site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Parti Selçuk teşkilatı yeni başkanını seçti

AK Parti Selçuk teşkilatı yeni başkanını seçti
24.03.2018
A+
A-

AK Parti’de kongre maratonu tam gaz devam ederken, Selçuk’ta sıradışı bir yarış yaşandı. Parti yönetimi mevcut başkan Yeşilçimen’le devam kararı alsa da Meclis Üyesi Başterzi de başkanlığa aday oldu. Başterzi nefes kesen yarışı kazanarak 9 yıllık başkanı devirdi ve ilçe teşkilatının yeni başkanı oldu.

AK Parti Selçuk teşkilatı yeni başkanını seçti. Yapılan oylamada genel merkezin atadağı Sema Yeşilçimen’in karşısına rakip olarak çıkan Osman Başterzi, 202 oyla ilçe başkanı oldu.

AK Parti Selçuk Kongresi, divanın Başterzi’nin listesini kabul etmesiyle nefes kesen bir yarışa sahne oldu. Saatler süren seçim sonunda 202 oy alan Başterzi, AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı olurken, 180 oyda kalan Yeşilçimen 9 yıldır oturduğu koltuğa veda etti.

AK Parti’de genel merkez tarafından ara verilen kongre süreci için devam düğmesine basılmasının ardından seçimler tüm hızıyla gerçekleşiyor.

İzmir’e gerçekleşen atamayla birlikte 4 yıllık görev süresi noktalanan Bülent Delican’ın ardından koltuğu ikinci kez devralan İl Başkanı Aydın Şengül ve kurmayları adeta kenti mercek altına aldı.

İzmir’de 14 ilçede aynı isimlerle yola devam edilme kararı alınırken 16 ilçede ise değişim yaşandı. Genel merkez atamaları gerçekleştirdi ve kongre takvimi son şeklini aldı.

SELÇUK’TA İPİ BAŞTERZİ GÖĞÜSLEDİ
Bugün Selçuk’ta delege sandık başına gitti.. Kongre öncesinde ise alışık olmadık bir durum yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İl Başkanı eski Yardımcısı Osman Başterzi, yeni dönem için Sema Yeşilçimen’in atanmasına rağmen kongrede adaylığını ilan etti.

Yapılan oylama sonucunda Osman Başterzi 202 oy alırken Sema Yeşilçimen 180 oyda kaldı.

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?
İlçe teşkilatında görev yapan delegeler ve kurucu başkanların yer aldı yaklaşık 40 kişilik bir grup genel merkez tarafından atanan İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’le beraber değil Osman Başterzi ile yola yürümek istediğini bildirdi. İmza toplayan ekibin ilçe başkan adayı olarak yola çıkan ve kongre için listesini oluşturan Başterzi Egedesonsöz’e konu hakkında bilgilendirmede bulundu.

‘YEŞİLÇİMEN’İ DEĞİL SENİ İSTİYORUZ’ DEDİLER
Başterzi, “Öncelikle adaylığı ben istemedim. Kurucu ilçe başkanlarımız, mevcut yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın 13 tanesi, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, eski il genel meclis üyesi, eski yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız aşağı yukarı 40-50 arkadaşımız toplandı bir karar aldı. ‘Biz Sema Yeşilçimen’i değil seni aday görmek istiyoruz’ diye bir deklarasyon hazırladılar. Ben de görevden kaçmadım. Sonuna kadar arkadaşlarımın yanındayım. Bu saydığım kişiler bu partinin 2002 senesinden beri var olan insanlar. Partiyi bu noktaya getiren kişiler” dedi.

SELÇUK’TA ALINAN YANLIŞ BİR KARAR VAR, BAŞKALDIRI YOK AMA LİSTEMİ HAZIRLADIM, SEÇİME GİRİYORUM!
Başterzi, “Teşkilat Sema Hanım’ı değil bizi istiyor. Bizim partimizde kavga olmaz. Arkadaşlarımın kararı bu şekildeydi. Ben de onların kararına uydum. Sonuna kadar beraberiz. Genel merkezimizin nihai aldığı karar bizim başımızın üstündedir. Ama şu anda sandığa gireceğiz. Sandıktan çıkarsak genel merkezimiz ne derse o. Genel merkez ‘istifa et’ derse istifa etmeye hazırız. Bizde ikilik olmaz. Genel merkez ‘bu görevi sana vermiyoruz’ derse biz yine küsmeden kırılmadan partinin emrindeyiz. Ama sandığa gireceğiz. Gerekli prosedürleri yaptık. Listemizi hazırladık. Selçuk’ta genel merkeze bir isyan başkaldırı yok. Selçuk’ta alınan yanlış bir karar vardı, mücadelemiz bunun için. Bir başkaldırı yok ama seçime giriyorum. Bu görevi ben istemedim. ‘Sen bizim parti büyüğümüzsün’ dediler ve bana ilettiler” diye konuştu.

KONGRELERDE BİR İLK: İKİNCİ LİSTE DİVAN TARAFINDAN KABUL EDİLDİ!
Geçtiğimiz hafta yaşanan Bayraklı kongresinde çift liste krizi yaşanmıştı. Genel merkezin mevcut Başkan Özgür Hızal ile yola devam edilip kongreye gitme kararı vermesine karşın Erdal Seyitler döneminin İlçe Sekreteri olan Cemil Korkut, Hızal’a karşı çıkardığı listeyi divana sunmuştu. Korkut’un listesi divan tarafından kabul edilmeyince arbede çıkmıştı.

Benzer bir gelişmenin Selçuk’ta yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyordu. Kongre büyük bir katılımla başlarken Başterzi’nin listesinin divan tarafından kabul edildi. Başterzi’ye aday olması yönünde imza veren partililerin bu işlemi noter aracılığıyla yapmasının divanın gösterdiği reflekste etkili olduğu öğrenildi. Kongreye İl Başkanı Aydın Şengül, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve partililer kongre salonunda yer aldı. Kongrenin divan başkanlığına Milletvekili Kerem Ali Sürekli getirildi.

İl Başkanı Şengül kongrede yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

BUNDAN SONRA GÖREV UMURUMDA DEĞİL
Geçmiş dönemde yürüttüğü il başkanlığı ve milletvekilliği görevlerine ve süreçlere değinen Başkan Şengül, “Yeni dönemde il başkanlığıyla ilgili görev talebim olmadı. Teşkilatımın ve İzmirlilerin teveccühleri başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın onayı ile ikinci bir görev aldım. Biz 15-16 yılda çok şey öğrendik. Bu işin okulu teşkilattadır. Bundan sonra hiçbir makam ve mevki beklentim yok. Umurumda bile değil. Bulunduğum görev süresi içinde unutulmuş her kardeşimin gönlünü almak benim birinci derecede görevim” dedi.

DERDİMİZ BURADA BİRİNİ İLÇE BAŞKANI YAPMAK DEĞİL
Şengül, “Bizim derdimiz burada birini ilçe başkanı yapmak değil. Önemli olan ‘kardeşim sen ne kadar samimisin?’… Bizim aldığımız kararlar yüzde yüz doğru dolmak zorunda değil. Ama biz kararlarımızı verirken istişare yaparız. Bundan sonra da gönüldaşlarıma düşen o kararın arkasında durmak ve canla başla koşturmaktır. Eğer hatamız varsa dönmesini biliriz” açıklamasında bulundu.

BIRAKIN OY İSTEMEYİ, SAMİMİ OLUN!

“Selçuk’ta ‘başarılamayacak’ denileni başardınız” diyen Şengül, “Belediye başkanımız 4 yıldır iktidarda. Bakıyorum Selçuk’ta bazen o kadar kısır çekişmeler içindeyiz ki. Burada bir vatandaşın gönlü kırılırsa, kapından dönerse ne kadar proje yaparsan yap olmaz. Proje yapacağız, üreteceğiz ama bizi oraya getireni kırmayacağız. Teşkilatıma sesleniyorum; bırakın oy istemeyi. Samimi olun, insanları sevin. İnsanları yargılamayalım, onların gönlünü kazanalım. Eğer bunu başarırsak seçimi de, Selçuk’u da, İzmir’i de kazanırız. Ufak çıkarlar uğruna ülkümüzü bir kenara bırakırsak Selçuk’u kaybederiz. İzmir’i, Türkiye’yi kaybederiz. Türkiye’yi kaybedersek mazlumların umutlarını, hayallerini kaybederiz” dedi.

BURADA İKİ ADAY VAR, DİĞER İLÇELERİMİZE ÖRNEK OLALIM!

Şengül, “Burada iki aday var. Herkes istediğine oyunu atsın. Olay istemiyorum. Diğer ilçelere örnek olalım. Disiplinsizlik karşısında kimseyi affetmem. Yumuşak olmamın yanında hemen sertleşirim. Partimizde disiplin esastır. Asla bunlardan taviz vermeyeceğiz. Bunu Selçuk’ta sağlayacağımıza inanıyorum. 6’ncı Olağan Kongremiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.