site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Artemis Kutsal Yolu Yürüyüşü Selçuk’ta Başlıyor

Artemis Kutsal Yolu Yürüyüşü Selçuk’ta Başlıyor
23.04.2015
A+
A-

artemisyolu (1)

Dağcı, doğa severler ve kültür rotası kaşiflerinin şimdiden dikkatini çekmeyi başaran Artemis Kutsal Yolunda ilk yürüyüş 03 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleşecek.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Artemis Tapınağından hareketle başlayarak 30 km. sonra Aydın’ın Ortaklar ilçesinde bulunan Magnesia Antik Kentindeki Artemis Tapınağında son bulan Artemis Kutsal Yolu Selçuk ilçesinin ilk kültür rotası olma özelliğini taşıyor. Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi, Zirve Dağcılık Kulübü, Selçuk Ticaret Odası ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası başta olmak üzere birçok kurum ve kurulun katkısı ile hayata geçen Artemis Kutsal Yolu Projesi henüz çok yeni olmasına rağmen bölgeye misafir çekmeye başladı bile. Artemis yolu Kutsal yolu Projesine hayat veren Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı ve SESO Başkan Vekili Özgür Aydoğan’ın rehberlik edeceği yürüyüş için 03 Mayıs 2015 Pazar günü saat 09.00’da ADD Ahmet Ferahlı Parkında buluşacak olan doğa severler rotanın ilk bölümünü yürüyerek yolun açılışını da yapmış olacaklar. Yürüyüş sonunda isteyenler çay içecek, isteyenler köy lokantasında yemek yiyecek, isteyenlerde Çamlık Lokomotif Müzesini gezebilecekler.

Aydoğan tüm doğa severleri davet etti

Artemis Kutsal Yolu yürüyüşüne rehberlik edecek olan Aydoğan başta Selçuk ve çevresi olmak üzere bölgedeki bütün kültür, doğa ve tarih meraklılarını etkinliklerine beklediğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: Ticaret Odamızın katkısı ile gerçekleşen ve rotamızın başlangıç noktasında bulunacak olan tanıtıcı tabela çok yakında monte edilmiş olacak. İngilizce ve Türkçe broşürler ise şimdiden başta fuarlar olmak üzere her yerde dağıtılmaya başlandı. 03 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleşecek yürüyüş ile hem açılış yapmış hem de rotamızın eksik kalan işaretlemelerini tamamlamış olacağız. İlçemiz için bir ilk olan bu rotayı hep birlikte tanıtacağız. İlçe turizmine ve esnafımıza önemli katkı sunacağına inandığımız Artemis kutsal Yolu yürüyüşü sırasında baharın güzelliğine ilçemizin zengin coğrafyası da katılınca keyifli bir etkinlik olacağını düşünüyorum.

artemisyolu (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.