site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Adıgüzel Yerel Basınla Buluştu

Adıgüzel Yerel Basınla Buluştu
26.11.2013
A+
A-

ibrahim-adiguzel (2)

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Adıgüzel Çınar Kafe de yerel basınla buluştu. Buluşma da iddialı ve kararlı sözleri ile dikkat çeken CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim ADIGÜZEL basınla yapmış olduğu buluşmada şunları söyledi;

Seçim denilen uygulama rakamlardan ibaret değildir, rakamlar işin gerçekten teknik boyutudur. Sandığa giden yurttaş, yılların birikimiyle, söyleyemediklerini orada açığa çıkarır. Bir anlamda oyuyla beş yıllık özet yapar. Şikayetler veya memnuniyetler, en iyisi bunlardı oyumu verdim diyen bir destekle. Aslında gerçek bir destek değildir. Bu nedenle halkın katılımının gerçek bir niteliğe bürünebilmesi için beş yılda bir kurulan sandık dışında, katılım mekanizmalarının yaratılması gerekmektedir.

Türkiye demokrasisinin kör topal yürüyor olmasının nedenlerinden biri de kuşkusuz halkımızın yönetime katılamama halidir.”Seçildim, böylece halk benim projelerimi, görüşlerimi onayladı bir daha sormama gerek kalmadı” anlayışını terk edip yerine sürekli bilgi paylaşımını öne koymalıyız.

Şehri yönetecek kadrolar; halkla beraber ve en yüksek düzeyde katılımla bunu yapmalı. Şehrin yönetim hakkı, sadece başkan ve meclis üyelerine değil, orada yaşamayı seçmiş herkese ait ortak bir haktır.

Hepimizin de bildiği gibi Belediyecilik sadece yeni yollar, yeni kaldırımlar, yeni binalar yapmak, yeni parklar ve yeşil alanlar, yeni alışveriş merkezleri yapmak değildir

Daha çok fikir sorma, daha çok karşılıklı iletişim, topluma değer verme, değerli hissetmesini sağlama. Kültür ve sanatın daha yoğun yapılabilmesine olanak tanıma. Daha uygarca, mütevazı bir bakış açısı ve halk yaşamının hedeflenmesi gibi.

Hesap vermesini bilmeliyiz. 26 Ağustos 1879 da Fransa da ”insan ve yurttaş hakları bildirisi” Madde 15: ”Toplum kamu görevlilerinden görevleriyle ilgili hesap sorma hakkına sahiptir.”

Daha çok özgürlük ve daha fazla aidiyet, yaşadığımız yerle gurur duyma duygusunu geliştirmeliyiz. Her türlü görüşe açık ve saygılı olmalıyız, inanç, dil, kimlik farkı gözetmeksizin halkımızın tüm katmanlarına kol kanat germeliyiz.

Çok iyi bir dinleyici olmak zorundayız. Yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi insan odaklı çağdaş belediyeciliğe inanıyorum.

İlçemiz sorunlarının önceliklerinde, basına çıkanları bir tarafa koyarsak;

—Selçuk deprem riski yüksek ilçelerden biridir. Görmemezliğe gelemeyiz. Fay hattı planları ve mikro bölgeleme çalışmaları sonrasında Kentsel iyileştirme çalışmaları yapılabilir. Sivil duyarlılığı öne çıkararak, üniversiteler ve meslek odaları ile birlikte bunu başarmalıyız.

—İlçemizde mimari estetik öne çıkarılmalı, iç mekânlar da gösterdiğimiz özenin daha fazlasını dış mekânlar dada ortaya koymalıyız, turizm kenti olmamızın da zorunluluğudur, bir anlam dada ilçeye saygıdır.

 —Ulaşım ve otopark sorunlarımız, önemini artırarak sürmektedir. Gün içinde insan yaşamını zorlaştıran bu sorunların giderilmesini yeni otopark alanları ve trafik akış yönlerini çarşı esnafıyla tartışarak çözüm üreteceğiz.

—İlçe ekonomisinin gelişmesi için meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, tartışma olanakları yaratarak yeni kurullar oluşturacağız. Girişimci destek merkezi ve İnsan kaynakları ofisi kurulmasına öncülük edeceğiz.

—Pazaryerinde tüketicilerin, pazarcıların ve çevre yaşayanlarının da önerilerini alarak, kaliteli ve standartlara uygun çağdaş bir pazaryeri oluşturacağız.

—Selçuk geçmişiyle müthiş bir kültürel zenginliğe sahiptir. Bu anlamda Kent belleğini önemsiyorum ve ilçemizin kültür yapısına katkısı, bilgi ve değerlerinin toplanıp arşivlenmesi dışında, geçmişimizi bugüne taşımada, bugünden yarınlara ulaşmasında önemli etken olacaktır. Diğer taraftan dünyanın en büyük açık hava müzelerinden olan Efes inde Unesco dünya miras listesine girmesiyle koruma altına alınması Selçuk un geleceğine önemli etkileri olacaktır.

—Bu kültürel çalışmaların, ilçemizde turizme sağlayacağı girdileri de öne koyacak alt yapıyı hazırlamayı ihmal edemeyiz.

Yapılan toplantı bir sonraki buluşmamızda halkımızın yaşamını kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecek projeleri gündeme taşıyabilmek umudu sözleri ile son buldu.

HABER: MEHMET UYAROĞLU

ibrahim-adiguzel (1)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.