site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Aşılara yakın takip

Çin’den gelen korona aşılarının ilk dozları geçen hafta Sağlık Bakanlığı’nın Ankara’daki Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü depolarına getirildi. Türkiye’nin en ücra köşesindeki bir aşı dolabına giren aşı bile, soğuk zincir takibiyle Ankara’dan izlenecek.

Aşılara yakın takip
05.01.2021
A+
A-

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer, izleme sistemini şöyle anlattı: “Sağlık Bakanlığı’nın Aşı ve Antiserum Soğuk Zincir ve Stok Takip Sistemi (ATS), korona aşısı için de kullanılacak.

Aşılara yakın takip

Barkodtan, hangi aşının kime yapıldığı izlenecek. Buzdolaplarında, ısı kontrolünü anlık olarak sağlayan ve Ankara’daki merkezden takip edilebilen data akışını sağlayan cihazlarla izleme yapılacak. Aşı takibinde Avrupa’da ilk sıralarda olan bir ülkeyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.