site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Akay’dan Aday Adaylarına 2 Kırmızı Çizgi

Akay’dan Aday Adaylarına 2 Kırmızı Çizgi
13.08.2013
A+
A-

akaydan_aday_adaylarina_2_kirmizi_cizgi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay aday adaylarına yönelik iki kırmızı çizgi çizdi.Akay, Genel Merkezin adaylık süreciyle ilgili takvim açıklamadan önce kimsenin sahada adaylık çalışması yapmaması gerektiğini söyledi. Akay bazı ilçelerde çok sayıda aday adayının çıkabileceğini belirtti ve uyardı:Başkası aday gösterilince sanki farklı partinin adayıymış gibi diğerleri aleyhine çalışmasın!

AK Parti’de Genel Merkez belediye meclis üyeliği ve belediye başkan aday adaylığı için takvimi henüz açıklamazken, yaklaşan süreç öncesi AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay aday adaylarına yönelik iki kırmızı çizgi çizdi.

TAKVİMDEN ÖNCE ÇALIŞANIN İSMİ ÇİZİLİR
Takvim sürecini CHP’nin uzun tuttuğunu AK Parti’nin tam aksine kısa tutup bölünmelerin oluşmasına engel olacağını söyleyen Akay, “ Takvim belirlenmeden birinin çıkıp aday adayıyım deyip dolaşmasına sıcak bakmıyoruz. Karınca çalışması sırasında bazı ilçelerde bu yönde sıkıntı gündeme geldi. Teşkilatları bölecek bir durum bu… Herkes ortaya çıkar adayım der. Biz buna sebep vermemek için açıklanan takvimden önce çalışma yapılamamasını üstüne basa basa söyledik. Son il divan toplantısında üzerinde durduk. Genel Merkez işaret etmeden kimse adaylık çalışması yapmasın. Yoksa ismi çizilir. Süreç başladıktan sonra da bir ilçeden 8-10 aday çıkabilir. Doğaldır. Ekip çalışması yapıyor aday adayları tamam ancak başkası aday gösterilince sanki farklı partinin adayıymış gibi diğerleri aleyhine çalışmasın. Geçmiş dönemlerde yaşandı bazı yerlerde. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Enerjimizi kendi içimizde harcamak istemiyoruz” dedi.

BAZI İLÇELERDE TEK İSİM…
Çok sayıda ilçe başkanının isminin adaylık için geçmesini de değerlendiren Akay, “ Hangi ilçede hangi ilçe başkanının süreçte istifa edeceğini Genel Merkez belirleyecek. Öyle ilçeler var ki, ilçe il milletvekilleri ve anketler tek isimi işaret edebilir. Bazı ilçelerde de yoruma açık olabilir. Ekim ayında resim tam anlamıyla ortaya çıkabilir” dedi.

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    Sayın il başkanı aday takviminin daha açıklanmadığını söylüyor fakat yönetimden aday olacak olan adaylar adayım diye gezemezken partili bile olmayan ve akp ye hiçbir katkısı olmayan Zeynel Bakıcının akp nin adayıyım diye gezmesi normal midir.