site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Atık Toplama Kumbaralarına tepki yağıyor

Atık Toplama Kumbaralarına tepki yağıyor
11.11.2014
A+
A-

selcuk-izmir

Selçuk’ta sokaklara yerleştirilen atık toplama kumbaraları vatandaşı kızdırdı. Uygulamanın güzel fakat katılan tel örgülü atık toplama kumbaralarının şehre uygun olmadığı vatandaşlar tarafından söylendi.

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Selçuk’ta basit teller kullanılarak yapılmış, çevresi tamamen açık ve kapağı bile olmayan atık toplama kumbaraları Selçuk halkı tarafından tepki topluyor. İçerisinde toplanan atık kokularının çevreye yayılmaması için hiçbir önlem alınmamış olması, Selçuk’un tarihi ve modern dokusuna uygun tasarlanmayıp görüntü kirliliği yaratan atık toplama kumbralarının sokak ve caddelerde kötü görüntüler oluşturacağını söyleyen Selçuk halkı, aralıklı tellerle çevrili olan kumbaralara atılan atıklar çok rahat dağılarak çevreye saçılıyor. İlçede ki kumbaraların etrafını bir gezin her yeri atılan atıklardan saçılan parçalarla dolu. Uygulama doğru fakat eksik benzer uygulamalar çevre ilçelerde de yapılıyor fakat atık toplama kumbaralarının hepsi kapalı ve modern bir görünüme sahip diye serzenişte bulundular.

İzmir’in çeşitli ilçelerinde kullanılan atık toplama kumbaraları, gerek temizliği gerek görüntü itibariyle takdiri hak ederken, Selçuk’ta basitleştirilmiş kumbaralar temizliği simgeleyeceği yerde daha çok görüntü kirliliğine sebep olarak olumsuz tepkilere yol açıyor. En yakın zamanda değiştirilmesi temenni edilen bu kumbalar yerine, kapalı ve toplayıcı özelliği olan yeni kumbaralar getirilmesi gerekiyor.

cop-toplama

IMG_20141008_170011

kati-atik (1)

YORUMLAR
  1. cnyt dedi ki:

    denizlide çöpler siyah poşette, ambalaj ve geri dönüşüme uygun atıklar mavi poşette toplanır.bu poşetleri belediye dağıtır.siyah poşetleri çöp bidonlarına atılır.ambalaj ve atıkları toplama aracımızda haftada 2 gelir geleceği gün sabah mavi poşetleri apartmanın önüne koyarsın toplarlar.ambalaj ve atıkları toplayan şirket her yıl ihale ile belediyeye para kazandırıyor.BUNU BENİM HEMŞEHRİLERİM AKIL EDEMEMİŞ.DAVAZLI BÖYLE YAPIYOR.

  2. Anonim dedi ki:

    modern selçuk görüntüsü 🙂
    ankara dan hükümetten hizmet yağıyor maşşallah. merkezi yönetim yerel yönetim el ele hep beraber selçuk’u bitirmeye

  3. Anonim dedi ki:

    mahalleleri pıslik gotürüyooo başkannnn

    1. Anonim dedi ki:

      pislik götürmesi normal çünkü çalışan kişiler işleri boşvermişler çalışmıyorlar, özellikle işe yeni girenler biz iktidar partisiyiz belediye bizde biz yatacağız dediklerini bütün selçuk konuşuyor.
      5 sene boyunca böyle dediklerini yatarak para alacaz dediklerini selçukta duymayan mı kaldı.

      1. cnyt dedi ki:

        vefa gitti değişen bir şey olmadı yani

    2. tolga dedi ki:

      o pisliği kim atıyor acaba sokağa?