Selçuk Haber

Aday Olmak İçin İstifa Ettiler

adiguzel-aday

Genel Merkezin adaylık için belirlediği son tarih olan Pazartesi günü çok sayıda örgüt yöneticisi yeni bir siyasi yolculuk için görevlerinden ayrıldı.

CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel’de Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden istifa edenler içinde yer alıyor. İbrahim Adıgüzel’in yanı sıra CHP Selçuk İlçe Yöneticilerinden İlçe Sekreteri Mustafa Ürkmez, yönetim kurulu üyelerinden Nuriye Çiğdem, Süleyman Sertoğlu ve Nevruze Gültekin’de istifa edenler içinde yer aldılar.

CHP Genel Merkezi’nin örgüt yöneticisi aday adayları için belirlediği son istifa tarihi olan 15 Temmuz günü gözler İl Binası’ndaydı…
 
Beklenildiği üzere çok sayıda örgüt yöneticisi belediye başkan ya da meclis üyesi aday adayı olmak için istifalarını sundu.
 
Şu ana kadar 15 ilçe başkanının aday adaylığı için istifa dilekçesini İl Başkanlığı’na teslim ettiği öğrenildi.
 
İstifaların ağırlıklı olarak metropol dışından olması dikkat çekerken, ‘eski metropol’den Bornova ve Narlıdere başkanları adaylık yolunu seçti.

16 BAŞKAN, 3 İL YÖNETİCİSİ 
Buna göre şu ana kadar Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Ödemiş İlçe Mehmet Eriş, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Seferihisar İlçe Başkanı Hüseyin Ercan, Kınık İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya, Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Karaburun İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı, Beydağ İlçe Başkanı Murat Kırcan, Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz, Kiraz İlçe Başkanı Pilot Zeybek ve Foça İlçe Başkanı Osman Mert yerel seçimlerde aday adayı olmak için istifa etti.
 
Ayrıca şu ana kadar adaylık yolunu seçerek görevinden istifa eden 3 il yöneticisi var. CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, İl Yöneticisi Rıza Gök ve Serdar Sandal il başkanlığına istifalarını sunan isimler oldu.

YÖNETİME ÜÇ YENİ İSİM
İl Yönetim Kurulu’ndan üç ismin istifasıyla birlikte yedeklerde bulunan üç isim de yukarıya çıkarak yeni yönetim kurulu üyesi oldu. Gençlik Kolları eski İl Başkanı Berk Ulusal, Şirin Akgül, Ercan Çınarlı yeni parti yöneticisi oldu.

ENGİN’DEN İLK AÇIKLAMA: CUMAYA KADAR SEÇİLECEK!
CHP İl Başkanı Ali Engin istifa rüzgarını değerlendirdi. “Sürpriz yok” diyen Engin, “İl yönetiminden daha büyük beklentiler vardı. Bu olmadı. İlçe yönetimlerinden bulundukları yönetimleri düşürecek, kaosa neden olacak istifalar olmadı. Her ilçemizden 3-5 kişi istifa etti. En geç Cuma gününe kadar bütün ilçe başkanlarımızı seçeceğiz. Narlıdere ve Kınık ilçe başkanları şimdiden seçildi. Önümüzdeki hafta da yeni ilçe başkanları ile genişletilmiş toplantı yapacağız. Parti bu sınavdan da istikrarsızlık olmadan çıktı. Hizmet etmiş bütün ilçe başkanlarına, il ve ilçe yöneticilerine teşekkür ediyorum. Adaylık için yola çıkanlara başarılar diliyoruz. Bu bir yarış. Kuralları belli. Parti zaten gerekeni açıklayacaktır. Ağustos Ayı’nda belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi aday adaylarıyla ayrı ayrı toplantı yapacağız” diye konuştu. Engin, listelerde kendisini şaşırtan isimlerin bulunmadığını söyledi.
 
Herkesin kendi kararını verdiğini anlatan Engin, “Partide kalıp görev yapmak da güzel bir durum. Yeni bir göreve talip olmak da güzel. İl yönetiminin büyük bölümü kaldı. Yoğun bir döneme gireceğiz. Tecrübeli bir yönetim ile seçime gitmek daha iyi. Yeni gelecek arkadaşları tanıyorum. Onlarla da bir sorunumuz olmaz” dedi.
 
Genel merkezin aldığı 15 Temmuz sonuna kadar olan istifa kararının yasal bir dayanağının olmadığını da ifade eden Engin, “Adayların belirlenmesi sürecinde genel merkez zaten gerekene dikkat eder. Biz istifaları göndeririz. Herkesin istifa etme hakkı var. Partinin yol haritasını gördük. Önümüze koyacağız. Partimizin yapmak istediği durum bu. Zaten amacına da ulaşmış durumda” ifadelerini kullandı.

İŞTE ŞU ANA KADAR İSTİFA EDENLERİN TAM LİSTESİ

 

Exit mobile version