site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

ADD’den “İlk Kıvılcım ve Özgürlük” Adlı Resim Sergisi

ADD’den “İlk Kıvılcım ve Özgürlük” Adlı Resim Sergisi
22.05.2015
A+
A-

IMG_9006

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına özel “ilk kıvılcım ve özgürlük” adlı bir resim yarışması ve resim sergisi düzenledi. Yarışmaya 34 ilkokul, 25 ortaokul, 1 tane de lise olmak üzere 60 öğrenci katıldı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ahmet Ferahlı parkında sergilenen resimler, büyük beğeni topladı. Yarışmaya katılan öğrenciler 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın anlamını kendi içsel bakış açısı ile nasıl gördüklerini, kendi iç görüşü ile baktığında vatan, millet, cumhuriyet, demokrasi ve gençliğin önemini nasıl gördüklerini, evlerinde geçirdikleri zamanda onları çevreleyen dünyanın onlar için ne ifade ediyor olduğunu, eğitim ve öğretimin önemini kavrayıp kavrayamadıkları ve bugün bulunduğumuz ülke şartlarında katılımcılar içsel bakış açıları ile baktıklarında nasıl bir dünya ile yüzleştiklerini resimler ile anlattılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tuncay Kireç yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; “Biz ilçemizde bu tür aktiviteleri arttırarak, sanatla iç içe bir toplum yaratma idealindeyiz. Sanatla uğraşan vatandaşlarımızı vatan haini ilan eden kişileri de alkışlayarak protesto ediyoruz . Bu yarışmada emeği geçen başta Ümran Songun’a, gençlerimize resim eğitimi veren Mehmet Emin Yıldız’a, tüm jüri üyeleri ve ADD Park çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

İlkokullar arası resim yarışmasında 1. olan Asya Gazi’ye tablet, 2. olan İpek Selçuk’a bisiklet, 3. olan Mete Deniz Yılmaztürk’e ise boya takımı seti takdim edildi. Ortaokullar arası gerçekleşen resim yarışmasında 1. olan Hazal Seviç’e tablet, 2. olan Beyza Nur Erdallı’ya bisiklet, 3. olan Işık Eylül’e de boya takımı seti verildi. Lise öğrencisi Ayşe Dolman ise 1.lik ödülü olarak tablet takdim edildi.

IMG_8928

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Acaba parkın kira geliri ne oldu?Kiraya zam geldi mi?Bu konular bir çıktı.Halkın kafası karıştı.Sonra buzdolabına kondu.Burada da sevgi kazandı demek ki.

    1. Dalyork dedi ki:

      Evet evet! Buradan çıkın sevgili Atatürkçüler, zira bazı kesim sizden rahatsız değil mi sayın anonim?