site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Açlık Sınırı Bin Lirayı Aştı

Açlık Sınırı Bin Lirayı Aştı
26.08.2013
A+
A-

aclik-siniri

Türk-İş’in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’na göre; Ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 20 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 322 TL oldu Türk-İş’in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’na göre; Ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 20 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 322 TL oldu.

TÜRK-İŞ tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla 26 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının 2013 Ağustos ayı sonuçlarına göre; 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 20 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3 bin 322 TL olarak hesaplandı.

Araştırmaya göre dört kişilik ailenin “insan onuruna yaraşır bir hayat” sürdürebilmesi için yapması gereken harcama tutarı bu iken, tek bir işçi için hesaplanan yaşama maliyeti bu ay bin 138 TL oldu. Araştırmada, halen geçerli olan net asgari ücretin 804 TL olduğuna dikkatı çekildi.

Araştırmaya göre 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti ise Ağustos ayı itibarıyla yılbaşına göre 113 TL artış gösterdi. Gıda harcaması tutarına sekiz ayın sonunda gelen ek yük ise 35 TL oldu.

YORUMLAR
  1. ÖZNUR ÇALIKUŞU dedi ki:

    GEMİCİKLERİ OLANLARIN SINIRI NE ZAMAN NERDE BİTECEK MERAK EDİYORUM.