Selçuk Haber

6 Bin Selçuklu Anıtkabir’e Gidiyor

Selçuk Belediyesi’ni n organizasyonunda 6 bin Cumhuriyet sevdalısı Selçuklu 4 kasım Pazar günü Anıtkabir’i ziyaret edecek. “Cumhuriyet’e Bağlılık ve Ata’ya Saygı” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek ziyaret için 3 kasım cumartesi günü tren ve otobüslerle yola çıkacak Selçuklular 4 Kasım Pazar günü Ata’nın huzuruna çıkacak. Selçukluların yoğun ilgi gösterdiği Anıtkabir ziyaretine başvuruların başladığı ilk gün 4 saat içerisinde 12 vagonluk trenin kontenjanı dolarken Anıtkabir’e giderek Ata’ya saygısını ve Cumhuriyet’e bağlılığını sunmak isteyen diğer katılımcılar için ise belediye 115 otobüslük filo kiraladı.

4 Kasım Pazar günü saat 10:00’da Anıtkabir’de olacak 6 bin Selçuklu  Anıtkabir komutanlığının sağlayacağı rehberlik desteği ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhını ziyaret edecek ve Atatürk’e ve Cumhuriyete olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serecek.

Anıtkabir ziyaretine gösterilen yoğun ilginin gönüllerde taptaze duran Atatürk ve Cumhuriyet sevdasının bir göstergesi olduğunu söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür  “İlçe nüfusumuzun yaklaşık dörtte birinin bu önemli ziyarete katılacak olmasından gurur duyuyorum. Daha birçok Selçuklunun da gönlünün Anıtkabir’e gelmekten yana olduğunu biliyorum. Selçuklularla gurur duyuyorum. Bu çok onurlu bir davranış. Bu Selçukluların Atatürk’e,  laik demokratik cumhuriyete bağlılığının en büyük göstergesi ” diye konuştu.

Exit mobile version