site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Artemis Kutsal Yolu Yürüyüşüne Rekor Katılım

Artemis Kutsal Yolu Yürüyüşüne Rekor Katılım
06.10.2015
A+
A-

artemis-yuruyus (4)

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi’nin organize ettiği Artemis Kutsal Yolu 2. Etap yürüyüşüne 350 kişiyi aşan rekor katılım gerçekleşti.

04 Ekim 2015 Pazar günü gerçekleşen etkinliğe Zirve Dağcılık İzmir, Söke, Turgutlu, Kuşadası ve Selçuk Şubeleri katıldı. Çok sayıda doğaseverin bireysel katılımıda eklenince 350 kişiyi aşan rekor bir kalabalık ile yürüyüş başlatıldı. Buluşma noktası ve kahvaltı için Çamlık Köyünde buluşan doğa severler Atatürk Evi ve Lokomotif Müzesini görme imkanı buldular. Bir süre eski İzmir – Aydın kara yolunun bulunduğu rotada seyreden ekip daha sonra orman yollarına doğru yürüyüşü sürdürdü. Devamında Naipli çayı ile beraber ilerleyen eski döşeme yola giren doğa severler bir süre sonra Naipli köyüne ulaştılar. Naipli köyünde eski yolları kullanarak Gümüşköye oradan da yürüyüşün sonlanacağı Magnesia Antik Kentine ulaşan yürüyüşçüler faaliyeti başarı ile tamamladılar. Faaliyet sırasında yürüyüşçülerin Çamlık Köyü ve yol üzerindeki diğer köylerden geçmeleri sırada özellikle bakkal ve kahvehaneler önünde uzun müşteri kuyrukları oluştu.

Başkanlarda katıldı

Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan’ın da katıldığı yürüyüşe önceki genel başkanlar Fatih Kutluer ve Hafize Yiğit’de katıldılar. Zirve Dağcılık Turgutlu Şube Başkanı Osman Tuğrul, Zirve Dağcılık Söke Şube Başkanı Faysal Yeşilyağcı, Zirve Dağcılık Kuşadası Şube Başkanı Halil Özer, Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Zehra Taşdöven’in de hazır bulunduğu yürüyüşün başında Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili ve SETKA Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan hoş geldiniz konuşması yaparak şube başkanlarına Selçuk Belediyesi’nin hediyelerini iletti.

Özgür Aydoğan rehberlik etti

Artemis Kutsal Yolu’nu keşfeden ve turizme açılması için çalışmalarını sürdüren Özgür Aydoğan rekor katılım ile gerçekleşen etkinliği sorunsuz geride bırakmada Zirve Dağcılık Selçuk Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin önemine işaret etti. 350 kişiyi tek gurup halinde yürütmenin kolay olmadığını söyleyen Aydoğan sözlerine şöyle devam etti; “Başkan Zehra Taşdöven, Başkan Yardımcısı Şerif Görür ve Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Özhan, Kenan Aydoğan ve Süleyman Ilgın Acar bu etkinlik için seferber oldular. Emek ve zaman harcamadan üretim olmuyor. Bu arkadaşlarımız amatör ruhla çok önemli üretimlerde bulunuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyor ve başarılı organizasyon için kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca 350 kişiyi aşan katılımcı arkadaşlarım sezonun ilk yürüyüşünü olması, hava sıcaklığı ve 20 km. yaklaşan rotaya rağmen bize çok yardımcı oldular. Gurubu bölmeden yürütebilmemiz ve aksaklık olmadan etkinliği tamamlamamızda katılımcı arkadaşlarımızın uyum ve anlayışı da etkili oldu” dedi.

artemis-yuruyus (2)

artemis-yuruyus (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.