site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

ATA’ya Çelenge 182 TL Ceza

ATA’ya Çelenge 182 TL Ceza
27.05.2013
A+
A-

chp-celenk

CHP Selçuk İlçe Örgütü Atasına çelenk koyduğu için cezalandırıldı;

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunan CHP Selçuk İlçe Örgütü Selçuk Kaymakamlığı’ndan gelen ceza tebligatıyla sarsıldı.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başta olmak üzere çok sayıda partilinin katıldığı çelenk sunum töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından partiyi temsilenAtatürk Anıtına çelenk bırakan CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel ve iki gençlik kolu yöneticisine Kabahatler Kanunu dayanak gösterilerek Kaymakamlık tarafından 182’şer TL para cezası kesildi.

Kesilen cezanın maddi olarak bir öneminin olmadığını, ancak manevi olarak kendilerini derinden yaraladığını ve endişelendirdiğini ifade eden CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, “Bir ülkede tarih geriye dönük yeni baştan yazılıyorsa, orada rejim değişikliğine gidiliyor demektir. Rejim ve yeni tarih yazılması arasındaki ilişkiyi matematiksel bir kesinlik olarak kabul etmek gerekir. Günümüz Türkiye’sinde de rejim değişikliği için adımlar atılmaktadır. Cumhuriyetin tasfiyesi için öncelikle bayram kutlamalarına yönelik saldırılar ve kutlamaların etkisizleştirilmesi çabaları öne çıkmaktadır. Yeni resmi tarih oluşturulması sürecin de Cumhuriyetin ilk adımı kabul edilen II. Meşrutiyet ve Mustafa Kemal Atatürk sürekli kötülenmekte, Abdülhamit ve Osmanlı kutsanmaktadır. Hatta öyle bir noktaya gelinmiştir ki, günümüzde Mustafa Kemal Atatürk ile Vahdettin ismi yan yana konularak mevlid okutulmakta, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vahdettin i öne çıkararak ‘’Tarih yeniden yazılsın’’ diyebilmektedir. Ülkemizde iktidarın yeni tarih oluşturma çabalarına paralel olarak yerel de de bayram kutlamalarında baskı uygulanmaya başlanmıştır. Bu baskıcı yöntem ne yazık ki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunumu nedeniyle ilçemizde de yaşanmıştır” dedi.

CHP Selçuk İlçe Örgütü’ne 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gerekçe gösterilerek kaymakamlık tarafından ceza kesildiğini belirten CHP Selçuk İlçe Başkanı Adıgüzel” Bizim bu çelenk koyma etkinliğimiz, hangi kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığını, hangi nedenlerle etkilemektedir, sorusunu kaymakamlık makamına sormak istiyoruz. CHP Selçuk İlçe Örgütü olarak bu haksız ve anti demokratik uygulama karşısında, verilen cezaya itirazda bulunup, hukuk mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemizde geriye dönük yeniden tarih yazma çabalarını boşa çıkartma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Eğer ulusal bayramlarımızı kutlamak ve Atamıza çelenk sunmak suç ise, CHP Selçuk İlçe Örgütü olarak biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” diyerek kararı kınadıklarını vurguladı.

chp-celenk-ceza-selcuk

Haber: Ahmet ÇİPLİ/SELÇUK

YORUMLAR
  1. ORASI NERESİ dedi ki:

    Adıgüzel olan soyadlarını başkaları sahipleniyorsa sen neyin hesabındasın BAŞKAN !

  2. acelya dedi ki:

    selçuk nüfüs ve tapuda tTC yok

  3. Anonim dedi ki:

    Gorunen oki kaymakamimiz da bu ulkede atasina vatanina sahip cikmak isteyenlerin karsisinda cok uzucu bir olay. Gercekten bu ceza olayini kesen kurumlara yakistiramadim. Unutmayiniz ki calismis oldugunuz kurumlarin kurucusu. Bu ulkeyinin bas mimari ve kurtaricisi olan ULU ONDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATURK tur. Bu vatan varligini ve bagimsizligini atasina borcludur. Sahip cikmamak, devrimlerini ortadn kaldirmaya calismak ihanettir.

  4. RÜZGAR dedi ki:

    TARİHİ BİR BELGE..KAYMAKAM BEY ADINA ÜZÜCÜ BİR DURUM..