site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AB’den Son Dakika Teklifi

AB’den Son Dakika Teklifi
25.06.2013
A+
A-

ab-den-son-dakika-teklifi

Türkiye’nin AB katılım müzakerelerinde 26 Haziran’da açılması planlanan bölgesel politikalar faslını engelleyen Almanya’nın uzlaşma önerisi olarak faslın açılmasına onay verip, faslın açılışının birkaç ay ertelenmesini önerdiği bildirildi.

Görüşmelere yakın AB kaynakları, Lüksemburg’da toplanan AB dışişleri bakanlarına sunulan Alman önerisinin, faslın açılışını AB Komisyonu’nun Ekim ayında yayınlayacağı İlerleme Raporu sonrasına bırakılmasına yönelik olduğunu belirtti.

AB kaynaklarına göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu sayede ülkesinde 22 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde aşırı sağ seçmenlere şirin görünmeyi hedefliyor. Merkel’in, İlerleme Raporu’nda güvenlik güçlerinin Gezi Parkı olaylarında orantısız güç kullanmasının eleştirileceğini umarak fasıl açılışının ertelenmesini meşru göstermeyi amaçladığı da iddia ediliyor.

Merkel’den Türkiye’ye sıcak mesajlar

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili olarak “Ahde vefalıyız ancak gelişmeler bekliyoruz” dedi.

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası’nın (TD-IHK) 9. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Merkel, Türkiye’de yaşanan olayları takip etmelerine neden olarak iki ülke arasında var olan bağları gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la şimdiye kadar bir çok konuyu ele aldıklarını vurgulayan Merkel, “Her zaman aynı düşüncede olmuyoruz ama diyaloğumuz hep devam ediyor” ifadesini kullandı.

Türkiye’de güçlü bir sivil toplum bulunmasının son derce önemli olduğunu ifade eden Angela Merkel, “Yaşananların tehdit değil, zenginlik olarak görülmesi gerekir. Almanya’da da bu tartışmalar oldu ama bunlardan hep daha güçlü çıktık. Bazı görüntülerin beni ürküttüğünü söylemiştim, bunların çözümü için diyalog ön planda olmalı. Üyelik müzakereleri için şu anda olanları görmezden gelemeyiz. Bir sonraki ricam, Ankara Protokolü’nde adım atmalıyız, bu en inatçı engel. Ahde vefalıyız ancak gelişmeler bekliyoruz. İlişkilerimizi daha da yoğunlaştırmalıyız, ekonomik ilişkiler bu konuda bir sacayağı oluşturuyor” diye konuştu.

TD-IHK’nın 10 yıldır Türkiye ile Almanya arasında önemli bir aracı görevi ifa ettiğini belirten Merkel, iki ülke arasında 2009 krizinden sonra ticaret hacminin hep geliştiğini ve 32 milyar avroya ulaştığını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.