site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Araç Sigortalarında Yükselme Var

Araç Sigortalarında Yükselme Var
11.08.2015
A+
A-

IMG_0904

Son dönemlerdeki, araçların sigorta ve kasko primlerindeki yükselme sürüyor. Haziran ayından bu yana sigorta primleri oldukça yükselmiş durumda. Konuyla ilgili Alp Dinmezer Sigortanın sahibi Alp Dinmezer gazetemize açıklamalarda bulundu.

SON dönemlerdeki, araçların sigorta ve kasko primlerindeki yükselme sürüyor. Haziran ayından bu yana sigorta primleri oldukça yükselmiş durumda. Sigorta primlerinin yükselmesinde ki temel faktör ise sigorta şirketlerinin artık hasar kayıp oranlarını ödemesi. Daha önce değer kayıplarının karşılanması için mahkemeye başvurmak gerektiğini ifade eden Alp Dinmezer, Haziran ayından beridir mahkeme kararına gerek olmadan sigorta şirketlerinin, mağdur olan araç sahiplerine değer kaybı tazminatı ödemek durumunda olduğunu ve bu nedenle şirketlerin, maddi zarar yaşamamak için sigorta primlerini yükselttiğini söyledi.

YOĞUNLUK YAŞANIYOR

SİGORTA şirketlerinin, kaskolu araçların kaza yapmaları halinde değer kaybı ödemesinin tüketicilerin lehine olduğunu söyleyen Alp Dinmezer, bir çok vatandaşın bu haktan yararlanmak için başvurduğunu ve yoğunluk yaşandığını söyledi. Bu hakkı açıklayan Dinmezer, “Kaskolu aracınız ile kaza yaptığınızda, eğer sizin hiçbir kusurunuz yoksa, sigorta şirketinden hasar bedeli ile birlikte değer kaybını da temin edebiliyorsunuz. Örneğin 30 bin lira değerindeki aracınızla kaza yaptınız ve aracı değeri 27 bin liraya düştü diyelim. Bu üç bin lirayı da talep edebiliyorsunuz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.