site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Aqua Fantasy, ABD Dergisine Kapak Oldu

Aqua Fantasy, ABD Dergisine Kapak Oldu
10.07.2012
A+
A-

ABD’de Yayınlanan Dünya su Parkları dergisi, Ege’de ki su parkı Aqua Fantasy’i Kapak konusu yaptı.

Aqua Fantasy’e 4 sayfa ayıran dergide Türkiye’de dünya standartlarında bir su parkı yapıldığı belirtilerek kapakta “FANTASY GERÇEK OLDU” başlığı kullanıldı.

Dünya Su Parkları birliğinin resmi yayın organı olan ve ABD’de aylık yayınlanan “Splash” dergisi, son sayısında Türkiye’nin en başarılı su parkı olarak gösterdiği Aqua Fantasy’i kapağına taşıdı. Dergi, İzmir Pamucak’ta bulunan su parkını 4 sayfalık bir yazı ile tüm dünyaya anlatırken, Aqua Fantasy’de kullanılan modern teknolojiden ve kaydırakların kalitesinden övgü ile bahsetti.

Yazıda, Aqua Fantasy Otel’in, su parkını da arkasına alarak, dünyanın en büyük ve prestijli tur operatörü olan TUI tarafından, müşteri oylarıyla üst üste üç kez dünyanın en iyi su parklı oteli seçildiği ifade edildi. Aqua Fantasy Genel Koordinatörü Aşkın Altıparmak’ın ödüllerle ilgili görüşlerine dergide şöyle yer verildi:

“Kuruluş aşamasında, öyle bir park dizayn etmeliyiz ki sektörde rol model olmalıyız dedik ve 1999 yılında başladığımız çalışmalarda, henüz Türkiye’de su parklarıyla ilgili yönetmelik ve standartlar yokken, ABD su parkları inşaat ve dizayn normlarını, yüksek maliyetlere rağmen bu parkta uyguladık. Aldığımız bu kararın ne kadar yerinde olduğunu, yıllar sonra kazandığımız dünya birinciliği ile gördük”

KALİTELİ KAYDIRAKLAR

Aqua Fantasy su parkının yapılan ilaveler ile her yıl daha da büyüyerek fantastik bir park haline geldiği belirtilen dergi yazısında, kuruluş aşamasındaki çalışmalara yer verildi. 2000 yılında açılan ve Türkiye’nin ilk temalı su parkı olan Aqua Fantasy’de kapsamlı bir çocuk havuzu, batık denizaltı, korsan gemisi, 300 metrelik tembel nehir, dalga havuzu ve hız kaydıraklarının, gelenler tarafından büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Yazıda, yeni eklenen üç kaydırağa geniş yerildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“2010 yılında parkın 10.yılı dolayısı ile iki büyük kaydırak ilave edildi. RTM teknolojisiyle yapılan bu kaydırakların biri olan Crazy Raft iki ve dört kişilik bir ailenin birlikte yuvarlak büyük bir bota binip kayabilecekleri eğlenceli bir kaydırak. Çocuklu ailelere göre dört dörtlük bir eğlence. Ayrıca Türkiye’de ilk ve tek olan özellikle, ağır aile botları, hızlı bir yatay asansörle yukarıya çıkartılıyor. İkincisi V şeklindeki Boomerango adındaki kaydırak. Tek veya çift kişilik kayılan serbest düşüş hissini veren son derece adrenalin dolu bir eğlence.

Üçüncüsü ise su jetleri olmadan, yerçekimine inatla karşı koyup, yokuş yukarı tırmanabilen kaydırak. Bir dünya markası olan Polin, bu yeni kaydırakları ekleyerek, bir diğer dünya markası olan Aquafantasy’i çok ileri bir noktaya getirdi.”

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

ETİKETLER: ,
YORUMLAR
  1. ceren dedi ki:

    türkiyenin iyi su parkı sahip olan ilçemiz selçukun da kıymetini bilelim ii ki sahil bandında o otellerimiz var yüzlerce vatandaşımıza iş kapısı oluyo r hem

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Basin yeterli degil daha turkiye de !!!!!!!!!! (gorsel ve yazili)