site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Parti adayı Bakıcı: Selçuk’ta hava bizden yana!

AK Parti adayı Bakıcı: Selçuk’ta hava bizden yana!
09.02.2024
A+
A-

AK Parti Selçuk Belediye Başkan adayı Zeynel Bakıcı, “Selçuk halkına hizmet etmenin yol ve yöntemlerini 2014-2019 yıllarında yaptığımız hizmetlerden daha fazlasını yaparak göstereceğiz. Hava bizden yana… Tek isteğim var: Devletin güçlü elini Selçuk’ta hissettirmek… Hizmetle Selçuk’u hak ettiği yere getirmek” dedi.

AK Parti Selçuk Belediye Başkan adayı Dr. Zeynel Bakıcı, SONSÖZ TV’de Gazeteci – Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde Bakıcı’nın 5 yıl sonra yeniden aday gösterilmesi, Selçuk’un son 5 yıl değerlendirmesi, mevcut başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in isminin ‘büyükşehir’ ile anılması, yapılacak projeler ve Selçuk gündemi konuları vardı.

BİZDE KIRGINLIK OLMAZ
2014-2019 döneminde Selçuk Belediye Başkanlığı yapan Bakıcı, AK Parti’nin yeniden Selçuk adayı olarak kendisini gösterilmesiyle ilgili olarak “Tabii biz de kırgınlık olmaz. Aday gösterilebilirsiniz gösterilmeyebilirsiniz de. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından aday gösterildim. 31 Mart itibarıyla seçimi kazandığımızda tek hedefimiz var ilçeme hizmet etmek. Sürpriz şöyle olmadı. Önceden belediye başkanlığı yapmış birisi olarak değerlendirilecek kişilerden birisi oluyorsunuz. Ben de kendilerini mahcup etmeyeceğim. Selçuk halkına hizmet etmenin yol ve yöntemlerini 2014-2019 yıllarında yaptığımız hizmetlerden daha fazlasını yaparak göstereceğiz. Tek isteğim var: Devletin güçlü elini Selçuk’ta hissettirmek. Hizmetle Selçuk’u hak ettiği yere getirmek” diye konuştu.

‘HAVA BİZDEN YANA’
Bakıcı açıklamasında seçimi kazanma noktasında iddialı olduklarını belirterek “Biz de bir çalışma yaptık. O çalışmanın neticesinde halkımızın teveccühünün bizden yana olduğunu gördük. AK Parti’den 4 tane aday adayı vardı. Onlar da güzide başarılı insanlar… Onlar da aday olabilirdi. Şu anda yaşanan oy çokluğuyla onların de seçimi alma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Şu anda hava bizden yana. Başkalarının zaafiyetinden istifade etmeyi de çok düşünmem, kendime de yakıştırmam. Mevcut Başkan Sengel, halkın kendisine tanıdığı krediyi 5 yılda çok çabuk bitirdi. İnsanlar arayışa girdi şu an. Selçuk’a kim daha iyi hizmet eder arayışına girdi. Biz 31 Mart akşamı çok büyük ihtimalle seçimi alacağız. 2014-2019 arasındaki elde ettiğimiz bilgi ve birikimle öz eleştiri yaparak bunu en iyi şekilde sahaya yansıtarak gireceğiz. Biz bir araştırma yaptırdık. Çok olumlu. Üzülerek söylüyorum Filiz Hanım çok sıkıntı yaşıyor şu an. Tabii ki CHP’nin gücü Selçuk’ta belli ama CHP seçmeni aynı zamanda sağduyuya sahip ve hizmet istiyor. Belediye başkanının en önemli özelliği insani yönüdür. Dürüstlüğüdür, ahlaklığı, samimiyetidir, alçakgönüllülüğüdür. Bunlar olsun ama bir de çalışkanlığı olsun diyor halk. Biz de herkes tarafından takdir görüyoruz. Zeynel Hoca’nın burada yapması gereken bir husus daha var. 2014-2019 dönemindeki performansın üstüne çıkacağız. Düşüncelerim çok güçlü, isteğim arzum da çok fazla. Bundan kim faydalanacak, Selçuk halkı. Selçuklular bunu görüyor ve düşünüyor. Bir şehremini arıyor. Kente sahip çıkacak, kente sahip çıkacak refah düzeyini artıracak. Kimseyi ayrıştırmayacak bir başkan istiyor. Ve Zeynel Bakıcı’da görüyor. Neden? Denendi. Tanınırlık çok üst seviyede. Herkes biliyor Zeynel Bakıcı’nın yapısını. Yemez, yedirmez. Yedirtmeyecektir diyor. Çalmaz, çaldırtmayacaktır, kenti koruyacaktır deniyor. Bizde bu vücut bulduğu için Selçuk halkı bizde bunu görüyor” dedi.

HİÇBİR ŞEKİLDE PARTİME ZARAR VERMEDİM
2019 seçimlerinde AK Parti’nin adayı Osman Başterzi’ye destek vermeme gerekçesiyle disipline gönderilmesi ile ilgili konuşan Bakıcı, “Bunlar yaşandı. Belediye başkanısınız. İkinci dönemi alma arzusunda olabilirsiniz be en doğal hakkınız. Burada birtakım yanlış anlaşılmalar olabilir. AK Parti’nin, ne kıymetli hemşehrilerimin ne de AK Partili üyelerin başını eğdirecek bir eylemde bulunmadım. Bu çok önemli, kıymetli… Hiçbir şekilde partime zarar vermedim. Oyunu arttırdım, başı öne eğdirtmedim. Bunu gördüler ve değerlendirdiler diye düşünüyorum. Ben yine kentime hizmet etmeye devam ettim. Akademisyen kimliğim var, üniversiteye döndüm. Emeğim geçen Efes Meslek Yüksekokulu’na hoca olarak atandım. Kıymetli Rektörüme de teşekkür ediyorum. Dolayısıyla bu süreç içerisinde 2 programdan 5 programa çıktık. Bugün Selçuk’ta öğrenci sayısı 900. Türk Hava Kurumu hariç. Orayı bir eğitim, bilim kenti yapmaya çalışıyoruz. Rektörüm sayesinde bölgenin en büyük gıda laboratuvarını Selçuk’a kazandırdık. Şu anda oranın işlevini tam anlamıyla gerçekleştirdiğimiz zaman çiftçilerimiz büyük bir fayda sağlayacak oradan. Devamında eğer Allah nasip ederse iktidara gelirsek gümrüklemeyi de ilçeye getireceğiz. Selçuk tarım ve turizm kenti bir de hizmet sektörü var. Bunu çok güçlü hale getireceğiz, donanımı arttıracağız. Gıda laboratuvarı da bu manada bu işlemi görecek yatırımlardan biridir. Çok büyük bir bedelle kuruldu. O günün parasıyla 12 buçuk milyon civarında yatırım yapıldı. 50-60 milyonluk bir tesise sahip. Bu süre içerisinde ben ilçeme hizmet etmeye devam ettim. Hemşerilerimle olmaya devam ettim” açıklamasını yaptı.

BÜYÜKŞEHİR’DE GÖNLÜ OLANIN SELÇUK’TA GÖNLÜ OLUR MU?
Mevcut Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in isminin uzun süre İzmir Büyükşehir Belediye adaylığı için gündeme gelmesi ile ilgili olarak Bakıcı “Ben ilçemi seven bir insanım. Benim düşüncemde Selçuk var. İzmir yok, Konak, Karşıyaka yok. Büyükşehir’de gönlü olanın kalbi Selçuk’ta olmaz. Başa geldiğinin ilk yılında Büyükşehir lafı çıktı. Bu stratejik bir hata aynı zamanda. Siz ilçe belediye başkanı olarak seçilmişsiniz. Doğduğunuz, büyüdüğünüz, yaşadığınız şehre hizmet etmeniz gerekir. Hedefiniz o anda başka bir yer olmamalı. Siz bunları yaparsınız, herkes sizi takdir eder. Ondan sonra o tarafa doğru yol alırsınız. Bunları yapmayacaksanız, sosyal medyadan yol almaya çalışacaksınız… İçeriden başarısızlığı tescillenmiş kardeşimizin, dışarıda albenisi yüksek. Bu olmaz. Düşüncesi İzmir’de, Büyükşehir’de, Konak’ta, Karşıyaka’da olan birinin gönlü Selçuk’ta olabilir mi? Ondan sonra ben senden asla vazgeçmem… Şaka gibi. Selçuklu da gülüyor bu işe. Siz 5 yıl yatırım yapmıyorsunuz. Toprak Okulu dışında bir şey yok. Bir de takdir ettiğim bir şey müzenin önünü düzenlemek oldu, güzel oldu. Keşke daha fazla hizmet yapsaydı. Selçukluların görebildiği hiçbir şey yok. Yaptığımız yatırımları çıkarttım. Mukayese edilmez. Selçuklu da biliyor, benim görevim bunları hatırlatmak. Hiçbir şey ortada yok ama sürekli sosyal medyada paylaşımlar… Doğru değil bunlar. Biz halkın parasını kullanıyoruz. Ben halkın parasını kullanırken kendi cebimden paramı rahat harcayabilirim. Çok daha özenli dikkatli olmam lazım, herkesin hakkı var o parada. Bunları yapmadı. Ben 90-95 yılları arası İZSU Genel Müdürlüğü’nde Karşıyaka’da Şube Müdürü Mali İşler Değerlendirme Müdürlüğü yapmış bir insanım. Üniversite hayatımın birçoğunu Karşıyaka geçirdim ama benim gönlüm Selçuk’ta. Annem, babam Selçuk doğumlu… Ben Selçuk’ta büyüdüm. Büyük dedem, Selçuklu. Benim aşkım isteğim Selçuk olduğu için Selçuk’a geldim. Bir de annemin babamın yaşlılığında yanında olmak istedim. Gerçekçi konuşuyorum ve Selçuk’a hizmet etmek istedim. Benim gönlüm, aşkım Selçuk. Belediye Başkanı olmadığım dönemde de hizmet ettim. Selçuk halkı bunu gördü. Zeynel Bakıcı, gerçekten düzgün adam. Liyakatli olmak çok önemli. Bir belediye başkanının ortaya çıkması liyakatiyle, tecrübesiyle kariyeriyle ölçülür bunlar bizde var. Büyükşehir’de de Hamza Başkan olur, Selçuk’ta da başka ilçelerde de oluruz. Hep birlikte İzmir’imizi ihya ederiz diye düşünüyorum. İzmirli de artık bunu düşünüyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SENGEL’İN BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI GURURLANDIRIRDI AMA…
Bakıcı’ya Sengel’in İzmir Büyükşehir adayı olmasını ister miydiniz sorusu üzerine “Bir hemşehrimiz olarak hepimizi gururlandırırdı ama çok erken. Aziz Kocaoğlu’nun da dediği gibi kolay yönetilecek bir il değil. Birikim, tecrübe lazım. Bunlar olacak ki meydana çıkacaksınız. Daha başındasın. Kendi ilçene hizmet etmemişsin, bir iki dönem ilçende çalışırsın. Ondan sonra dersin ki ben kabiliyete ulaştım herkes saygı duyar. Çok erken oldu, çok yazık oldu, kredisini bitirdi, 5 yılda heba oldu. Kolay kolay eleştiri yapmam ama gerçekten başaramadı” yanıtını verdi.

KİMSEYİ AYIRT ETMEDİM, EZİYET ETMEDİM
Sengel’in sarf ettiği ‘İşçilere ikramiyenizden vazgeçin diye imzalara mahkum etmemek için 4-5 ay gecikmeli maaş verilmemesi için Efes Selçuk’tan vazgeçmiyorum’ sözlerini yorumlayan Bakıcı,“Cevabı 31 Mart’ta çıkacaktır. Hiçbir memurum, işçim bana karşı böyle şeyler ifade etmez. Ben hep onlarla bir arada oldum. İnanın, işçim, memurum bunu çok iyi biliyor. Hiç kimseyi işten atmadım, onlara insan gibi davrandım. Eziyet etmedim. Bir kişi çıksın da Zeynel Bakıcı bize eziyet etti desin. Partili diye de ayırmadım kimseyi. Bunlar asparagas. İşçinin üzerindeki üstünlüğümü görüyor. İşçi, memur Zeynel Bakıcı’nın arkasında ve bunu nasıl kırarım diye düşünüyor. Filiz Hanım, sendikalı bir işçi işten atılır mı? Ben işçileri bir arada tutmak için gayret gösteriyorum, hanımefendi sendikalı işçiyi işten atıyor. Bazı memurları farklı noktalara gönderiyor. Bir bayan bir bayana eziyet eder mi? Nasıl bir düşüncedir bu? Filiz Hanım maalesef çok kibirli. İşçisine de memuruna da tepeden bakıyor. Filiz Hanım CHP’de benim dönemimde 5 yıl mecliste sözcülük yapıyordu, meclis üyesiydi. Karşımda oturuyordu. Avukat, hukukçu, liyakat sahibi… Ama alçakgönüllü, mütevazı olmak lazım. Hak bilir olmak lazım, insan olmak lazım. Nedir sizin üstünlüğünüz, kibiriniz? Memurunuza diyebilir misiniz hepinizin yaptığı işi ben tek başıma yaparım diye? Onlar aşağılanır mı? Hak ediyorlar mı? Bir iki kişi söylese haydi yalan diyeceğim ama sürekli böyle söyleniyor. Belediyeye girdiğinde selam vermeyen, onları dikkate almayan bir başkan olabilir mi? Doğru değil. 4,5 sene hiç değer vermeyeceksiniz. Seçime yakın 2500-5000 lira para vereceksiniz. Bu sahtekarlık… Maaşlarına seyyanen zam veriyor, özlük haklarına da vermiyor. Sendikacılar, işçiler kapıda eylem yaptı. Bakıcı başkanken sendika bana karşı konuşamıyordu. 8 istiyorsa 12 veriyordum. Neden? Çünkü emekten yanayım. İşçimi, memurumu severim. Çalışanıma karşı saygım çok yüksektir. Onların hakkını alması için elimden geleni yaparım. Ben bir kişiyi işten çıkartmadım, yükü sırtlandım. Filiz Hanım, AK Partili olan arkadaşlarımı işten çıkardı. Biz hemşeriyiz, yüz yüze bakıyoruz. CHP’nin üstünlüğünü ayrıştırarak tutmaya çalışıyorlar. Hizmet eden, aklı başında bir başkan istiyor Selçuk halkı” dedi.

‘TEK GEREKEN ŞEY UZLAŞI’
Bakıcı, Meryemana Evi’nin Selçuk’tan tahliye edilme ve otopark sorununu şu sözlerle değerlendirdi: “Belediye Başkanı uzlaşı kültürüne sahip olacak. Eli güçlü olacak ve hükümete elini uzatacak. Eli hep uzanık olacak. Birilerinin elini tutmaya çalışacak. Başkan doğru yapmıyor. Kendini bir yere taşımak için ajite ediyor sorunu. Sorun çözecekse kavga ederek sorun mu çözülür? Kavga ederseniz kaybedersiniz. Kendiniz kaybetseniz eyvallah. Kavga ederek Selçuk halkına kaybettirebilir misiniz? İlçenin geleceği kişisel gelecekten her zaman öndedir. Benim beklentim, bekam ilçenin bekasının önünde olmayacak. Ben büyükşehir başkanı olacağım, milletvekili olacağım, siyasi geleceğimi tesis edeceğim gibi ilçe harcanmaz. Selçuk 5 senedir bunları yaşıyor. Selçuk bunu hak etmiyor. Selçuk nadide bir kent. Meryemana Tabiat Parkı için Çevre Şehircilik Bakanlığı o zaman gönderdi biz onu değerlendirdik, sözleşmelerimizi yaptık. Devlet bir bütündür. Merkezi yönetimle, yerel yönetimle. Herkesin hizmetle mükellefiyeti vardır. Siz çatışacaksınız, provoke edeceksiniz. Olmaz. Gidip çözmeye çalışacaksınız, aklın yolu bir. Meryemana’da da otoparkta da sorun yok. Tek yapmanız gereken akıl ve uzlaşı” dedi.

‘NEZAKET ÖNEMLİ’
Projelerinden bahseden Bakıcı şunları söyledi:

“Selçuk’a çok şey yaptık. Bitmiş olanlar, proje halinde olanlar, devam edenler, yapılacak olanlar var. Biz 27 tane hizmeti ana başlık içerisinde gerçekleştirmişiz. İZBAN’ından tutun, doğalgazından tutun, kaymakamlık binasından, Pamucak’tan, düğün salonuna kadar… O kadar çok şey var ki. Kilit parke yapımını, sati kaplama yapım işi, sıcak asfalt döküm işi… Dutlu Yol projesini yapan, ihaleye çıkan biziz. Sonra biz onu genişleteceğiz. Seçim bitesiye kadar yetişmedi, devam etti. Nezaket çok önemli. Siz Selçuk’a nezaket kattınız diye plaket veriyorsanız sizin de o nezaketi göstermeniz gerekiyor. Bu adam projeyi bitirtmiş, ödeneği almış. Takdir beklentim oldu tabii ve üzüldüm de. Bir davet edersiniz. Bir kelime dahi geçmedi. Biz de insanız. Olmaz. Kenti doğru yönetmek lazım.”

SELÇUKLUNUN HAKKI KORUNMADI
“En önemli projelerimizden bir tanesi Gençlik ve Kültür Merkezi, Pamucak Projesi… Selçuk’u, Pamucak ile birleştirme projesi. Yatırımcının önünü açacak birçok projemiz var. Tam bir destinasyon alanı olacak. Daha bismillah dediğimizde yapacağımız şey hazır. Çarşı merkezine doğalgazı kazandıracağız. Pamucak sahilinde 13 tane büfe için Çevre Şehircilik ile anlaşmıştı, protokol yapmıştık. Dolayısıyla hemen 13 büfe, soyunma odaları, giyinme yerleri, bisiklet yolu yürüyüş yolları olan bir destinasyon yeri haline getireceğiz. Otopark sorunu var. Projesi bitmiş. Bunların bedeli de ödendi, hareket yok. Bir kötü huy var. Bir önceki belediye başkanının yaptığını devam ettirmemek gibi. Bu yanlış, kamunun kaynağını kullanıyoruz, ben oraya bedel ödemişim. Biz oraya bedel ödemişiz. Gençlik ve kültür merkezi, içinde cep sinemaları olan, kafeleri olan, seminer odaları, dans odaları olan muazzam bir yer 7 bin 500 metrekare. Eski halin olduğu yer. İmar hattını düzenlemişiz, Resmi Gazete’de yayımlanmış. 3 bin 600 proje içinden seçildi bu. 380 bin liraya yakın proje bedeli ödenmiş. Kamu kaynağını yok edemezsiniz. Halkın parasıdır o. Eski hükümetin olduğu yerde otopark, asfalt kenarında 333 araçlık otopark planladık yer altına 3 kat iniyor. 33 tanesi büyük otobüslerle 300 tanesi küçük taşıtlarla ilgili. Her şey hazır. Çok hızlı başlayacağız. 2024’te 2019’un çok çok üzerinde hizmet görecek Selçuk. Bu azim, istek irade var. Aziz Bey’e zamanında Büyükşehir’e 120 km boru döşettim. Katı atık transfer istasyonunu yaptırdık. Birçok yatırım aldık. Uzlaşı önemli. Belediye başkanı artık bir devlet adamıdır. Bu hüviyetle hareket etmek zorundadır. Otogar bile hala bitmedi. İnanın ben bitirirdim. Selçuk’un en önemli ihtiyaçlarından biri devlet hastanesi. İlçe başkanına, yönetim kuruluna teşekkür ederim. Tekrar ihale edildi, başlandı, kazıklar da bitti. Çok kısa sürede bitecek. Dava açılmasaydı çoktan bitecekti. Selçuk halkı muzdarip. Hastane hastane değil. Engellediniz. Biz yapmadık dediniz. İnkar etmek de doğru değil. İmzalarınız var. Hastane bitecekti engellemeselerdi. Ekim topraklarını zaiyat etmemek için TOKİ’yi Koydağ’da yaptık. Verimsiz taşların üzerinde yaptık hem sağlam zeminde yaptık. Konut stokunu da orada karşılayacağız. Selçuklunun orada daha fazla konut sahibi olması lazım. Yapacağımız çok şey var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.