site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKP Gülen Cemaatine Resti Çekti

AKP Gülen Cemaatine Resti Çekti
22.11.2013
A+
A-

akp-cemaat

AK Parti ile Gülen Cemaati arasındaki restleşmede AK Parti’den “Oylarımıza etkisi %1 olur” yanıtı geldi.

Cemaatin oyumuza etkisi yüzde 1 olur
AK Parti kulislerinde Gülen cemaatiyle yaşanan dershane gerilimi sonrası oy tartışması başladı. Genel kanı “Cemaatin oyumuza etkisi yüzde 1 olur” yönünde.

Radikal gazetesinden Ömer Şahin’in haberine göre dershane olayından sonra AK Parti -cemaat ilişkilerinin seyri merak konusu oldu. “Hiçbir şey eskisi gibi olamaz” diyenler çoğunlukta olsa da AK Parti kulislerinde “Cemaatin oyu en fazla yüzde 3” sözü kulaktan kulağa yayılıyor.

Başbakan’ın yakın bir kurmayı ise bu gerilimin kendilerine en fazla yüzde 1’lik bir kayıp verebileceğini söylerken, “Daha önce yaptığımız bir araştırmada STV izleyicisinin Başbakan’a olan sevgisi Kanal 7 izleyicisinden daha fazla” dedi. Aynı kurmaya göre, dershanelerin kapatılmasına halkın yüzde 60’lık bölümü destek veriyor. AK Parti tabanının desteği ise yüzde 60’tan çok daha fazla.

Dershanelerin kapatılması kararına tepki gösteren AK Parti Milletvekili İdris Bal’ın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna verilmesi de dikkat çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Bal’ın disipline verilmesinin dershane açıklamasıyla ilgisi olmadığını söyledi. Ünal, Bal’ın 2.5 yıldır uyarılara rağmen parti disiplinine uymayan davranışlar sergilediğini öne sürdü. Bal, Gezi olayından Mısır veSuriye ’ye kadar hükümet politikasını eleştiren açıklamalar yapmıştı. Bal’ın yanı sıra AK Partili 3 milletvekili daha dershanelerin kapatılmasına karşı çıkmıştı. Ünal, bu milletvekilleri hakkında disiplin süreci işletilmeyeceğini söyledi. Ünal, dershanelerle ilgili yasal düzenlemenin AK Parti grubundan sorunsuz bir şekilde geçeceği düşüncesinde.

Ünal, dershane kararının AK Parti-cemaat ilişkilerine olası etkilerini ise “Dershaneler 40 yıldır tartışılıyor. Biz dershaneleri kapatmıyoruz. Dönüştürüyor ve statülerini değiştiriyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Radikal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.