site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKREBİN GÖZLERİ

26.03.2024
A+
A-

Bugüne kadar şahit olduğunuz bütün Nisan Bir şakalarını unutun!

Hazır herkes yaşadığı çevredeki çatışmaya boğulmuşken, (üstelik ülke genelinde rejimi yer ile yeksan etmeye dönük akıl almaz siyasal planlar kurulduğu bir sırada) çok değil sadece Birkaç gün sonrasında ülkeyi ve tüm toplumu nasıl bir darboğaz ve tehlikenin beklediği gün gibi aşikarken, yerel davaların peşine düşüp, kim kimin adamı olacağının derdine düşmüşken;
Merkezi yönetimin sizin için hazırladığı füzeler (kazıklar) size bugüne kadar şahit olduğunuz bütün Nisan Bir şakalarını unutturacaktır.

Tam da merkezi yönetimlerin ve özellikle siyasal islam yönetimlerinin istediği kıvamdasınız çünkü.

İstiyorlar ki yerelde aynı davanın peşinde koşmakta paydaş olanlar; batırılan ekonomiyi, insanların üzerine karabasan gibi çökmüş geçim zorluğunu, hepsinden önemlisi sokaklardan adliye koridorlarına kadar taşmış şeriat çağrılarını konuşup haykıracağı yerde birbirlerine düşsün. Bunu yaparken de yerel trolleri kullandıkları da bir çoğunuzca malumdur üstelik. Bazı gerçek basın mensuplarının ise bu trollerin yarattığı ( ki bu durum merkezi yönetimlerin oldukça hoşuna gider) siyasal çatışma ortamına bilerek ya da bilmeyerek ne muazzam katkılarda bulundukları da sosyal medyayı takip eden herkes için yadsınamayacak kadar gerçektir.

İnanmayanlar sosyal medyayı sadece bir gün dolaşsın yeter. Küfür, hakaret, aşşağılama ifadelerinin kol gezdiği paylaşımlarla dolu ve insanları birbirine düşürmek için açılmış çakmak hasan kibrit hüseyin çapında bir yığın sayfaya denk geleceksiniz.

Amiyane tabiriyle söylemek gerekirse; siz yerelde birbirinizi yemekle meşgul olun.
Yıllar önceki “AKREBİN GÖZLERİ” başlıklı bir yazımda da söylediğim gibi; temkinli yaklaşışlarıyla hedeflerine ağır ağır ilerleyenlerin 1 Nisandan itibaren uygulamaya sokacakları başta ekonomik olmak üzere, siyasal ve antidemokratik yaptırımlar öyle Nisan bir şakası diye adlandıracağınız kadar küçük olmayacak.

Dolayısıyla, 31 Mart’tan sonra 4 yıl boyunca bir daha sandık yüzü görmeyeceğinize göre; mühürü nereye, tokadı nereye vuracağınız konusunda yanlış yapmak lüksünüz yok artık!

ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
19 Mart 2024
20 Şubat 2024
4 Şubat 2024
6 Ocak 2024
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.