site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Akıncılar Huzur evi, huzur saçıyor

Akıncılar Huzur evi, huzur saçıyor
27.07.2016
A+
A-

Kendi evleri gibi gördükleri Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevinde yaşamaktan çok mutlu olduklarını ve böylesine bir hizmetin son derece önemli olduğunu dile getiren Huzurevi sakinleri, bu hizmeti sunan ilgili tüm kurum ve kişilere teşekkür ettiklerini belirttiler.

Tatillerini yarıda kesip, sakinlerine koştular
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı çerçevesinde nöbetleşerek tatile çıkan Huzurevi çalışanları, kalp spazmı geçirmesi sonucu hastaneye kaldırılan Huzurevi sakinlerinden Galip Kaptanoğlu’nu, tatillerini yarıda keserek hastanede bir an olsun yalnız bırakmadılar. Huzurevi çalışanlarına gönülden teşekkür ettiğini belirten Kaptanoğlu; “Ben bayramın üçüncü günü gazete okurken aniden bir kalp sipazmı geçirdim. Daha önce anjiyo olmuştum. Huzurevinde görevli Osman bey beni Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdü. Daha sonra huzurevinde görevli ancak bayram tatilinde olan personeli hastanede görünce çok duygulandım. Yani Huzurevi hemşiresi olan Kezban hanım, misafirlerini ve çocuklarını tatil için gittiği plajda bırakıp benim yanıma gelmişti ve ben iyi olana kadar da yanımdan ayrılmadılar. Ben burada akrabalarımdan daha yakın bir ilgi gördüğümü hissettim” dedi.

Sevgi dolu bir ortamımız var
Eskiden halk arasında yaygın düşüncelerin olduğunu ve bu düşüncelerin tamamiyle yanlış olduğuna da dikkat çeken Huzurevi sakinlerinden Kaptanoğlu, özellikle burada çok sevgi dolu bir ortamda bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Eğer bir yakınımız da akrabamızda yaşıyor olsaydık zannetmiyorum ki bu kadar rahat ve huzurlu olalım. Belki de aile içi problemleri yaşıyor olacaktık. Ama biz burada personel olsun, müdüre hanım olsun çok huzurluyuz. Hakikatten hepsinin de bizlere olan davranışları, bakıma ihtiyacı olan arkadaşlarımıza olan davranışları olağanüstü” dedi.

Yeteneklerimizde hayat buluyor
Huzurevinin kendi evleri gibi gördüklerini ifade eden Hüsayin Mücürlüoğlu ise; “Personelle ilişkilerimiz baba oğul, abi kardeş gibidir. Burada her vaktimizi boş geçirmeden değerlendiriyoruz. Dayanışma içerisinde burada üzerimize düşen yeteneklerimizi ortaya koyuyoruz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Ben bu anlamda burayı bizlere bırakanların ve şu anda daha burayı idare edenlerden Allah razı olsun. Selçuk Belediyesine ve ilçe yöneticilerine çok çok teşektür ediyoruz” dedi.
Burada tam bir aile ortamı içiresinde olduklarını belirten Huzurevi sakinlerinden Metin Avcı , hobi çalışmaları ile güzel görüntüler ortaya çıkardıklarını söyledi.

Özverili çalışmalar mutlulukları artırıyor
1996 yılında hizmete giren ve o günden bugüne önce hemşire olarak sonra yönetici olarak, şimdi ise Huzurevi Müdürü olarak görev yapan Serpil İbri, 10 personel ile hizmet veren Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevinde bakıma ihtiyaç duyan 20 kişinin tam bir aile ortamı ile mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürdüğünü, bundan da belediye huzurevi yönetici ve çalışanları olarak oldukça memnuniyet duyduklarını ifade etti. Huzur evinde hobi çalışmaları ile birlikte sağlığa yönelik çalışmalar da yaptıklarına dikkat çeken İbri, huzurevi çalışanları ile zaman zaman eğitim amaçlı toplantılar da yaptıklarını kaydetti.

Çalışmalarımızla hep bir adım öne çıkmak istiyoruz
Her konuda kendilerine destek veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın talimatıyla amaçlarının daha kaliteli bir hizmet vermek olduğunun altını çizen Huzurevi Müdürü Serpil İbri, “Amacımız kalitemizi yükseltmek ve hep bir adım daha öne çıkmaktır. Biz bu kapsamda huzurevi sakinlerimiz ile birlikte hobi çalışmaları yapıyoruz. Ahşap boyamada kullanılmayan birçok malzemeleri değerlendirerek geri dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Tabi yapılan tüm bu çalışmaları kazanca cevirmeye çalışıyoruz. Elde ettiğimiz kazanç ile tekrar malzeme alıp çalışmalarımızı hep birlite sürdürüyoruz” dedi.
Huzurevinin 24 saat açık olduğunu, çalışan tüm personelin her işi yaptığını kaydeden İbri, “Biz Akıncılar Huzurevi olarak 1996 yıllından bu yana özel günler dahil, bir gün bile kapımızı kapatmadık. Her zaman görevdeyiz. Burada kalan sakinlerimiz bizi seçerek geldiler. Dolayısıyla biz onlara saygı duyuyoruz, onlar da bize. Onlarla burada arkadaş gibi olduk ve bizler onları aile gibi görüyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.