site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

50. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

50. Kütüphaneler Haftası Kutlandı
07.04.2014
A+
A-

1396618123

Halk Kütüphanesince 50’ci kütüphane haftası etkinliği kapsamında öğrenciler açık havada yarım saat kitap okuma etkinliği düzenledi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kitap okuma etkinliği kapsamında yaklaşık 50 öğrenci yarım saat kendilerine ücretsiz dağıtılan kitapları okudu.   81 ilde “kitap okuyorum” kampanyası etkiliği kapsamında öğrencilerle birlikte kitap okuduklarını belirten ilçe halk kütüphanesi Sorumlusu Şenol Sarıca  yaptığı açıklamada “Kütüphane haftası kapsamında öğrencilerimizle birlikte açık havada kitap okuduk, amacımız kitap okuma alışkanlığını geliştirip topluma yararlı bireyler kazandırmaktır” dedi.

Kütüphane Müdür Vekili Mehmet Falakalı, Kütüphane sorumlusu Şenol Sarıca, İlçe Kütüphanesinden en çok faydalanan beş öğrenci ve Selçuk halkından kütüphaneye en çok gidip kitap okuyan Filiz Cihanger; Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı Makamında ziyaret ettiler. Sayın Kaymakam ziyaretten dolayı memnuniyetini belirterek, “Kitabın değerini bilen bir medeniyetten ve ‘Oku’ emriyle hayata başlayan bir inançtan geliyoruz. Kitaba, kütüphaneye yapılan hizmetin bir anlamda ibadet, inanç hizmeti kadar değerli, kutsal olduğunu biliyoruz, Ülkemizin ve Selçuk ilçemizin tanıtılmasında da kullanılan  en önemli görsellerden biride tarihi Celsus Kütüphanesidir. Gerek kültürümüzde gerekse inanç noktasında ve yaşadığımız bu topraklarda okumak, öğrenmek ve bilim her zaman çok önemli olmuştur. Fakat günümüzde maalesef okuma kültürümüz gerilemekte her şeyi internetten televizyondan öğrenen ve görüp duyduğuna hemen inanan konu hakkında araştırıp doğru olup olmadığına bakmadan inanıp uygulayanlar artıyor. Sevgili gençler bilginin en doğal kaynağı kitaplardır, en doğru bilgiye çeşitli kaynaklardan araştırıp bularak ancak kitaplardan elde edersiniz. Kitapların faydasını, katkısını, zevkini başka hiçbir kaynak size veremez. Kitap okumaktan ve kütüphanelerimizden asla vazgeçmeyin, dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı İlçe Kütüphanesinden en çok faydalanan öğrencilere çeşitli kitaplar hediye etti.
k (2) (Small)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.