Selçuk Haber

4+4+4 Sistemine Göre Selçuk’ta ki Okulların Durumu Belli Oldu

2012 – 2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulacak olan 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte Selçuk’ta ki okullarında durumu belli oldu. Yeni bir sisteme geçilmesi dolayısı ile veliler ve öğrenciler Selçuk’ta ki okulların nasıl işleyeceğini kimin hangi okula kayıt olacağını merakla bekliyordu. Artık veliler çocuklarını istedikleri okula yazdıramayacaklar. Yeni sistemde kayıtlar adrese dayalı nüfus sistemine göre gerçekleşecek.

Konu ile ilgili bilgilerini aldığımız Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek şunları söyledi;

‘‘Bu yıl İlçemizde bulunan okullardan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu artık ortaokul olarak hizmet verecek, ilkokulun birinci sınıfına artık kayıt yapılamayacak. Fakat geçen yıl aynı okulun 2-3-4. Sınıflarında bulunan öğrenciler aynı okulda eğitimlerine devam edecekler.

Yine aynı şekilde Fatma Günay İlköğretim okulu artık ortaokul olarak hizmet verecek.

19 Mayıs İlköğretim Okulu’nda ise sabahçı ve öğlenci sistemi devam edecek.

8 Eylül İlköğretim Okulunda da sabah ortaokullar öğleden sonra ise ilkokullar eğitim alacak.

Atatürk İlköğretim Okulu ise artık sadece ilkokul olarak hizmet verecek.

Gazi Mustafa Kemal Okulu ile aynı bahçe içerisinde yer alan İsabey İlköğretim Okulunda ise sabah Ortaokullara öğleden sonra ise ilkokullara eğitim verilecek.

Ayrıca bu sene ilçemizde yeni açılan bir okul daha var, Selçuk İmam Hatip Lisesi. Selçuk İ.H.L Selçuk Lisesi B Blokta Hizmete açıldı. Selçuk İmam Hatip Lisesi’ne kayıtlar başlamış olup kayıtlar 13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

İlçemizde faaliyet gösteren ATL ve METEM Bünyesinde 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında yeni bir bölüm olarak ta Uçak Bakım Bölümü Açıldı. Bu bölümden mezun olacak öğrencilerin ise yine Selçuk’ta faaliyet gösteren Selçuk THK Üniversitesine öğrenci yetiştirmesi amaçlanıyor.’’

Exit mobile version