site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

ADD Selçuk Şubesinden basın açıklaması

ADD Selçuk Şubesinden basın açıklaması
16.11.2017
A+
A-

ADD Selçuk Şubesi Yönetim Kurulundan basın açıklaması…

BASIN AÇIKLAMASI : “Değerli Selçuklular. Öncelikle sizlere bu açıklamayı yapmaktan, yapmak zorunda kalmaktan son derece üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Son aylarda, özellikle son haftalarda derneğimiz ile ilgili bazı olaylar, suçlamalar yazılı, görsel ve sosyal medyada, açık ve kuytu köşelerde gündeme getirilmiş olmasaydı inanın bu açıklamayı yapmak durumunda kalmayacak, derneğimize ve dernek yöneticilerimize karşı yapılan fiili ve sözlü saldırıları yüreğimize gömüp, susmayı tercih edecektik.

Ancak saldırılar öyle çirkin ve fütürsuz boyutlara ulaştıki artık susmanın kamu yararına ve Atatürkçü düşünceye zarar verdiğine üyelerimiz ve yönetim kurulumuz tüm içtenliğiyle kabullenmiş duruma geldik. Ve artık susmayacağız ve Selçuk’ta Atatürk ilke ve devrimlerine el ve dil uzatanlar kim olurlarsa olsunlar sizlere teşhir edeceğiz.

Sevgili Atatürkçü Selçuklular. Bir çoğunuzun bildiği, gördüğü ve duyduğu gibi 25 ocak 2017 tarihinde sizlere hizmet etmek, sizlerin sosyal yaşamına renk katmak amacıyla işletmekte olduğumuz kafeteryamız kameraları gecenin geç bir saatinde kavga etmeyi kendilerince marifet sayan kişiler tarafından kırılarak, kayıt cihazımız gasp edildi. Kafe çalışanlarımıza ve yönetim kurulunda görev yapan bir üyemize sözlü hakaretler ve tehditler savruldu.

Biz bu çirkin olay karşısında adeta kızılcık şerbeti içerek sustuk ve meseleyi dostça çözmenin adımlarını attık. Sonuç itibariyle yönetimimizden özür dilendi, maddi zarar ilgili kişi tarafından karşılandı ve biz barışa, dostluğa değer veren bir yönetim olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ettik.

Ancak bu saldırılar yapılan bu büyük ayıba rağmen Atatürkçü düşünce sistemini kendisine ilke ve dava edinmiş Atatürkçü Düşünce Derneğimiz üzerinde maalesef o günden sonrada son bulmadı ve tekrar 28 Ekim tarihinde düzenlediğimiz Cumhuriyeti kutlama etkinliğimiz de de yeniden ortaya çıktı. İki yüz elliyi aşkın Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalısının katıldığı insanların dostça, sevgiyle kucaklaşıp Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladığı, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kuruluşa emek veren tüm büyüklerimizin sevgi ve saygıyla anıldığı o gecede sayıları bir avuç kişi tarafından sabote edilmeye, çirkinleştirilmeye çalışıldı.

Yaşanan her iki olayda son derece çirkindi. İlçemiz insanına yakışmamıştı. Bizler bu çirkinliğe bulaşanların utanacağını, kamuoyundan ve bizlerden özer dileyeceklerini umduk ve yine suskunlukla bekledik. Ancak maalesef onlar utanmak yerine sözlü ve yazılı saldırılarına, hakaretlerine ve suçlamalarına devam ederek ilçemiz insanlarını ayrıştırmaya, bölmeye, kızgınlık ve küskünlükler yaratmaya devam ettiler. Bu olaylar karşısında bir üzüntümüzde bu çirkinliklerde rol sahibi olanların bir çoğunun derneğimiz üyesi olmaları, bizlerle aynı dünya görüşünü paylaşıyor olmalarıydı.

Sevgili Atatürkçüler, sevgili hemşehrilerimiz sizlere uzun uzun yaşananları detaylarıyla anlatmanın gereksiz olduğunu bilincindeyiz. Baştan da ifade ettiğimiz gibi yaşananları hepiniz biliyorsunuz. Biz sadece kafeteryamıza yapılan saldırı ile Cumhuriyeti kutlama gecemizde rol alanların nedense hep çevreyi oluşturduğuna dikkatinizi çekmek istiyoruz. Gerekli yorum ve nitelendirmeleri zaten sizler mutlaka yapacaksınız.

Kafeterya olayını gerçekleştirenler maalesef üyelerimiz olan ve sizlerin yakından tanıdığı Vefa Ülgür ve Melih Şar’dır. Cumhuriyet Kutlamamızda geceyi çeşitli suçlamalarla karalamaya çalışan yaklaşık yirmi kişilik küçük grubun başında da ne tesadüftür ki maalesef yine Melih Şar bulunmaktadır. Melih Şar’ın yanında da Özge Yıldırım, Anıl Ülgür ve Sedat Yolcu gibi isimler doğal olarak yerlerini almışlardı .

Bizler ADD yönetim Kurulu Üyeleri olarak bu çirkinliklere yeltenenleri kınıyor, taktiri ise sizlerin yüce vicdanlarına bırakıyoruz. Saygılarımızla.”
ADD Selçuk Şubesi Yönetim Kurulu

YORUMLAR
  1. Recaizade Mahmut Ekrem dedi ki:

    Tuncay başkan, belliki seçim çalışması yapıyorlar arkadaşlar, hoş görecektiniz.
    Her bir yerde aynı şekilde davranıyorlar çünkü 🙂

  2. Selcuklu dedi ki:

    Birikeri hala belediye baskani olmak istiyor. Ama gecen secimde sekcuk halki buvekibe olmaz dedi. Buvekil gene aday olsun gene olmazder. Partiyi dusunun artik birakin hala koltuga oturacagiz hayallerini. Partinin onunu tıkıyorsunuz rahat birakin insanlari. Hala ben ben ne buyaaa….

  3. delege dedi ki:

    İlçemiz içindeki siyasi hareketler demek böyle oluyor.Ortak akılda birleşmeden daha uzak ben başkan olayımda geri kalan ne olursa olsun mantığı ile hareket edilme başladı demek,başkan adayı neyse oldun ama kimlerden oy alacak acaba hırs, akılı geçtiği zaman araba takla atar derler…