site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AK Partili Dağ açıkladı: İzmir’de yoğun bakımlarda son durum ne?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bazı basın organlarında İzmir’deki koronavirüs salgını ve alınan önlemler ile ilgili olarak yayınlanan haberlere yanıt verdi.

AK Partili Dağ açıkladı: İzmir’de yoğun bakımlarda son durum ne?
10.04.2020
A+
A-

 İzmir’de yoğun bakım yataklarında bir sıkıntı olmadığını belirten Dağ, “Şu anda İzmir’de kamu ve özel hastanelerde, erişkin, çocuk ve yenidoğan olmak üzere 1904 yoğun bakım yatağı bulunuyor ve doluluk oranı %52” dedi.

Bazı basın organlarında İzmir’deki koronavirüs salgını ve alınan önlemler ile ilgili olarak çıkan haberlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, İzmir’de yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının yüzde 52 olduğunu ve kullanıma hazır vantilatörlerinin yüzde 75’nin boşta olduğunu açıkladı.

Dağ açıklamasında şunları söyledi:
“Birtakım ideolojik ve siyasi yapılardan eksik ve yetersiz bilgi alarak haber yapacağınıza, keşke ilgili kamu kurumundan bilgi alsaydınız. Şu anda İzmir’de kamu ve özel hastanelerde, erişkin, çocuk ve yenidoğan olmak üzere 1904 yoğun bakım yatağı bulunuyor ve doluluk oranı %52.

Bununla beraber, hastalıkla mücadelede çok önemli bir yeri olan ventilatör sayısında da herhangi bir sorun bulunmuyor. Kullanıma hazır ventilatörlerin %75’i şu an boş durumda bekletiliyor ve ek olarak, yedekte 204 adet ventilatör bulunuyor.
İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından olası her durum için, gerektiğinde uygulanmak üzere planlar hazırlandı. İzmir müsterih olsun, yaşanılan bu süreç, sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık olmadan başarılı ve sağlıklı bir şekilde yürütülecek ve neticelenecektir”
EGEDESONSÖZ- egedesonsoz.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.