site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Anadolu’dan Balkanlara Uzanan Esnaf Eli

Anadolu’dan Balkanlara Uzanan Esnaf Eli
01.12.2015
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesi ile Kosova’nın Prizren şehrindeki esnaf temsilcileri iki esnaf kuruluşu arasındaki iletişim ve işbirliğinin güçlenmesi için bir araya geldiler.

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Özgür Aydoğan Kosova’da Prizren Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Şarik Cibo ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Gerek iki kuruluş gerekse bölgedeki diğer esnaf teşkilatlarının arasındaki iletişim ve işbirliğinin güçlendirmek ve uzun soluklu çalışmalar yapabilmek için bilgi alışverişinde bulunan taraflar İzmir ile Prizren arasındaki mesafenin tahmin edilenden çok çok daha az olduğunu ifade ettiler.

Türkiye’den büyük destek gördük

Prizren Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı Şarik Cibo daha öncede çeşitli konularda Türkiye’de bulunan üniversite ve benzer kurum kuruluşlardan büyük destek gördüklerini ifade ederek işbirliği ve dayanışmanın önemini dile getirdi. Kosova’da bulunan esnaf teşkilatlanması ve ticari durum hakkında da bilgi veren Cibo Türkiye’den gelen heyet ve Özgür Aydoğan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kosova ve Prizren bizim için önemli

Gerçekleşen görüşmeler sırasında Kosova ile Türkiye arasındaki tarihsel bağı hatırlatan Özgür Aydoğan başta teknoloji ve tanıtım olmak üzere birçok konuda ortak çalışmalar yapılabileceğini, ayrıca teşkilatların deneyim ve ilişkilerini paylaşarak iki tarafında önemli mesafeler katedebileceğini kaydetti. Prizren’li esnaf temsilcilerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller’in selamlarını da ileten Aydoğan karşılıklı iletişimin güçlenerek devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.