site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Parti Selçuk Adayı Bakıcı: Selçuk’u üniversite kenti yapacağız, fakülte getiriyoruz

AK Parti Selçuk Adayı Bakıcı: Selçuk’u üniversite kenti yapacağız, fakülte getiriyoruz
27.03.2024
A+
A-

AK Parti Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Egeli TV’de katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Selçuk Belediye Başkan Adayı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Egeli TV’de katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı. Kendisinin öğretim görevlisi olduğunu hatırlatan Bakıcı, Selçuk’a fakülte getiriyoruz. Ulaştırma fakültesi açacağız. Havacılık Fakültesi açıyoruz. İnşallah Allah nasip etsin Gastronomi ve Turizm Fakültelerini de getireceğiz. Biz iddialıyız. Elimiz çok güçlü. Selçuk’u bir üniversite kenti açacağız. TOKİ’den 5157 metrekarelik alanı alıp 9 Eylül Üniversitesi’ne aktardık. 1 Nisan’dan itibaren KYK yurdu Selçuk’a gelecek. 200 kişilik kız, 200 kişilik de erkek öğrenci yurdunu yapacağız” dedi.

AKTARMA KALKACAK İZBAN SELÇUK’A DOĞRUDAN GELECEK
Selçuk’ta en önemli sorunlardan birinin de İZBAN aktarması olduğuna dikkat çeken Bakıcı şu bilgileri verdi: “Bizim Selçuk Belediye Başkanlığı dönemimizde 2015 yılında biz İZBAN’ı Selçuk’a getirttik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum başta Binali Yıldırım ve Aziz Kocaoğlu olmak üzere. Selçuk’a kesintisiz İZBAN ulaşımını sağlayabilmemiz için aktarmayı kaldırmamız lazım. Aktarmayı kaldırma ile ilgili de irademiz tamdır. Allah nasip derse 1 Nisan’da itibaren çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız ve Tepeköy-Selçuk aktarması kaldırılarak doğrudan seferler başlayacak. Sefer aralıklarını da sıklaştıracağız. Selçuk’a doğrudan insanlarımızın gelmesini sağlayacağız. Selçuk bundan daha fazla yararlanacak. Esnafımız da bundan yararlanacak ve herkes mutlu olacak.”

SELÇUK’A GÜMRÜK OFİSİ AÇACAĞIZ
Selçuk’tan hiç kopmadığını ve dertleriyle dertlendiğini vurgulayan Bakıcı şöyle konuştu: “Selçuk’a bir gıda laboratuvarı kazandırdık. Meyvecilikle ilgili büyük bir laboratuvar kurduk. Boş durmadık. Kentimizle ilgili çalışmaya devam ettik. Şimdi de bir Gümrük oluşturacağız. Buradan Selçuk’a müjdem olsun. Tarım ihracatı yapan üreticiden tüccarına, ihracatçısına müjde veriyorum. Selçuk’a Gümrük Ofisi açacağız. Gıda laboratuvarımız var. Artık ihracatçımız, tüccarımız, üreticimiz için, ‘İzmir’e gideyim, Akhisar’a gideyim, Turgutlu’ya gideyim orada analiz yaptırtayım, orada ofisten ihracatla ilgili belgelerimi alayım’ yok. Her şeyi Selçuk’ta yapacağız. Bunun iddiasındayım. Ben iktidar partisinin adayıyım. Allan nasip ederse bu şekilde Selçukumuza çok daha fazla hizmet edeceğiz. Gümrük ofisi de açarak ihracatçının, üreticinin, tüccarın elini güçlendireceğiz. Zaman kayıplarını ortadan kaldıracağız. Selçuk imrenilecek bir yer haline gelecek. Herkesin rahat ettiği, işlerini rahatlıkla gördüğü çok daha sağlıklı yaşanabilir bir ilçe oluşturacağız.”

-İZBAN Selçuk’a kadar geldi. Ancak Tepeköy aktarması çok büyük sıkıntı. İZBAN’ın Selçuk’a kesintisiz gelmesi için çalışmanız olacak mı?

Selçuk’ta en önemli konularımızdan biri İZBAN aktarması. Bizim Selçuk Belediye Başkanlığı dönemimizde 2015 yılında biz İZBAN’ı Selçuk’a getirttik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum başta Binali Yıldırım ve Aziz Kocaoğlu olmak üzere. Selçuk’a kesintisiz İZBAN ulaşımını sağlayabilmemiz için aktarmayı kaldırmamız lazım. Aktarmayı kaldırma ile ilgili de irademiz tamdır. Allah nasip derse 1 Nisan’da itibaren çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız ve Tepeköy-Selçuk aktarması kaldırılarak doğrudan seferler başlayacak. Sefer aralıklarını da sıklaştıracağız. Selçuk’a doğrudan insanlarımızın gelmesini sağlayacağız. Selçuk bundan daha fazla yararlanacak. Esnafımız da bundan yararlanacak ve herkes mutlu olacak.

SELÇUK’UN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN EL UZATMASINI BİLECEĞİZ
-Selçuk Belediyesinin en büyük geliri Efes Alt Kapı ve Meryem Ana Otoparkı. Bu gelirlerin alınması 5 yıl uzatılmıştı. 1 yılı gitti bile. Bunu alamazsa büyük sıkıntıya girecek Selçuk. Bu konuyla ilgili bir girişiminiz var mı?

Var elbette. Usül ve esaslardan gitmek lazım. Kamu kurum ve kuruluşları normlarla yönetilir. Yasalar, yönetmelikler bağlayıcıdır. Bir de kurumları yönetenlerin uzlaşmacı bir tavır sergilemesi gerekir. Bağırarak çağırarak sonuç almak mümkün değildir. Bağırıp çağırıyorsanız siz farklı bir hesap peşindesiniz demektir. Selçuk’un çıkarı değil siz kendi çıkarınızla ilgili bir uğraş içine girmiş olursunuz. Akıllı bir belediye başkanının yapması gereken uzlaşı kültürüne yaklaşmak ve bunu çözüme ulaştırmaktır. Efes Alt Kapı Otopark Sözleşmesi AK Parti İlçe Başkanıyla Büyükşehir Meclis Üyesiyle hep birlikte Ankara’ya Binali Bey’e gidildi, Atila Kaya Bey de destek oldu. Sonuçta oturuldu, konuşuldu ve sözleşme yapıldı. Belediyenin gelirlerinin yüzde 65’i oradan geliyor. Belediye yüksek oranda bir gelir elde ediyor. Meryem Ana Kapısı’nda da anı şekilde. Hatta burada daha da fazla bir gelir söz konusu. Meryem Ana Tabiat Parkı’na giriş ücreti olarak alıyoruz belediye olarak. 2023 rakamlarına göre sadece Meryem Ana’da belediyenin geliri 130 milyon lira. Böyle bir geliri siz bağırıp çağırarak koruyabilir misiniz? Mümkün değil. Yapmanız gereken oturup uzlaşacaksınız. Muhakkak ve muhakkak belediye işletecek. Belediyenin olmadığı hiçbir hizmet olmamalı. İlçe sınırları içinde Selçuk Belediyesi her şeye hakim olmalı. Bakanlıkla da uzlaşı içinde hareket edilmeli. Meryem Ana’da yapılması gereken oturup konuşmak ve tekrar anlaşmaktır. Belediye işletmeye devam edecek. Kapı tıklatmasını bileceğiz. El uzatması bileceğiz. Gideceğiz konuşacağız. Bizlere düşen görev budur.

İNSANIN AKLI BAŞKA YERDEYSE GÖNLÜ SELÇUK’TA OLMAZ
Bağırıp çağırarak olmayacağını bir belediye başkanı da bilir. Ancak sanırım hesap farklıydı. Kamuoyu oluşturarak gündeme oturmak, ses getirmek ve oradan kişisel bir menfaat çıkarmak. Bir Büyükşehir ya da Karşıyaka ve ya Konak sevdası vardı. Olmayınca döndü. Olmaz. Bunlar doğru şeyler değil. İnsanın aklı başka yerlerdeyse gönlü Selçuk’ta olmaz. İlk defa Selçuk’ta belediye başkanı olmuşsunuz. Gözün hemen Büyükşehir’de olur mu? Sen Selçuklu hemşerilerine verdiğin sözü tutacaksın. Seni halk taktir edecek ve “Evet sen o tarafa git ben senin arkandayım” diyecek. Ama siz bunu yakalayamamışsınız, ortaya bir şey koyamamışsınız böcek, çiçek deyip vakti doldurmuşsunuz. Seçime 3 ay kala şunu, bunu yapacaklarını söylüyorlar. Olmaz, bu halkı yanıltmaktır. Biz doğru davranışlar ortaya koyacağız ki halk bize inanıp, güvensin ve arkamızda dursun. Siz 5 yılın 4.5 yılı yatmışsınız. Şimdi onu, bunu yapacağım diyorsunuz. Kim inanacak? Kim güvenecek? Bir duruş sergilerseniz. O duruşta halkın, kamunun çıkarı olur. O duruşta başkalarının çıkarı varsa halk notunu verir. İlçe içinse artılar verir. Senin artıların yok. Eksilerin çok. Meryem Ana’nın da Efes Alt Kapı’nın da hakkını korumak istişare ile, uzlaşı kültürü ile ve birikimle olur. Biz de de o var çok şükür. Biz o ehliyete sahibiz. Biz bu kariyeri, ilkeli duruşu ilçemiz için kullanacağız ve Selçuk kazanacak. Hemşerilerimiz kazanacak. Ben hizmet etmek istiyorum. Bu konuda da elim çok güçlü. Selçuk için gerçekten de iyi hizmetler yapacağız.

SELÇUK’A GÜMRÜK OFİSİ AÇACAĞIZ
-Selçuk’un turistik beldesi Pamucak’ta önemli sorunlar var. Bu bölge için neler yapacaksınız?

Ben Üniversite hocasıyım. Öğretim üyesiyim. Ben başkanlıktan sonra görevime döndüm. Selçuk’ta Efes Meslek Yüksek Okulu’na oluşturmuştuk. Orada hocalık yapmaya başladım. Selçuk’tan hiç kopmadım. Selçuk’un dertleriyle dertlendim. “Ne yapabilirim” diye hep düşündüm ve gözlem yaptım. Ben bu dönem Selçuk için yine alıştım. Ben geldiğimde Selçuk Meslek Yüksekokulu’nun 2 bölümü vardı. 5 programa çıktı. 250 kişi vardı, şu anda 900 öğrenci var. Bütün gücümle okulumu büyütmeye çalışıyorum. Yurt sorununu çözmeye çalıyoruz. KYK yurdu yapacağız. Bir gıda laboratuvarı kazandırdık. Meyvecilikle ilgili büyük bir laboratuvar kurduk. Boş durmadık. Kentimizle ilgili çalışmaya devam ettik. Şimdi de bir Gümrük oluşturacağız. Buradan Selçuk’a müjdem olsun. Tarım ihracatı yapan üreticiden tüccarına, ihracatçısına müjde veriyorum. Selçuk’a Gümrük Ofisi açacağız. Gıda laboratuvarımız var. Artık ihracatçımız, tüccarımız, üreticimiz için, “İzmir’e gideyim, Akhisar’a gideyim, Turgutlu’ya gideyim orada analiz yaptırtayım, orada ofisten ihracatla ilgili belgelerimi alayım” yok. Her şeyi Selçuk’ta yapacağız. Bunun iddiasındayım. Ben iktidar partisinin adayıyım. Allan nasip ederse bu şekilde Selçukumuza çok daha fazla hizmet edeceğiz. Gümrük ofisi de açarak ihracatçının, üreticinin, tüccarın elini güçlendireceğiz. Zaman kayıplarını ortadan kaldıracağız. Selçuk imrenilecek bir yer haline gelecek. Herkesin rahat ettiği, işlerini rahatlıkla gördüğü çok daha sağlıklı yaşanabilir bir ilçe oluşturacağız.

PAMUCAK İMRENİLEN BİR YER OLACAK
Pamucak’ta bir mezbelelik vardı. Yıktık ve çok güzel bir tesis oluşturduk. Herkes de oradan keyif aldı. Şimdi onu büyütüp 13 noktaya taşıyoruz. Sahilimizin 11 kilometrelik kısmının 7.5 kilometresine 13 tane 600 metre arayla büfe koyuyoruz. Tuvaletler yerleştiriyoruz, soyunma kabinleri koyuyoruz. Şezlonglarıyla beraber halka açık bir plaj yapıyoruz. Büfelerin arkasında bir bisiklet ve yürüyüş yolu yapıyoruz. Orası imrenilen bir yer olacak. Tertemiz bir sahil olacak. Dutlu Yol’un bütün izinlerin ben almıştım. O yolu Pamucak’a kadar devam ettireceğiz. Buradaki bisiklet yoluyla birleştireceğiz. Selçuk’tan bisikletine binen biri Pananos’a kadar gidecek. Yürüyerek Pamucak’a kadar gidecek.

Bizim ortaya koyduğumuz 35 proje içinde Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı vardı. Şu anda birinci aşaması bitti. Biz şimdi etrafında rekreasyon alanları oluşturacağız. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, insanımızın gelip cumartesi ya da pazar dinleneceği kafeler, restoranlar oyun alanları olacak. Bir mesir alanı haline getireceğiz. Artık Kuşadası’na gitme gereği kalmayacak. Oraya hafta sonları en az 20 bin insan geliyor. Balıkça Barınağı, Yat Limanı’nına da bir mendirek yaptıracağız. Bunun da sözünü veriyoruz. Bir de kota koyacağız. Bizim Yat Limanı’na Selçukluların tekneleri bağlanacak diyeceğiz. Tek tek tespit edip hukuksal hak haline getireceğiz. Yaptığımız her şey bizim vatandaşlarımız açısından hukuksal bir hak olsun istiyorum. Yarın elinden alınmasın. Efes’te de aynısını yapacağız. Esnafımıza hukuksal bir zemin sağlayacağız. Kalıcı hale getireceğiz.

SİVRİSİNEKLERE KARŞI KÜÇÜKMENDERES’İN DÖKÜLDÜĞÜ YERE SET
Sivrisinek konusunda da Büyükşehir Belediyesi birinci derecede sorumlu. İlçe belediyesi ikinci derecede sorumlu. Bundan biz sorumlu değiliz deme hakkına da sahip değiliz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok daha güçlü bir çalışma yapacağız. Lavra döneminde çok güzel ilaçlamalar yapılacak. Baştan daha üreme olmadan yapılacak. Bir belediye başkanı halkın içindeyse halk çözümü de ortaya koyuyor. Bir vatandaşımız Küçükmenderes’in döküldüğü yere bir set yapın dedi. O kum o sete takılacak ve ağzı kapatmayacak. Sivrinekler lavralarını durgun suda bırakıyor. Akan su olunca sinek lavraları kalmayacak. Bununla ilgili DSİ ile birlikte bir çalışma başlatacağız. İşi kaynağında kurutmayı çok güçlü bir şekilde yapacağız.

-Selçuk’ta vatandaşlar çöp sorunu da olduğundan da yakınıyor. Bu konuda çalışmalarınız olacak mı?

Belediye Başkanı ilçesiyle ilgilenmezse bu sorunlar olur. Sorunlara eğileceksiniz. Halkın içinde olup onlar gibi yaşayıp sonuç alacaksanız. Siz onlar gibi yaşamıyorsunuz. İlçe kayıpta. Gerçek bu. 5 yıl gitti. Bir tek taktir ettiğimiz şey var. Müze önünü güzel yaptı. Ne güzel oldu. Demek ki yapılınca oluyor. Ama orada da tarihi Çeşme gitti. Orada da halka sormak lazımdı. Bizim ilçemizin kaybedecek bir günü bile yok. Biz Türkiye’de Uluslararası platforma açılan en önemli pencerelerden biriyiz. Biz de dünyanın gözü var. Biz UNESCO’ya girdik. Artık Uluslararası litaratürde ziyaret edilecek bir yeriz. Efes çok daha önceden bu listeye girmeliydi. 21 yıl önce başvurulmuş. 20 yıl bir şey elde edilememiş. Bizim dönemimizde sonuç aldık.

SELÇUK EN AZ 10-15 MİLYON TURİST ALMALI
UNESCO’ya girmiş bir Selçuk’u çok daha önce çıkarma zamanıdır. Selçuk alması gereken turistin beşti birini alıyor. En az 10-15 milyon ziyaretçi almamız lazım. Buna göre de kendimizi dizayn etmemiz gerek. Ona göre dizayn edip ona göre yol alacağız. Bunlar birikimdir. Bir belediye başkanının bu birikimi ve gücü kendinde görmesi gerekir. Biz macro projeler yapmaya çalışıyoruz.

İşte çöp sorunu. Çöp sorununu kimle çözeceğiz? Büyükşehir Belediyesiyle. Sen geldiğin gibi Büyükşehir Belediyesiyle kavga edersen nasıl çözeceksin? Benim dönemimde İZSU Selçuk’a 126 kilometre içme suyu döşedi. Bütün asbest boruları kaldırttık. Katı atık transfer istasyonu yaptırttık. İkinci dönemimiz olsaydı arıtma tesisini yenilemiş olacaktım. Projesini Büyükşehir’e çizdirmiştim. Biz Büyükşehir ile el ele tutuşup yürüyecektik.

Allah nasip eder de Hamza Dağ ile birlikte seçilirsek Selçuk’ta altyapıyı da üst yapıyı da çözeceğiz. Biz hizmet için geliyoruz. Başka hiçbir düşüncemiz yok. Ne bir kavga ne de bir yere sıçrama için istemiyorum. İlçeye hizmet için istemiyorum. Hemşerilerimizin refah içinde yaşayacağı bir kent istiyorum. Tüm heyecanım da bu.

Gençlik ve Kültür Merkezi Projemiz hazır. Otopark projesi hazır. Çarşı’nın doğalgaz sorunu hızlı bir şekilde çözülecek.

SELÇUK’U UNİVERSİTE KENTİ YAPACAĞIZ
-Selçuk’un değişik bölgelerinden doğalgaz talebi var. Bu konuda neler yapacaksanız?

Doğalgaz konusunda fizibilite çalışmamız var. Biz boş durmadık. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Selçuk’a fakülte getiriyoruz. Ulaştırma fakültesi açacağız. Havacılık Fakültesi açıyoruz. İnşallah Allah nasip etsin Gastronomi ve Turizm Fakültelerini de getireceğiz. Biz iddialıyız. Elimiz çok güçlü. Selçuk’u bir üniversite kenti açacağız. Allah bunu nasip etsin. TOKİ’den 5157 metrekarelik alanı alıp 9 Eylül Üniversitesi’ne aktardık. 1 Nisan’dan itibaren KYK yurdu Selçuk’a gelecek. 200 kişilik kız, 200 kişilik de erkek öğrenci yurdunu yapacağız.

Dolgaz’a gelince. Belevi istiyor. Vereceğiz. Getireceğiz. Oradan geçmiş zaten. Acarlar, Çamlık alacak. Bakın Pamucak Oteller Bölgesi. Pamucak’a Oteller Bölgesi’ne doğal gaz gelecek. Bunu da nasipse yapacağız. Biz bu konuda iddialıyız. Benim elim çok güçlü. Ben çok iddialı geliyorum. Hizmetin önünde kim durursa geçeceğiz. Kimseye müsaade etmeyeceğiz. Hizmeti engelleyeni ortadan kaldıracağız. Selçuk’un önünü tıkayana ortadan kaldıracağız.

-CHP Adayı Cemil Tugay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse onunla da uyumlu çalışacak mısınız?

Bir ilçe belediye başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı ile müşterek çalışmak zorundadır. Bu onun görevidir. Kendisi için değil ilçesi için yapacak. Temennim, isteğim Hamza Dağ’ın kazanması. Ama olmazsa kazananla el ele tutuşup yürürüz. Her ilçe belediye başkanı kim olursa olsun çalışmak zorundadır.

BEN ATÜTÜRKÇÜYÜM, CUMHURİYETÇİYİM
Biz 2014’te belediye başkanı seçilir seçilmez Gezi Kafe’yi Gazi Kafe yaptık. Halktan böyle bir talep vardı. Bizim kulağımız halkta. Bir belediye başkanı ayrıştırıcı ifadeleri kamusal alana koymayacak. Bütünleştirici adları kamusal alanlardaki tesislere koyacak. Bizim asli görevimiz vatandaşımıza sahip çıkmak ve herkesi kucaklamaktır. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi’sini aldık Gezi’nin yerine koyduk. Toplumun bütün kesimleri buna “evet” dedi. Ben Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim. Ben Milliyetçiyim. Ben inanan bir insanım. Ben laik bir insanım. Önce demokrat olacağız. Ben hemşerilerimi asla ayırmam. Hepsi bizim insanımız. Yeter ki devletini, milletini, bayrağını sevsin. Biz hizmetlerimizle, düşüncelerimizle, eylemlerimizle bunu ortaya koyduk. Sözde değil özde bunları yaşamak lazım. Benim yaşantım bu. Bir belediye başkanı koltukta zenginleşiyorsa ben ne yapayım onun Atatürkçülüğünü. Ne yapayım Cumhuriyetçiliğini. Ne yapayım laikliğini. Önce ahlaklı olacağız. Atatürkçüyüm diyorsan dürüst olacaksın. Ahlaklı olacaksın. Halka yakın olacaksın. Samimi olacaksın. Halka tepeden bakmayacaksın. Söylediklerimle yaşantım aynıdır.

https://www.egeligazete.com/haber/ak-parti-selcuk-adayi-bakici-selcuk-u-universite-kenti-yapacagiz-fakulte-getiriyoruz/179242?fbclid=IwAR3u8DV6GoRXki4eu3Clp_Nw5Wn4HgwM5L6xfapbCWS0vnPweUz1X3o6m0U

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.