site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Aday Olmak İçin İstifa Ettiler

Aday Olmak İçin İstifa Ettiler
16.07.2013
A+
A-

adiguzel-aday

Genel Merkezin adaylık için belirlediği son tarih olan Pazartesi günü çok sayıda örgüt yöneticisi yeni bir siyasi yolculuk için görevlerinden ayrıldı.

CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel’de Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden istifa edenler içinde yer alıyor. İbrahim Adıgüzel’in yanı sıra CHP Selçuk İlçe Yöneticilerinden İlçe Sekreteri Mustafa Ürkmez, yönetim kurulu üyelerinden Nuriye Çiğdem, Süleyman Sertoğlu ve Nevruze Gültekin’de istifa edenler içinde yer aldılar.

CHP Genel Merkezi’nin örgüt yöneticisi aday adayları için belirlediği son istifa tarihi olan 15 Temmuz günü gözler İl Binası’ndaydı…
 
Beklenildiği üzere çok sayıda örgüt yöneticisi belediye başkan ya da meclis üyesi aday adayı olmak için istifalarını sundu.
 
Şu ana kadar 15 ilçe başkanının aday adaylığı için istifa dilekçesini İl Başkanlığı’na teslim ettiği öğrenildi.
 
İstifaların ağırlıklı olarak metropol dışından olması dikkat çekerken, ‘eski metropol’den Bornova ve Narlıdere başkanları adaylık yolunu seçti.

16 BAŞKAN, 3 İL YÖNETİCİSİ 
Buna göre şu ana kadar Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Ödemiş İlçe Mehmet Eriş, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, Seferihisar İlçe Başkanı Hüseyin Ercan, Kınık İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya, Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Karaburun İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı, Beydağ İlçe Başkanı Murat Kırcan, Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz, Kiraz İlçe Başkanı Pilot Zeybek ve Foça İlçe Başkanı Osman Mert yerel seçimlerde aday adayı olmak için istifa etti.
 
Ayrıca şu ana kadar adaylık yolunu seçerek görevinden istifa eden 3 il yöneticisi var. CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, İl Yöneticisi Rıza Gök ve Serdar Sandal il başkanlığına istifalarını sunan isimler oldu.

YÖNETİME ÜÇ YENİ İSİM
İl Yönetim Kurulu’ndan üç ismin istifasıyla birlikte yedeklerde bulunan üç isim de yukarıya çıkarak yeni yönetim kurulu üyesi oldu. Gençlik Kolları eski İl Başkanı Berk Ulusal, Şirin Akgül, Ercan Çınarlı yeni parti yöneticisi oldu.

ENGİN’DEN İLK AÇIKLAMA: CUMAYA KADAR SEÇİLECEK!
CHP İl Başkanı Ali Engin istifa rüzgarını değerlendirdi. “Sürpriz yok” diyen Engin, “İl yönetiminden daha büyük beklentiler vardı. Bu olmadı. İlçe yönetimlerinden bulundukları yönetimleri düşürecek, kaosa neden olacak istifalar olmadı. Her ilçemizden 3-5 kişi istifa etti. En geç Cuma gününe kadar bütün ilçe başkanlarımızı seçeceğiz. Narlıdere ve Kınık ilçe başkanları şimdiden seçildi. Önümüzdeki hafta da yeni ilçe başkanları ile genişletilmiş toplantı yapacağız. Parti bu sınavdan da istikrarsızlık olmadan çıktı. Hizmet etmiş bütün ilçe başkanlarına, il ve ilçe yöneticilerine teşekkür ediyorum. Adaylık için yola çıkanlara başarılar diliyoruz. Bu bir yarış. Kuralları belli. Parti zaten gerekeni açıklayacaktır. Ağustos Ayı’nda belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi aday adaylarıyla ayrı ayrı toplantı yapacağız” diye konuştu. Engin, listelerde kendisini şaşırtan isimlerin bulunmadığını söyledi.
 
Herkesin kendi kararını verdiğini anlatan Engin, “Partide kalıp görev yapmak da güzel bir durum. Yeni bir göreve talip olmak da güzel. İl yönetiminin büyük bölümü kaldı. Yoğun bir döneme gireceğiz. Tecrübeli bir yönetim ile seçime gitmek daha iyi. Yeni gelecek arkadaşları tanıyorum. Onlarla da bir sorunumuz olmaz” dedi.
 
Genel merkezin aldığı 15 Temmuz sonuna kadar olan istifa kararının yasal bir dayanağının olmadığını da ifade eden Engin, “Adayların belirlenmesi sürecinde genel merkez zaten gerekene dikkat eder. Biz istifaları göndeririz. Herkesin istifa etme hakkı var. Partinin yol haritasını gördük. Önümüze koyacağız. Partimizin yapmak istediği durum bu. Zaten amacına da ulaşmış durumda” ifadelerini kullandı.

İŞTE ŞU ANA KADAR İSTİFA EDENLERİN TAM LİSTESİ

chpistifalistesi

 

YORUMLAR
  1. akil dedi ki:

    Tebrikler Başkan çok yerinde bir karar yolun açık olsun sevgiler saygılar…

  2. Anonim. dedi ki:

    Sayın Adıgüzel,kimlerin aklına uyarak aday olduğunu bilmiyorum ama !!Naden bu türden uygulamaya baş vurdun buna hiç bir anlam veremedim.Sizler İlçemizde belediye başkanlığını kazanmanın “ÇANTADA KEKLİK”görenlerdensiniz galiba.Beyler hayatında hiçbir zaman seçim ile iş başına gelmeyen insanlar seçimin,seçilmenin ne olduğunu bilmezler!!Önce herhangi bir derneğin başına kendiniz de kursanız seçim yapacaksınız ve seçileceksiniz,her seçmenin ,her üyenin mutlaka aday adayı olma hakkı vardır,önümüzdeki bu zorlu süreçte yapacağımız tek şey var olanı sahiplenmek,onu yüceltmek,sonuna kadar sahiplenmek,eğer sermayeniz gazına gelip bu maniplasyonlara prim verirseniz yarın neler kaybedeceğimizin farkına varamazsınız.C.H.P den Syın Vefa ÜLGÜR aday olmadığı gün inanın diğer partiler havai fişek gösterisi yapacaklardır,bunu tüm samimiyetim ve öngörülerim ile yazıyorum.Sadece gölge etmeyin yeter.

    1. anonime cevaben dedi ki:

      çamur at izi kalsın!!!!öle karşıdan içine girmeden oturarak konuşmak öle güzel ki herkes zaten bunu oturfduğu yerden çok güzel yapıyor sizin gibi boş beleş konuşmak gibi….vefa nın defteri kapandı bence millet istemiyor hee şu var ibrahim adıgüzel belki seçilmez o da neden biliyor musunuz sizin gibi tiplerin yanında çok fazla dürüst size yalan söyleyen ve ülkeyi satan tipler lazım çünkü daha akıllanmadınız…..

    2. Anonimee cevap dedi ki:

      Anonim arkadaşım tespitlerinize katılmıyorum…İbrahim bey Temiz dürüst bir insan Belediye başkanı olacağına eminim başarılar diliyorum…

  3. Anonim dedi ki:

    Umarım artık Vefa Bey’in hegomanyasına bir son verilir.

  4. adamsın dedi ki:

    çok doğru bir karar vermişsin başkanım dürüst çalışkan selçuk a yakışan bir insansın tebrikler yolun açık olsun

  5. vatandaş dedi ki:

    Tebrikler Başkan Yolun açık olsun dürüst onurlu başkan….

  6. çarşı dedi ki:

    sayın brahim adıgüzel dürst biri siyasal mezunu vizyonu geniş..partiyede emeği çok tebrik ediyorum başarılar diliyorum mustafa ürkmez dünya iyisi dürüst herkezle barışık .. arkanızdayız

  7. Anonim dedi ki:

    ibrahim adıgüzel sana sokaktaki küpekler bile selam vermezken sen neyine güvenipte çıktın bu yola. yoksa bu bulunmuş oldugun görevden kaçış taktiğimi.

    1. selcuklu dedi ki:

      Ben her gördüğümde selam vermişimdir oda hep selamini eksik etmez.

  8. Anonim dedi ki:

    Üniversitesi mezunu kaliteli kişiliği ile Selçuğun ihtiyacı olan biri başarılar

  9. Anonim dedi ki:

    Başkanın yandaşları hemen aynı partisinin ilçe başkanını kötülemeye başlamış. İşte siz bu yüzden iktidar olamıyorsunuz ne yazıkki.

  10. Anonim dedi ki:

    güzel insan yolun acık olsun basarılar değişimin güzel adı adıgüzel

  11. Vatandaş dedi ki:

    Kedi Güzel Adıgüzel Başkan Yolun açık olsun dürüst insan. Tebrikler…..

  12. eski selçuklu dedi ki:

    Futbolu sevip futbola destek çıkıp SELÇUK EFES SPORU biyerlere getirmek için yardımcı olabilecek başkansa oyumu atarım:)) ama yokkk ben geri planda yatmayı tercih ederim derse yediuyuyanlar duruorsa aynı yerınde bi yer almak gerek:))

  13. anonim dedi ki:

    gemi su almaya başladı teker teker atlıyorlar

  14. oklu çapulcu dedi ki:

    Sayın Adıgüzel her T.C. vatandaşının sahip olduğu bir hakkını kullanmış ve ilçe başkanı bulunduğu CHP’den belediye başkan aday adaylığını açıklamıştır.Kendisini bu göreve layık görmesine ve medeni cesaretine saygı duymak gerekir.Bu açıklama kimseyi rahatsız etmemelidir.Aday yapılır ya da yapılmaz, aday yapılırsa kazanır ya da kazanmaz.Adaylığı partisi içinde değerlendirilecek ve karar verilecek bir konudur.Tüm CHP’lilerin partili olmayan kışkırtıcıların söylemlerine alet olmamasını ve tüm aday adaylarına aynı saygı ortamında yaklaşmasını diliyorum.Ülkenin içinde bulunduğu koşullara bakıp her CHP’linin ne kadar önemli olduğunu unutmayalım.

  15. GÜNEŞ dedi ki:

    Demokrasi arkadaşlar, tekne su olıyormuş, miş, muş, demokrasi bu biat etmek değil. aday olan herkesi tebrik ederim.

  16. Anonim dedi ki:

    Chp kazanır herzaman isim değil aday olanın yanında mücadeledeyiz ama değişim her zaman iyidir

  17. Ghost dedi ki:

    İbrahim çok iyi insandır. Efendidir. Keşke olsa… Ancak Belevi belediye başkanı Özcan Işık Chp’nin kesin adayıdır.. Bekleyip göreceğiz..

  18. İSİM SOYiSİM dedi ki:

    DEĞİŞİMin bize ne kadar zaman kaybettireceğini görmek zorunda kalmayız umarım. birsürü silik insan aday adayı.. umarım genel merkez bunu görebilir. ARKAdaşları değilde yıllardır adam gibi dimdik cesurca iş yapanı aday yaparlar. vefa başkan aday olmazsa çok yazık

  19. Anonim dedi ki:

    Kime,neye göre silik?Değişime neden bu kadar karşısınız?Vefa başkan aday olmazsa neden çok yazık? Bir de nedenlerinizi saysaydınız?

  20. hüsoo dedi ki:

    İbrahim beyi kutluyorum genel merkezin onu aday göstermesini istiyorum adaylık demokratik haktır tebrikler Adıgüzel.