site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AK Parti’den bomba seçim kulisi! Erdoğan seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasını istiyor

DEPREM felaketinin ardından muhalefet partileri seçimlerin ertelenmesini tartışırken, AK Parti kulislerinden sıcak haberler geldi. AK Parti’de seçimi erteletme niyeti yok… Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasını istiyor…

AK Parti’den bomba seçim kulisi! Erdoğan seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasını istiyor
19.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ertelenmesi tartışmaları sürüyor. Bülent Arınç’ın “seçimler hemen ertelensin” çıkışının ardından muhalefet aya-yağa kalkmıştı. Son olarak da iktidarı seçimleri YSK eliyle erteletmek istediği konuşuluyordu.

Hürriyet yazarı Hande Fırat AK Parti kulislerinde konuşulan seçim senaryolarını yazdı. “AK Parti’de tüm seçenekler masada ama şimdilik herhangi bir erteleme kararı ve niyeti yok” diyen Hande Fırat, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasından yana olduğunu, bazı partili isimlerin ise 18 Haziran tarihini savunduğunu söyleyebilirim” dedi. 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimle ilgili bir endişesi olmadığı belirtiliyor” diyen Hande Fırat, “Deprem bölgesinden taşınanların oy kullanımı ya da deprem bölgesinde kalanların nerelerde oy kullanacakları ve bu konularda tartışma yaşanmaması için ise çalışmaları YSK yürütecek” bilgisini verdi. 

Hande Fırat’ın yazısının tamamı için tıklayın….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.