site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Parti Yönetiminde Adaylık İstifaları Kapıda

AK Parti Yönetiminde Adaylık İstifaları Kapıda
23.08.2013
A+
A-

akparti-logoİzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın 50 kişilik yönetiminden en az 15 kişinin belediye başkanlığı veya meclis üyeliği için görevinden ayrılacağı belirtiliyor.

CHP’de aday adayı süreci başlarken, AK Parti kulislerinde ise adaylık için AK Parti İl yönetiminden en az 15 kişinin istifaya hazırlandığı konuşuluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Aday adayı olmak herkesin hakkı. Arkadaşlarımın istifa etmesinde bir sakınca yok” dedi. Öte yandan 12-13 Ekim’de İzmir’de olacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu.

Demokratik hak
Akay’ın 50 kişilik yönetiminden en az 15 kişinin belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı görevlerinden istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in Ödemiş, Sinan Aydın’ın Kemalpaşa, Nazmi Kalyoncu’nun Karabağlar, Kenan Çakar’ın Buca ya da Gaziemir, Uğur Türkan’ın Aliağa, Bekir Pakdemirli’nin Bornova, Adnan Yüksel’in Gaziemir, Hüseyin Uzun’un Karabağlar, Veysel Güldoğan’ın Karşıyaka, Osman Başterzi’nin Selçuk, Mustafa Cenger’in Çeşme, Rahmi Taşkan’ın Bornova Belediye başkan aday adaylığı için görevlerinden istifa edeceği öne sürülüyor. Kemal Erim, İzzetin Mizan, Nilüfer Karadal, Çağlar Ay, Gözde Keskin, Gerçek Tekin gibi isimlerin ise meclis üyeliği için görevlerinden ayrılabileceği konuşuluyor. Akay, yönetiminden isimlerin aday adaylığı için görevlerinden ayrılmasına karışmayacağını belirterek, “Arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanacak. Önlerini açarım” dedi.

İddiaları reddediyor
Öte yandan parti kulislerinde Akay’ın, Karabağlar ya da Bayraklı’dan belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor. Ancak İl Başkanı Akay, bu iddiaları kesin bir dille yalanlıyor. Akay’ın yakın çevresine, “İl başkanı olarak ilçe belediye başkanlığına değil, partim ‘aday ol’ derse büyükşehir başkanlığına aday olurum” dediği öne sürülüyor. Bazı partililer ise Akay’ın yerel seçim sürecini partinin başında geçireceğini ve 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı olmak istediğini dile getiriyor. Öte yandan Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan, Bergama İlçe Başkanı Raşit Ülper, Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru, Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz’ün belediye başkan adaylığı için görevlerinden istifa etmesi bekleniyor.

Başbakan, İzmir adayını açıklayabilir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 12-13 Ekim’de İzmir’de olacak olması parti teşkilatını hareketlendirdi. Erdoğan’ın, Eylül ayından itibaren ziyaret edeceği illerde belediye başkanlarını açıklayacak olması, “Acaba İzmir adayını açıklayacak mı” sorusunu akla getirdi. Parti kulislerinde büyükşehir adaylığı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri Aydın Şengül ve İlknur Denizli’nin ismi geçiyor. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, daha önce büyükşehir aday adayı olduğunu açıklamıştı.
ONUR ÇAKIR (Yeni Asır Gazetesi – HABER MERKEZİ)

YORUMLAR
  1. aslı demir dedi ki:

    Halen bu Adnan YÜKSEL yönetimde duruyormu..
    Adnan YÜKSEL başkan olduğu zaman
    Ekonomik kriz can almaya devam ediyor. İzmir’in Gaziemir ilçesinde üç aydır maaş alamayan belediye işçisi Mehmet Pirinççi, kendini iple tavana asarak intihar etti. 42 yaşındaki işçi toprağa verildi.
    Önceki akşam saat 18.30 sıralarında İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi numara 20′de bulunan evinin çatı katında kendini asan Pirinççi, diğer belediye çalışanları gibi üç aydır maaş alamıyordu.
    Gaziemir Merkez Camiinden kaldırılan Pirinççi’nin cenazesine ailesi, yakınları ve Gaziemir Belediyesi’nde çalışan çok sayıda iş arkadaşı katıldı. Pirinççi Gaziemir Mezarlığı’na defnedildi.

    Çocuğumuza 1 Lira veremiyoruz
    Yedi yaşında bir kız çocuğu bulunan Pirinççi, Hizmet-İş’in örgütlü bulunduğu Gaziemir Belediyesi’ne bağlı Gazibel isimli taşeron şirkette çalışıyordu. Borçlarını ödeyemediği için bunalıma girdiği belirtilen 15 yıllık belediye işçisi Pirinççi’nin cenazesine katılan arkadaşları, “Millet çocuğuna 1 lira harçlık veremiyor, herkes rezil durumda.