site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Askerlik Tanımı Değişiyor Asker Artık Sanatçı

Askerlik Tanımı Değişiyor Asker Artık Sanatçı
02.07.2013
A+
A-

tsk-35madde

AK Parti’nin son icraatı yine çok tartışılacak… “Türk vatanı” artık savunmasız mı ?

Hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nu değiştirmek için harekete geçti. Hazırlanan tasarıyla askeri darbelere “yasal dayanak” olarak gösterilen 35’inci madde yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

Hükümetin hazırladığı tasarıda, sözleşmeli er ve erbaşların görev ve sorumluluklarına ilişkin düzenlemelerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun bazı maddelerinde de değişiklik öngören hükümler yer alıyor.

Tasarının 15’inci maddesiyle, 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu’nun 2’inci maddesinin birinci fıkrası, “Askerlik, harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir” şeklinde değiştiriliyor.

Ancak yürürlülükteki ürk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesi şöyle: “Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kollamak ve korumaktır.”

Değişiklikle “Türk yurdu” tanımı yasadan çıkarılmış oluyor. Daha önce de Türk kelimesine yönelik bazı yasal değişiklikler olmuştu. Son olarak da bu maddeden Türk yurdu tanımı atılıyor.

Bununla birlikte değişen askerlik tanımı da “sanat” olarak yeniden ifade ediliyor.

Mevcut yasanın verdiği “Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve kollama” görevi askerden alınarak yerine harp sanatını icra etme görevi veriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.