site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Aşevi Rekora Koşuyor

Selçuk Belediyesi Aşevi Rekora Koşuyor
09.07.2014
A+
A-

ramazan_2_

Selçuk Belediyesi aşevi ramazan ayında bir rekora imza attı. Normal şartlarda her gün ihtiyaç sahibi bin 500 kişiye yemek veren aşevi, Ramazanda da 750 kişilik iftar sofrasının yemeklerini hazırlayarak her gün 2 bin 250 kişiye yemek vermeye başladı.

11 kişilik personeli ile her gün ihtiyaç sahibi bin 500 kişiye iki çeşit yemek hazırlayıp dağıtan Selçuk Belediyesi aşevi ramazan ayında temposunu yükseltti. Selçuk Belediyesi’nin ve Selçuk Ticaret Odası’nın sponsorluğunda Selçuk merkezde ve mahalle statüsü kazanan köylerde ramazan boyunca düzenlediği iftar sofrası için her gün 4 çeşit yemekten oluşan 750 kişilik iftar menüsü de hazırlayan Selçuk Belediyesi aşevi Ramazan ayında her gün 2 bin 250 kişilik yemek hazırlamış oluyor. İftar menüsünü hazırlarken protein ağırlıklı yemekler yapmaya özen gösterdiklerini ifade eden Selçuk Belediyesi Aşevi sorumlusu Gıda Mühendisi Gülşah Dal “yemeklerimizde zeytinyağı kullanıyoruz ve oruç tutan vatandaşlarımızı tok tutacak protein ağırlıklı menüler hazırlıyoruz. Selçuk Halkı da çalışmalarımızdan duyduğu memnuniyet bize her fırsatta iletiyor. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

ramazan 1

ramazan3

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bu tür şeyler gösteriş için değil yapılmamalı. Ramazan Show oluyor. O kadar laf ettiğimiz eski belediye yöneticileri böyle yapmıyordu. Selçuk’ta kalite yerle bir.

    1. KUBALI dedi ki:

      Doğru söze ne denir Eski Belediye yöneticileri böyle yapmıyordu.Hele hele Ramazan ayında böyle bir alışkanlıkları hiç yoktu Sadece 5 yılda bir seçim arifesinde bankadan ihtiyaç sahiplerine para veriyorlar diye onları sevmeyenler uyduruyorlardı.

      1. Anonim dedi ki:

        Eski Belediye Başkanı Vefa ÜLGÜR insanlara bir ay ekmek verip onbir ay unutanlardan değil. Vefa Ülgür 365 gün günde iki öğün olmak üzere hergün en az 1000 kişiye kapısında hizmet verdi. İnsanları yemek kuyruklarında rencide etmedi. Vefa’nın başkanlığında yapılan yemek ve iaşe yardımını merak ediyorsan biraz matematik yapman yeterli…

        1. Kubalı dedi ki:

          Halkımız güzel matematik yapar sunucuda öyle hatasız bulur ki sizin gibi matematik üstatları ve piriniz eski belediye başkanı hala şaşkınlık içerisindesiniz.5 yılda bir yaptığınız hesapların nasıl yanlış olduğunu insanların oylarını banka kuyruklarında değiştirmeyeceğinizi anlamamışsınız.
          Eski başkanın kapısında 1000 kişiye yemek verdiğini söylüyorsun eski başkanının bilmediğimiz bir kapısı mı var ki yemek veriyor Belediyenin yani Halkın kapısından verilen yardımları ve yemeklerden bahsediyorsan o yardımlar zaten artarak zaten devam ediyor.
          Ramazan ayının başlamasıyla beraber verilen yemeklerden bahsediyorsan o yemekleri kimlerin verdiğini ilçemizde yaşayanlar zaten biliyor. belediye ve yemek vermek isteyenlerin iş birliği ile yapılan bu organizasyonun halkımız tarafından da nasıl desteklendiği de görüyoruz.
          matematikten bahsediyorsunuz ama yeni yönetimin henüz 3 aydan beri iş başında olduğunu unutup
          halka 1 ay ekmek verip 11 ay unuttuğundan bahsedebiliyorsunuz.
          Siz o kadar halktan kopmuşsunuz ki ramazan ayında verilen yemeklerin anlamını bile kavrayamamışsınız. O kadar kibirlisiniz ki o yemeklere gelen insanların arasına karışmayı bile yanlış düşünüyorsunuz Ramazan ayında verilen yemeklere oruç tutan tutmayan zengini fakiri yabancısı yerlisi bütün partilerden herkes geliyor aynı yemeği aynı sofrayı paylaşıyor.katılımın yoğun olması sebebiyle doğal olarak oluşan katılanların meydana getirdiği kuyrukları bile farklı yerlere çekiyorsunuz.Sizin yarattığınız banka önü kuyruklarıyla aynı değerlendiriyorsunuz.
          size tavsiyem Belediye kapısında halkın parasıyla verdiğiniz yardımlarla övüneceğinize bir akşamda o meydanda eski başkanınızla beraber bir iftar yemeği düzenleyip halkınızın arasına karışıp ramazan ayının Coşkusunu yaşayın Belediyede mutlaka bu hayırlı işinize destek olacaktır diye düşünüyorum.

          1. Anonim dedi ki:

            Önce anlatılanları iyi oku ondan sonra yorum yap. Bahsedilen kapının vatandaşın kendi kapısı olduğunu bile anlamayacak yada anlamak istemeyecek kadar ön yargılısınız. Dini siyasete alet etmek sizin fıtratınızda var. Doğaldır ki ramazan ayını da bu sebeple en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Kolay gelsin….

        2. KUBALI dedi ki:

          Yazılanların siyasetle ne ilgisi var anlayamadım. yazılanları sadece siyaset kapısından mı değerlendiriyorsunuz.Anladığım kadarıyla siyaseti de matematik bilginiz kadar yapıyorsunuz Dini siyasete alet ettiğimizden bahsediyorsunuz bu milletin yıllarca ramazan ayında yaptıkları etkinlikleri bu vesile ile bir araya gelmelerini dinin siyasete alet edilmesi olarak algılıyorsanız bu milletin geçmişinden
          bir haber yaşıyorsunuz demektir. Öyle olmasaydı bu tür etkinliklerin yüzyıllardan beri Anadolu da yaşandığını mutlaka bilirdiniz. Bu milletin yakasından düşün artık. Bırakın insanları bu güzel ayın coşkusunu yaşasınlar Halkımız siyasete bir şeylerin alet edildiğini düşünecek olsa ilçemizde Yılbaşı geceleri Noel amcanın çocuklara hediye vermesini Noel amcanın siyasete alet edilmesi olarak değerlendirirdi.

  2. efesli dedi ki:

    eleştiri için eleştiri bir sürü fakir insana vesile olunuyor.güzel bir etkinlik.

    1. Anonim dedi ki:

      Bir sürü fakirleşen insan varsa bu oniki yıllık AKP iktidarının eseridir.

      1. anonim dedi ki:

        12 yıl öncesine kadar paristen giyiniyordun, miami de tatil yapıyordun dimi.bunlar gelmeden önce kiramızı zor ödüyorduk bee.

        1. Anonim dedi ki:

          kira yardımımı alıyon..hayırlısı

          1. anonim dedi ki:

            yok abim kamuda çalışmaya başladık.bilakis hiçbir zaman kendim için bir şey istemedim belediyeden.şimdi ise kamu alımları olduğu zaman duyurmaya çalışıyoruz ordaki insanlarda sezonluk işlerle geçinmeye çalışmasınlar bazı işyerlerinde sigortsız çalışmak zorunda kalmasınlar diye.sende dahil hiç bir selçuklunun geçim sıkıntısı çeksin istemiyorum benim gibi işsizlik çeksin istemiyorum.işe ihtiyacın varsa adım cüneyt ortak arkadaşlara bak elimden gelen neyse en iyisini yapama kudreti verdi mevlam çok şükür.

  3. Anonim dedi ki:

    ortalık ticaret odası nın showu ve buna belediyenin alet olmasından başka bişey değil.. bu işlerle uğraşılcağına 3 senedir müze kapalı müzeye bir tek turist gelmiyor. belediye ticaret odası el ele versin müzeyi açtırsında turistler selçuğa gelsin…hani hükümete yakınlar ya… yapsınlar

    1. Anonim dedi ki:

      çok cahilsin gerçekten.

      1. Anonim dedi ki:

        yoksa müze açık benimmi haberim yok

        1. cnyt cygr dedi ki:

          tamda konu bu zaten.cahilsin derken sebebini düşün olanı değil.ben anlatırım da cahil cahil olduğunu kabul etmez yani bu da felsefe ile alakalı.başlasak sana roma felsefesi, islam felsefesi alt kolları falan hooop kafan gitti.

          1. Anonim dedi ki:

            Roma felsefesi falan onları bitirdikten sonra bir sor bakalım neden müze 3 yıldır kapalı acaba ihalenin sırf akp yalakası işe yaramaz mütahitlere verildiğinden mi acaba.

          2. Anonim dedi ki:

            İslam felsefesinde bir elin yaptığı yardımı diğer el görmemeli diyor. Yemek verilirken bir şöyle bağırmadıkları kalıyor. ” ey fakirler bu yemek selçuk belediyesi ve ticaret odası aracalığıyla filanca zengin tarafından verilmektedir. Adam olun ona göre yiyin alışverişlerinizi oralardan yapın akıllı olun “. :)))

  4. Anonim dedi ki:

    AKP nin fakirleştirip iki tabak yemek vererek köleleştirdiği insanların manzarası içler acısı. İşin en vahim olanı bunu şova dönüştürerek fakir insanların üzerinden siyaset yapılması. İslamiyette bir elin verdiğini diğer el görmemeli. Görüntüler o kadar rezil ki !…

  5. Anonim dedi ki:

    bu ne kıskançlıktır ya böylesine güzel bir etkinliği bile eleştiren var hala yaa…. KOMİKSİNİZ KOMİK 🙂
    nerelere bağlamışlar olayı ya

    1. Anonim dedi ki:

      Sen yoksul insanların bir tabak yemek için saatlerce kuyrukta beklemesini güzel bir etkinlik olarak görüyorsan zihniyetin apaçık ortada.Bir ay boyunca insanları sokaklarda beslemeyi hizmet olarak görüyorsunuz. Peki diğer 11 ayda ne olacak. Vefa Ülgür yıllarca insanlara hergün kapılarına kadar yemek götürdü. Hergün en az bin kişiye ekmek verdi. Ama hiçbir zaman bunu göstere göstere yapmadı. Sizin gibi insanların yoksulluğundan faydalanmadı..

      1. anonim dedi ki:

        yemek yardımları devam edecek.sen hiç kalabalıkla yemek yedin mi?olay bir kap yemek olayı değil İSLAM KÜLTÜRÜ o da sen ve zihniyetinde yok.yaşının genç olduğu belli 98-2002 arası selçuğa 0 km araba girmedi bee.

        1. Anonim dedi ki:

          İslam kültürü diye birşey yoktur. İslam dini vardır. İslam dininde de yoksul ve fakire yapılan yardımlar gizli yapılır. Bir elin verdiğini öbür el görmez. Ayrıca 0 km. araba konusunda haklısın. 2002 yılından önce bisikleti olmayanlar birdenbire 4×4 cipler ve son model arabalara binmeye başladılar. Bunu nasıl başardıklarını 17 Aralık ta gördük…

          1. anonim dedi ki:

            vefa da öyle aldı o zaman senin dediğinden bu çıkıyor konu selçuk olduğu için

          2. Anonim dedi ki:

            Sana 17 Aralık diyorum. Kutu kutu paralar diyorum. Para sayma makinaları diyorum. Sıfırlanan paralar diyorum. Uyanın silkelenin. Tayyip ve AKP kene gibi ensemize yapıştılar. Kanımızı emiyorlar…

      2. Anonim dedi ki:

        sayın anonim kimliğiyle yorum yapan şahış… kapı kapı dolaşıp yemek götürme olayı hala sürmekte rahat ol sen… orada sadece yardıma muhtaç insanlar yok… ramazanın önemini anlayamamışın malesef….. oda doğaldır vefa bizi 15 yıl byunca hristiyan gibi yönetti ondandır zannediorum.. ramazan ayında küskünler barışır, tüm köyü niyetler bi tarafa atılır; insanlar birlik içinde dualar eşliğinde ney eşliğinde kaynaşarak yemek yiyor, ne güzel bi etkinlik iştee..bende o kuyrukta bekliyorum ve sen mrk etme senin 3 ayda aldğın maaşı 1 ayda alıorum.. normalde böyle bişey solmezdm ama sizin zihniyetnze bu sölenir malsef… “” senin gibi yoksullar”” lafı… işte bu yüzden senin mensup oldğun siyasi parti 80 yıldır iktidara gelemio ve bi 100 yıldır gelemicekk.. çünkü insanları aşağılıyornuz….. şöle bide örnek vereyim,,, vefa zamanında chp dşında hiçbir siyasi partiye mensup bi kişi vefayla görüşemzdi, yolda knuşamazdı bile .. ama şimdi bakın chp ye mhp ye ve diğer partilere gönül vermiş insanlar rahatlıkla gidiyor ve dertlerini anlatıolar dinleniorr… işte bu insanlıktır. senin savundğun adamda bu insalık yoktu malseff… diğer parti mensuplarınla sadece 2-3 kelime knuşurdu… oda lan, len gibi argo kelimelr olurdu… veya dahada ileri gdip küfür ederdii

        1. Anonim dedi ki:

          Ramazan ayının güzelliklerinden bahsediyor dostluk, kardeşlik nutukları atıyorsun ama insanları hristiyan olarak nitelendirerek çok büyük günaha giriyorsun. Sen benim inancımı, dinimi nasıl yaşadığımı nerden biliyorsun ? Ayrıca hristiyan olmamın devlet işleri ile ne alakası var diyeceğim diyemiyorum çünkü Atatürk’ü inkar eden bir iktidar doğal olarak laik de olamaz. Kimin insan olup olmadığını senin analiz etmen mümkün değil. Sen doğru dürüst yazamadığın gibi yazılanları da anlayamıyorsun.Aksi takdirde ” sizin gibi, insanların yoksulluğundan faydalanmadı” cümlesinin ne anlama geldiğini anlardın.

          1. anonim dedi ki:

            bizde onu diyoruz gerçekten laik olun yeter.karışmayın insanların ibadetlerine biz kimsenin krismusuna karışmıyoruz.neden ibadet etmiyorsun demiyoruz.eşek kadar adama akıl verecek değiliz.insan gibi saygılı olmayı öğrenin yeter.

          2. Anonim dedi ki:

            laillikliğe sadece chp sahip çıkıyor doğru sölüosun.. chp li konak belediye başkanın özgeçmişine keşke baksaydın.. zamanında bayrağı ve Atatürk’ü sevmiyorum diye makaleleri var.. hatta seçimden önce bunu sordular kendisine sözlerim arkasındayım die ropörtaj verdi… cumhurbaşkanı adayınız var bide laik bir cumhurbaşkanını adayınız var… cumhuriyetin ilk yıllarında ekmel beyin babası bazı faaliyetleri öne sürülerek kahireye sürüldü ve yıllarca orda sürgün hayatı yaşadı.. 12 ay öncesine kadar Atatürk’ü sevmiyorum diye ropörtaları var .. ne olduda değişti birden..normal bir insan babasını zamanında sürgüne göndermiş bi adamdan doğal oalrak nefret eder.. hiç birbirimizi kandırmayın ATAMIZdan nefret eden bir adamı Cumhurbaşkanıa dayı olarak gösterdiniz malesef…. bu arada CHP ulusalcı kesimi laikliği savunan lişileri birbir tasviye ediyor partiden bu açıkça görülüyor….. CHP eski çizgisinden çok uzaklaştı çok..

  6. anonim dedi ki:

    kıskanan falan yok görünen fotoğraf ne dinen nebelediyecilik açısından ne hijyen açısından hoş değil ayrıca yemekler belediyemizin aş evinde yapılıyor bu toplanan paralar neyin nesi?

    1. anonim dedi ki:

      belediyenin aşevi hijyen değil yani ilginç halbuki vefa yaptırmıştı onu 🙂 …aşevine yağı, gazı yemeklik malzemeyi deterjanı, suyu babanın tarlasından toplamıyorlar herhalde.

  7. cnyt cygr dedi ki:

    ulan herkes anonim olmuş.delikanlı gibi ismini yazan yok. hadi benim adımı görünce yayınlamıyorlar lan hepinizde mi?

  8. Anonim dedi ki:

    belediye yemek dağıtcağına belediye personelinin , taşeronların ve mal aldığı esnafın parasını ödesinde milet kendi evinde yemek yiyebilsin

    1. anonim dedi ki:

      önceden de olduğu gibi mevzuat gereği ödemelerin belediye meclisinde onaylanması gerek.iç yazışmalar falan 2.5-3 ay buluyordu belediye klimalarından biliyorum.