site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Adet Yorgunluğuyla Savaşmak İçin Yemeniz Gereken Yiyecekler

Regl ağrısı, ister inanın ister inanmayın, ağrı kesici ilaçlar olmadan da tedavi edilebilir. O yöntemlerden biri de doğru besinleri tüketmek. Adet yorgunluğuna ve ağrılara iyi gelen besinleri açıklıyoruz!

Adet Yorgunluğuyla Savaşmak İçin Yemeniz Gereken Yiyecekler
01.11.2020
A+
A-

Regl döneminde kadınlar daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu nedenle olabildiğince dinlenmek için kendinize zaman ayırmayı unutmamalısınız. 

Öte yandan regl dönemi yaklaştığında, serotonin seviyeleri düşer ve bu da enerjinizi düşürebilir. Bu noktada bazı besinler devreye girebilir ve size ihtiyacınız olan enerjiyi verir.

Regl döneminde yemeniz gereken besinler

Folat bakımından zengin olan pancar regl dönemi için harika bir besindir. Pancarın yanı sıra fasulye, mercimek ve bezelye demir kaynağı sağlar ve bu da PMS semptomları riskini azaltmaya yardımcı olur.

Fasulye ve bezelye ayrıca kan şekeri ve insülin seviyelerini düzenleyen lifle doludur. Sağlık tarafından belirtildiği gibi gün boyunca sabit bir enerji durumunu korumaya da destek verir.

Adet dönemde gelince, şeker, süt ürünleri ve alkolden uzak durmak ağrılı semptomları ve yorgunluğu azaltmaya yardımcı olabiliyor.

Ancak bitter çikolata gibi bazı tatlılar tam tersi etkiye sahiptir. Bitter çikolatadaki yüksek antioksidan seviyeleri kan basıncını düşürürken aynı zamanda dolaşımı da arttırıyor ve kan damarlarının gevşemesine yardımcı oluyor. Daha da iyisi, düzenli olarak doğru miktarda bitter çikolata yemek, yorgunluğa neden olabilecek stres hormonu seviyelerini düşürmeye de fayda sağlıyor.

Sisteminizin enerjik kalmasına yardımcı olmak için B12 vitamini alımınızı da artırabilirsiniz. Hindi, tavuk ve sığır eti gibi yağsız etler, regl döneminiz boyunca gün boyunca uyanık kalmanıza ve odaklanmanıza yardımcı olur.

Size enerji verecek bir diğer besin ise yumurtadır. Regl döneminde beslenmenize yumurtayı dahil etmeyi ihmal etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.