuf değil. selçuk dışına da bi çıksalar anlıcaklar ama…. ZOR!

      1. Selçuklu Vatandaş dedi ki:

        Aynen öyle Anonim. Bunlar beceriksiz yahu.. Git bak, evlerinde ayakkabı kutusu bile yoktur bunların. İçinde 4.5 milyon doları bırak, 5 dolarları bile yoktur bunların.
        Cumhuriyet Savcısına telefon açıp hakkımda açılan davayı kapat, Kaymakama telefon açıp Atatürk anıtına çelenk koymaya ceza yazma, Orman Bakanına telefon açıp bizimkilere şu kadar dönüm orman arazisi tahsis et demeyi bile akıl edemez bunlar.
        Yeşil alanın Talanı böyle yapılmaz ki canım… Başbakanın oğlunun vakfına 20 dönüm yeşil arazinin tapusunu aktarırsın, o da senin enişteyle bacanağın Sit alanını apartmana çevirtir, milyarları cebe indirirsin. Bunlarda nerde böyle zeka kardeşim Anonim?
        Her sene yaz tatiline gönderdiğimiz 50 tane müfettişin korkusundan, umumi Tuvalette b.kların arasında rüşvet alışverişi bile beceremez bu beceriksizler… Allah bilir, İzmir’deki Bacanak beyin rüşvet işlerinden haberim yok diyen Bakan beye inanıyordur bu kerizler, aralarında ona bile oy veren safları çıkabilir…
        Ulan hiç mi aklınıza gelmiyor, Selçuk’ta o kadar cami var, satın bir iki tanesini Maliye Bakanlığına, alın bir kaç trilyonu, bakın dalganıza enayiler… Zafer Mahallesinden aşşaa Metro yaptırın şan olsun diye.
        Gidin gezin görün, Anonim kardeşimin dediği gibi, İstanbul Belediyesinden akıl alın biraz. Yandaşa şirket kurdurur, onun aracılığıyla dibime her yerime renk renk lale diktirirsiniz, on liralık laleye yüz lira fatura kestirirsiniz, doksan lirayı cebe indirirsiniz elhamdülillah, kırkbeş lirasını Pensilvanyaya göndermeyi unutmayın haa… Unutursanız kasetleriniz çıkar piyasaya…
        Her ay medyayı çağır, iki sene önce yaptığın tuvaletin, üç sene önce açtığın parkın açılış törenini yap, partinin reklamı olsun, başbakanımızdan örnek alın biraz…
        Neyse boş ver Anonim… Bunlar beceremez böyle şeyleri, din bezirganlığı, yalan, dolan, talan nedir bilmez bunlar…
        Tutturmuşlar cumhuriyetmiş, demokrasiymiş, halkmış, dürüstlükmüş… Sen bunlarda hiç duydun mu gazetelere, medyaya telefon açıp “Başkanımız cuma namazını şu camide kılıcak, kameraları kucaklayıp gelin, yoksa başınıza geleceklere katlanırsınız” dediklerini, makam arabalarıyla korumalarıyla tantanalarıyla namaza gittiklerini gördün mü hiç? Nerdee…

        1. Anonim dedi ki:

          ya bi bakar mısın yorumumun içeriğine!? şunu iyi anlamanız gerekiyor ki mevzu parti değil. mevzu memlekettir. siz şimdi bunca anlattıklarınızla beni derinden etkilediğiniz mi sanıyorsunuz?! Bunları ben bilmiyormuyum acaba?!? tekrarlayıp duruyorsunuz?!? Sizce AKP sempatizanımıyım?!?! Kocaman bir HAYIR diyorum size. ama böyle tatlısu kurnazlıklarıyla yanıltmaya o kadar alışmışsınız ki. bu maniplasyonlarınız biraz kafası çalışana sökmez. ben söylemiş olayım… sen yine bildiğini yapmaya devam et. sevgiler…

  12. Anonim dedi ki:

    Laf olsun diye eleştirenler.
    1- Seramik rölyeflerin yanındaki plastik oyuncaklarını eleştiren anonim. Haklısın. Demir, alüminyum, bakır hatta dökme demirden oyuncak olsaydı daha iyiydi. Kafası gözü kırılan bizden değil.
    2- Basamakları eleştiren anonim sende haklısın. Belediye kot yüksekliği olan bu yere teleferik yapmalı ya da havada da giden araba koymalıydı.
    3- Ranta takmış arkadaş rantın Allahını AKP nin ve İlçe AKP nin yaptığını görmüyorsan ya körsün ya da safsın. T.C. tarihinde ayakkabı kutularında para saklayan hırsızları ilk kez gördük. Sen hala daha rant diyorsun. AYIP. Elini vicdanına koy hiç değilse kendini inkar etme.

    1. Anonim dedi ki:

      laf sokmak için yorum yapma istersen.
      1-ahşap yapılabilir pek tabi bunları enaz benim kadar biliyorsun. petrol atığı malzemeyi kullanmak en ucuz yol göz boyamak için desen daha anlaşılabilir ve kabullenilebilir olur belki.
      2-oraya bi büfe, iki masa koycaz da para kazancaz, ahbabımıza işlettircez de oy toplıycaz desen kot farlklılığına basamak koyup düz bir zemin oluşturma çabanızı da anlayabilirim ama biraz daha akıl yürütün isterseniz, masaları tek flanş ayaklı veya dört ayaklı düşünmeyin. üç ayak gayet iyi dengede kalır ve yamaca bile koysanız durabilir.
      3-akp dediğin anda başka yöne dikkat çekip belaltına çalışıyor olman da dümdüz işleyen zekanın parlaklığıdır diyerek sizin cehaletiniz rahat edecek diye kendimi sansürlemeyeceğim.

      1. erkan dedi ki:

        Laf sokulan anonim haklı. Plastik oyuncaklar kelebek misali duruyor. Tarihi dokuya uygun olması gerekirdi. Roma dönemi çocuk oyuncak figürleri ağaçtan veya diğer doğal malzemelerden yapılabilirdi. Bu konuda biraz kitap karıştırılabilirdi. Ya da o dönemin kültürüne hakim akademisyenlere danışılabilirdi. Laf sokulan anonimin dediği gibi,yarın oraya bir büfe iki masa koyarsın. Ondan sonra orası yine şarapçı mekanı olur.

        1. selçuklu dedi ki:

          hayır bu insanların bu kadar parlak fikirleri varda neden kimse bu çalışmaların yapılacğını meclis toplantılarına katılıpta öğrenip takip etmiyor..madem bu kadar öneri vardı neden bu düzenlemeler için yapılan toplantılara katılım sağlanamıyordu..diceksiniz ki bu beledyenin işi.e bırakında işi bilenler yapsın..sizin işiniz laf olsun torba dolsun…tarihinize bu kadar sahip çıkıyodunuzda akpnin güdümünde ilçedeki kalemizin elektriğii kesildi,onları konuşsanıza…dilinizin kemiği yok..o kadar çaresiz kalmışsınız ki tek eleştirebileceğiniz anca böyle oyuncakların plastiktenmi ahşaptanmı olacağı..korkmayın bi 5 sene daha Vefa başkan..:)

          1. Anonim dedi ki:

            göreceğiz…

          2. Anonim dedi ki:

            bunlar parlak fikir olmaktan ziyade olması gerekenler. söyler misin kim fikir beyan edebilir böylesine diktatör bir tavır varken. meclismiş… meclis konuları ve gündemlerini neden önceden öğrenemiyoruz. belediye hoparlöründen ilan edilen ne kadar anlaşılıyor ki? meclis konuları zaten o günün son dakkasına kadar değişebiliyor eklenebiliyor… merak etmeyin hepsini takip ediyoruz. ancak meclis toplantılarına katılıp da sinirlerimizi bozmaya pek niyetimiz yok. siyaset yapacakları yerin orası olmadığının farkına vardığı anda, katılım bakın nasıl artacak. birinin elinde mikrofon öyle yaptık, böyle taş koydular… öbürü ancak öyle yapamazsınız böyle yapamazsınız… bi grup var zaten neden ordalar o belli değil. sadece el kaldırıp onaylıyorlar. TBMM’de yumruk yumruğa birbirlerine giriyorlar… Belediye meclisinde de durum farklı mı?! görün işte bizi yönetenleri… halen kalenin ışıkları konusunda AKP diyrsunuz ya… yuh size… halen uyuyun. halen uyutulmaya izin verin… yazık… tarihe nasıl sahip çıkıldığı ortada. eğer bir kuruş getirisi olacağını düşünmeseler tarihe filan kimsenin sahip çıkacağı yok. ne belediye başkanının, ne ekibinin. böyle bir vizyonları yok ki misyonları olsun… cehaletlerini örtbas etmenin kılıfı kültür!! önce yaşanabilir medeni bi kent olsun… önce vazifelerini yapsınlar… su, kanalizasyon altyapı, yeşil alan… önc plastik kullanmamayı öğrenebilsinler de sonra unesco diyerek çıksınlar… efes geçici listeye alınsın bak gör bakalım etkileşim alanlarındaki parkalra o plastik oyuncakları, arkeolojik alanların içine trafoları koyabiliyor musun? daha öğreneceğiniz çok şey var. alkış tutmayı bırakın da iki kitap sayfası çevirin o ellerle… daha az yorulursunuz.

  13. anonım dedi ki:

    Çünkü sadece bildikleri dedi kodu yapmak Vefa başkanım yollun açık olsun ben 50 yaşındayım bi çok yurt dışı seyahatim olmasına reğmen dünyanın hiç bir yerinde tahta oyuncak görmedim ya çok lafa da gerek yok siz bir gün başkan olursanız ayakkabı kutularından fırsat bulup tahta oyuncak yaparsınız

    1. Anonim dedi ki:

      gerçekliği olmayan konularda söylenenler evet dedikodu kategorisine girer. ancaaaak gerçek olan dedikodu değildir. o gerçektir ve gerçekler acıdır. Acıtır…