site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AK Parti Selçuk zirvesi: Başkandan kelle istediler

AK Parti Selçuk zirvesi: Başkandan kelle istediler
30.07.2015
A+
A-

AK Parti’de krize neden olan Selçuk’taki gelişmeler sürerken il başkanlığında zirve gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile karşı karşıya gelen parti gurubu buluştu. Toplantıda, meclis üyeleri Başkan Bakıcı’dan iki ismin görevden alınmasını istedi. Bakıcı, toplantıda İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i eleştirirken İl Başkanı Bülent Delican’dan ise sağduyu çağrısı geldi. Toplantıya iki milletvekili de katıldı.

Yerel seçimde AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın başkanlık koltuğuna oturduğu Selçuk’ta yaşanan gerilim sürüyor. Yaklaşık bir aydır partide yaşanan belediye başkanı ile ilçe başkanı arasındaki tartışmalı süreç il başkanlığına taşındı. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile karşı karşıya gelen AK Parti meclis grubu İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’in de desteğini almıştı.

Uzun süredir ilçede yaşanan süreci yakından takip eden İl Başkanı Bülent Delican’ın çağrısı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, İl Başkanı Delican, Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl Teşkilat Başkanı Abdurrahman Tosun, Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Nalan Başdemir, Gençlik Kolları Başkanı Erkan Görür, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Osman Başterzi, Burhan Becer katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıya, geçtiğimiz günlerde meclis üyeliğinden istifa eden Orhan Adıgüzel ve Meclis Üyesi Fuat Kırıtak katılmadı.

BAKICI’YI ŞİKAYET ETTİLER
Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı toplantıda İlçe Başkanı Yeşilçimen ve meclis grubu Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’dan şikayetçi oldu. Grup, Bakıcı’nın partili belediye başkanı gibi davranmadığını ifade ederken, eski belediye başkanı döneminde aktif parti aleyhine çalışan birçok kişinin halen görevinde olduğunu vurguladı. Başkanın genel merkez ve parti yönetimlerine hakaret eden birçok kişiye kucak açtığını belirten grup, bunun kabul edilemez olduğunu, geçen sürede oyların düştüğünü ve partiye destek verenlere birçok şeyi izah etmekte zorlandıklarını dile getirdi.

GÖREVDEN ALIN
Yeşilçimen ve meclis grubu, belediyede görev değişikliği yapılmasını istedi. Özellikle, partilileri sevmediğini ifade ettikleri Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ve Zabıta Müdürü Abdullah Taşkınçay’ın görevden alınmasını isteyen ekip, kadronun iyi çalışmadığını vurguladı. Toplantıda, Bakıcı’nın iki ismi görevden almak için söz verdiği öğrenildi. Meclis üyeleri daha sonra, Bakıcı’nın bundan iki ay önce de söz verdiğini fakat sözünde durmadığının da altını çizdi.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞADI
Meclis üyeleri ile İlçe Başkanı Yeşilçimen’in adeta topa tuttuğu Başkan Bakıcı da söylenenler karşısında savunma yaptı. Partinin hem 2009 hem de 2014 seçimlerinde adayı olduğunu belirten Bakıcı’nın, “İlçede büyük başarı elde ettik. Oy oranlarını yüzde 23’ten yüzde 48’e çıkarttım. Benim başarısız bir belediye başkanı olduğumu kimse söyleyemez. Burada herkesi kucaklamak için göreve geldim. Ne yazık ki kendi partimden eleştiri alıyorum” dediği öğrenildi. Meclis grubu içinden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi’yi kasteden Başkan Bakıcı, Başterzi’nin kendisi ile birlikte aday adayı olduğunu, aday olamadığı için muhalefete başladığını vurguladı. Bakıcı, İlçe Başkanı Yeşilçimen için ise, “Ne yazık ki görevde olduğu süre içinde geçmişte uyumlu çalışırken şimdi bu hale geldik. Kendisi bana göre güç zehirlenmesi yaşamıştır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BENİM
Partinin kıdemli milletvekillerinden olan MKYK Üyesi Hamza Dağ da toplantıda teşkilat üyelerine ve isimlere uyarılarda bulundu. Partide kontrolsüz eleştirilerin disiplin suçu anlamına gelebileceğini söyleyen Dağ, herkesin dikkatli olmasını istedi. Çözülemeyecek meselenin olmadığını da vurgulayan Dağ, seçilmiş kişilerin anlaşarak bir noktaya gelmesi talebinde bulundu.

Toplantıda, Milletvekili Kerem Ali Sürekli de, meclis grubunun başkan yardımcılarının partili olmadığı yönündeki eleştirisi üzerine, “AK Partili meclis üyelerinden birisi siyasi başkan yardımcısı olsun” önerisinde bulundu. Öneriye karşı çıkan Başkan Bakıcı’nın, “Siyasetle gelen bir tek kişi var. O da benim. Belediye başkan yardımcısı istemiyorum” dediği ifade edildi.

DELİCAN’DAN UYARI
Oldukça hareketli geçen toplantıda birçok konu masaya yatırılırken İl Başkanı Bülent Delican da ‘sağduyu’ çağrısında bulundu. Partide yaşanan tartışmalı sürecin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olacağını belirten Delican, seçilerek gelen isimlerin birbiri ile uyumlu çalışmak gibi bir zorunluluğunun olduğunu ifade etti. Yıllardır partinin Selçuk’ta iktidar olmadan faaliyet gösterdiğini belirten Delican, yürüyen sistemin zarar görmesini istemediğini belirtti. Delican’ın toplantıda, “Birçok ilçede tartışma ya da sorun olabiliyor. Parti hiyerarşisi içinde sorunlar kısa sürede çözülüyor. Ama Selçuk’ta durum böyle olmadı. Herkes olanları duyuyor ve biliyor. Buna önlem alın. Böyle şey olmaz” dediği öğrenildi.

Toplantıya katılanların büyük oranda anlaştığı ifade edilirken önümüzdeki günlerde yapılacak hamlelere göre konunun yeniden gündeme gelip gelmeyeceği de belli olacak.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    ak parti ile alakası olmayan bir başkanla ancak bu kadar olur

  2. Anonim dedi ki:

    Bakıcıyı masanın en sonuna oturtmuşlar birde… fırçalamışlar en baştan anlayana .

  3. Anonim dedi ki:

    Bu haber belediyede çalışanlar üzerinde mobing yapıldığının göstergesi ve itirafıdır.