site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

5 Milyon Tweet’e ‘Gezi’ İncelemesi

5 Milyon Tweet’e ‘Gezi’ İncelemesi
15.06.2013
A+
A-

tweet

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak Twitter’da geçilen yaklaşık 5 milyon tweet’i incelemeye aldı.

Gezi Parkı’nda “Ağaçlar kesiliyor” diye sosyal medya, özellikle Twitter üzerinden başlatılan kampanya çığ gibi yayılmıştı. Twitter üzerinden mesajlaşarak organize olan binlerce kişi o gece Gezi Parkı’na koşmuş, neredeyse tüm haberleşmeler, bilgilendirmeler sosyal medya üzerinden yapılmıştı. Eylemcilerin Twitter üzerinden haberleşmeleri ve organize olmaları emniyeti harekete geçirdi. Özellikle #occupygezi, #direngeziparkı ve #direngezi hashtaglarıyla geçilenlerin de arasında bulunduğu tweet’ler incelemeye alındı. Bunların dışında Gezi Parkı ve devamında Ankara, İzmir ve diğer illere sıçrayan gösterileri içeren tweet’ler de araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada atılan, paylaşılan mesajlarda kin ve nefret duygularını körükleyen, gerçekleştirdiği şiddet olayını paylaşan, şiddet olaylarını yönlendiren, yanlış mesajlarla göstericileri galeyana getirdiği öne sürülen mesajlar tespit edilmeye başlandı. Bu tweet’leri geçenler hakkında soruşturma açılacağı belirtildi. Polis, protestocuların, telefonlarına indirdikleri, Zello adlı programla yaptıkları konuşmaları da dinledi. Bir eylemcinin Zello’dan, “Aranızda helikopter pilotu var mı? Helikopter pilotu tanıdığı olan haber versin” sözleri, emniyeti harekete geçirdi ve helikopterli eyleme karşı önlem alındı. Ancak böyle bir girişim belirlenemedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.