site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKP İzmir İl Teşkilat Eğitimi Kuşadası’nda Devam Ediyor

AKP İzmir İl Teşkilat Eğitimi Kuşadası’nda Devam Ediyor
19.01.2013
A+
A-

akparti-kusadasi-toplantiAKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından organize edilen Teşkilat İçi Eğitim Toplantısı Kuşadası’nda başladı.

Kuşadası Pine Bay Holiday Resort Otel’de iki gün sürecek kampın ilk gününe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İzmir İl Koordinatörü İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcıları Mahmut Göksu, Mehmet Sekmen , İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık, İlknur Denizli, Rıfat Sait, İlhan İşbilen, Nesrin Ulema, Hamza Dağ. Mehmet Tekelioğlu, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il yöneticileri, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

AKP İzmir’in Kuşadası’ndaki yerel seçim kampına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın açıklamaları damga vurdu. Günay, EXPO tartışmalarını gündeme getirdi. CHP ve yerel yönetimleri eleştiren Bakan Günay, meydan okudu. Günay, “Korkunun ecele faydası yok” dedi. Günay’dan önce teşkilata seslenen Genel Başkan Yardımcısı Soylu sert bir İzmir çıkışı yaparken, İl Başkanı Ömer Cihat Akay da çarpıcı mesajlar verdi.

AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın İzmir teşkilatına yönelik Kuşadası’nda düzenlediği toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sert açıklamalar yaptı.

Geçmişte yaşanan tartışmalara ve sözlerine verilen cevaplara değinen Günay, “İzmir’i daha yetenekli, hizmete odaklı eller yönetmeli. İzmir’de hizmet gelsin istiyoruz. “İstanbul, Konya’daki hizmetler İzmir’e de gelecek” dedik. Bazı arkadaşlar bu iddiadan rahatsız oldular. Biz iddiamızı söyledik. Tahammül sınırlarını zorlayan karşılıklar aldık. Mart geliyor, seçimler yaklaşıyor. Korkunun acele faydası yok. İzmir’de şimdiye kadar gerginlik, polemik üzerinden besleniyorlardı. Türkiye’nin en güzel şehrini en bakımsız şehri olarak bırakanlar inşallah seçimlerde sandığın dibinde kalacaklar. AK Parti yerel seçimlerde aldığı başarıyı İzmir’de de gösterecek. Sonra da kentsel dönüşümde, turizmde, birçok alanda çalışmalar nasıl olacak hep beraber göreceğiz. Daha önce açıklamalar yaptım. O zaman milliyetçilikten bahsederken bazı arkadaşlar ‘milliyetçi’ dediler. Ben onu söylerken milliyetçi hareket anlamında söylemedi. Biz milliciyiz. Bunu derken gelişmecilik ve çağdaşlık anlamında söyledim. Dokuz Eylül İzmir’in simgesidir. Ege halkı bütün bu değişimci yapıyı her zaman kucakladı. Hareketlerin hepsini destekledi. Biz kendimizi iyi anlatacağız. Bundan rahatsız olanlar var. Bölgenin hizmet eksiğini gidermek açısından yaptıklarımızın ve söylemlerimizin övünülecek tarafı var” dedi. Bakan Günay, yarın sunum yapacak olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da “O hızlı trenlerden bahsediyor ama yavaş yavaş anlatıyor. Ben de hızlı anlatıyorum” diyerek göndermede bulundu. Günay’ın sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.
 
“OYUN BOZANLIK YAPMAYIN” DEDİK
EXPO konusunda çalışmalara de değinen Bakan Günay, “Ankara bizim kentimiz. Orada iktidardayız. 2015 EXPO’su başarısız olunca buraya gelip yine İzmir’in yoluna devam edeceğini söyledik. İzmir’in siyasi çekişmelerin merkezi olmayacağını söyledik. Fransa Paris’te tanıtım ofisini İzmir’e verdik. Biz ‘gidin yer bulun, kiralayın” demedik. Belediyeye, özel idareye bunu söylemedik. İzmir’in EXPO’su yerel yönetim, STK’ların hepsinin projesidir. Bunun bir başvuru bedeli var. Hemen yatırdık. Yasayı da çıkarttık. İzmir gerçekten çok önemli çalışmalar yapıyor. Milletvekilleri içinde deneyimli ve tecrübeli isimler var. Allah nazardan saklasın. Uyumlu çalışıyoruz. Planlama ile kem küm edenlere ‘oyunbozanlık yapmayın’ dedik. Onlar siyasi açıklamalar yaptı ama biz cevap vermedik. Sorunlar çözülsün İzmir yarışı kazansın istiyoruz. Bu Dünya’nın en önemli projesi… Çin EXPO’suna milyonlarca ziyaretçi geldi. Bize 20 milyon insan gelse yeter. Bizim zaten ziyaretçi sayımız ülke genelinde 30 milyonu aşıyor. İstanbul’da Ankara’da çılgın projeler var. Asıl çılgın proje budur. İzmir’de turizm varken Antalya’da bile bu kadar oran yoktu. İzmir’de muhteşem bir potansiyel var. İstanbul dünya kenti haline geldi. İzmir de bu duruma gelecek” dedi.

YETENEKSİZ ELLER
Bakan Günay, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu gününde yaşanan tartışmalar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasında yaşadığı tartışmalara da değildi. İzmir’in altyapısına da eleştirilerde bulunan Günay, “Ankara gecekondularla doluydu… Gecekonduların kuşattığı alanlar vardı. Bu sorun bitirildi. Aynı dönüşüm İstanbul’da yaşanıyor. Biz Türkiye’de Konya, Kayseri gibi şehirler görüyoruz, kuruyoruz. Halen gecekondular ile kuşatılmış, göçle gelen insanları kentleştirememiş şehir kaldı. O da İzmir… Bizim AK Parti olarak yeteri kadar belediyemiz var. İzmir’in yeteneksiz eller tarafından yönetilmesi Türkiye’ye yapılmış bir haksızlık. Geçen seçimde büyük bir kazaya uğradık. 2009 yerel seçimlerinde bir tek ilçe belediyemiz var. Bu kabul edilemez bir tablo. Bizi yansıtmıyor aslında. Bir özeleştiriye, tahlile ihtiyacımız var. Türkiye’nin birçok şehrini dönüştüren anlayış İzmir’e, Ege’ye niye kendisini anlatamaz. Ben seçimlerde dolaşırken bazı belediyeler özel idare kaynaklarından almışlar. Biz de bakanlık olarak destek veriyoruz. Burada üç tane bina, yarım sokak yapmışlar onu anlatıyorlar. Gaziantep’e gittik. İzmir’den kanaat önderlerini, STK’ları oraya götürdüm. Biz, meydanlarda bir takım örgütleri toparlayarak, marjinal, eskilerde kalmış grupları, insanları toplayarak yuhalatmıyoruz. Hizmet, iş üretiyoruz. Demek ki kavga edeceğine, bilek güreşi yapacağına iş yaparsan oluyor. Yani çalışınca oluyor” diye konuştu.

TEŞKİLAT MENSUBU OLMAK ŞEREFTİR
Hükümetin İzmir’e yönelik yaptığı çalışmalar ve projelerin önemine de değinen Bakan Günay, “İzmir kente sırtını dönmüş bir şehirden denize kucak açacak. Bugün olduğundan daha iyi noktaya gelecek. Bütün bunlar çalışkan bir parlamento ve millet sayesinde ile oluyor. Türkiye kavga, çekişme, kötü söz söyleme, laf geçirme istemiyor. Biz soframızda bereket, huzur olsun isteriz. Yoksul evde kavga bitmez. Bu kalksın ki barış, kardeşlik olsun istiyoruz. Türkiye uzun yıllardan bu yana susadığı bir hizmet hareketini taşıyor. Her şey milletimizin sağduyusu sayesinde gelişiyor. En büyük alkışımız milletimizin kendisinedir. Biz bu yola devam derken terör yakamızı bırakmadı. Bu olmasa çok iyi olurdu. Türkiye enerjisini bu alana aktarmasa, barış olsa, kardeşlik olsa kalkınma bütünsel olur. Türkiye uğraştığımız süreci başarı ile sonuçlandırırsa Türkiye’nin Güneydoğusu’nda Endülüs var. Mimarisi, yemekleri, doğası ile muhteşem kültür turizmi var. Barışı, kardeşliği, silahların susmasını bekliyor. Birileri çakışmadan faydalansın ve seçimlerde barajı geçsin istiyor. İnşallah son günlerde yaşadığımız olaylar toplumsal mutabakatı gösterdi. Bunu sağlarsak yurtta barış dünyada barış hedefi doğrultusunda Atatürk’ün özlemini de birilerinin arkasına saklandığı söz olmaktan çıkartıp gerçek olma haline getireceğiz. Böylece vatana, çocuklarımıza karşı milletin verdiği emanete sahip çıkacağız” diye konuştu.

Teşkilat mensuplarına da seslenen Bakan Günay, “Hepimiz bazı sıfatlar alıyoruz. Teşkilat mensuplarına bu işin şerefi kalıyor. Bu işin en önemli durumu da şereftir. Allah bizi iyi niyetlerimizle ve iyi niyetlerimizle muaffakat etsin” ifadelerini kullandı.

akp-kusadasi-pinebay

omer-cihat-akay

bakan-gunay-izmir-teskilat-ici-egitim-program

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    merhabalar herkese selçuka geleli 12 sene oldu yeni görevim icabı artık yaşamımı burada sürdürmekteyim, toplantı hayırlara vesile olsun öncelikle. benim dikkatimi çeken nokta bu haberde en alta yer alan fotoğraf, pinebay bildiğim kadarı ile kuşadası sınırları içerisinde yer almakta ve bu toplantı da teşkilatın kendi içinde olan bir toplantı, toplantı selçuk sınırları içerisinde olmamasına rağmen sayın selçuk kaymakamımızın orada yer almasına bir anlam veremedim. Selçukta olsa neyse katılması normal diyeceğim, ilçenin misafiridir normaldir. ama kuşadasında ki teşkilatın kendi içinde ki eğitim seminerinde neden yer alır bunu anlayabilmiş değilim. neyse herkesin kendi tercihi ama böyle bir fotoğrafta yer almaması gerekiyordu sayın kaymakamın

  2. Adem09 dedi ki:

    Kaymakam Beyin orada oluşu çok kısa süreliydi ve sayın bakanın bu programdan sonra selçuk efes programı vardı, o programın ayrıntılarını konuşmak için gidilmiş ve programın iptal edildiği öğrenildikten sonra otelden ayrılmıştır.

  3. Anonim dedi ki:

    hazır hepiniz bir araya toplanmışken sema ablanız da orda iken anlatsaydı size EFES’te ki esnafı nasıl bitirmişler. Ertuğrul Günayın uygulamalarının selçuku nasıl bitirdiğini anlatmadın mı sema abla. Efes esnafını içeride açılan dükkanlarının anasını nasıl ağlattığını ve bu yüzden selçuk ekonomisinin bozuk olduğunu da anlattın mı sema abla büyük abilere. gerçi onlarda efesi gişeler ve içeride ki dükkanları yandaşlara vererek üzerine düşeni yaptılar. SELÇUKUN ÇIKARLARINI BU AÇILAN DÜKKANLARIN YOK ETTİĞİNİ DE SÖYLEYEBİLDİN Mİ SAHİ SEMA ABLA.

  4. Anonim dedi ki:

    Valla 8 senedir Aziz Kocaoğlu’nun İzmir için yaptığı hayırlı bir işi, İzmir’in çehresini değiştiren bir projesini söyleyin, dişimi kıracağım. Hangi partiden olduğu önemli değil ama İzmir artık daha yetenekli, daha vizyon sahibi başkanı hakediyor. İzmir halkı da lütfen artık partiye değil, adaya oy versin. Hangi partiden olduğu önemli değil. Çünkü bu genel seçim değildir. Burada önemli olan o kişinin karakteri,yeteneği ve becerisidir. Ama korkarım ki CHP İzmir’e yoldaki çapulcuyu aday gösterse yine de seçilecektir. İzmir gibi akıllı ve çağdaş insanların yaşadığı bir kente bu yaklaşım yakışmamaktadır.

  5. şaziye söğütçü dedi ki:

    hoca verir talkımı kendi yutar salkımı misali sayın bakan sayın kocaoğlu en azından adam gibi adam izmir e halkına kişiliğine sahip çıktığı için tebrik edin araba değiştirir gibi parti değiştirmedi adam dimdik ayakta önce siz parti menfaatlerını düşüneceğinize selçuk lu vatandaşın elinden ekmeğini alacağınıza selçuklunun yanında olun bu sözüm il başkanı vede ilçe başkanına dır selçuklunun ekmeğini elinden alırsanız sizide bu selçuklu seçmenler sandığa gömmesini bilir bilecekte benim ekmeğimle oynayanın bende karşısında durur onurumla savaşır zaferle de çıkarız ne izmirde nede selçukta o ampul yanmıyacak yaktırmıyacazda seçimden seçime öpülmeyen elleri öpmeye kalkmayın ben öptürmiyeceğim gibi insanlar uyandı onlarda öptürmez bu iş yerelde kişi genelde parti zıvanasından çıktı yerede genelde aynı selçukta zeynel bey ankaradada tayip bey değişen ne geçin bunları geçin insanlar geçim derdinde siz oy derdindesiniz asla ve asla benim oyum akp gitmez gitmiycekte

  6. Anonim dedi ki:

    İzmir teşkilat toplantısı Aydın’da … Kökümü kurudu çeşme -özdere -selçuk otellerinin :))))