site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

4+4+4 Sistemine Göre Selçuk’ta ki Okulların Durumu Belli Oldu

4+4+4 Sistemine Göre Selçuk’ta ki Okulların Durumu Belli Oldu
18.08.2012
A+
A-

2012 – 2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulacak olan 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte Selçuk’ta ki okullarında durumu belli oldu. Yeni bir sisteme geçilmesi dolayısı ile veliler ve öğrenciler Selçuk’ta ki okulların nasıl işleyeceğini kimin hangi okula kayıt olacağını merakla bekliyordu. Artık veliler çocuklarını istedikleri okula yazdıramayacaklar. Yeni sistemde kayıtlar adrese dayalı nüfus sistemine göre gerçekleşecek.

Konu ile ilgili bilgilerini aldığımız Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek şunları söyledi;

‘‘Bu yıl İlçemizde bulunan okullardan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu artık ortaokul olarak hizmet verecek, ilkokulun birinci sınıfına artık kayıt yapılamayacak. Fakat geçen yıl aynı okulun 2-3-4. Sınıflarında bulunan öğrenciler aynı okulda eğitimlerine devam edecekler.

Yine aynı şekilde Fatma Günay İlköğretim okulu artık ortaokul olarak hizmet verecek.

19 Mayıs İlköğretim Okulu’nda ise sabahçı ve öğlenci sistemi devam edecek.

8 Eylül İlköğretim Okulunda da sabah ortaokullar öğleden sonra ise ilkokullar eğitim alacak.

Atatürk İlköğretim Okulu ise artık sadece ilkokul olarak hizmet verecek.

Gazi Mustafa Kemal Okulu ile aynı bahçe içerisinde yer alan İsabey İlköğretim Okulunda ise sabah Ortaokullara öğleden sonra ise ilkokullara eğitim verilecek.

Ayrıca bu sene ilçemizde yeni açılan bir okul daha var, Selçuk İmam Hatip Lisesi. Selçuk İ.H.L Selçuk Lisesi B Blokta Hizmete açıldı. Selçuk İmam Hatip Lisesi’ne kayıtlar başlamış olup kayıtlar 13-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

İlçemizde faaliyet gösteren ATL ve METEM Bünyesinde 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında yeni bir bölüm olarak ta Uçak Bakım Bölümü Açıldı. Bu bölümden mezun olacak öğrencilerin ise yine Selçuk’ta faaliyet gösteren Selçuk THK Üniversitesine öğrenci yetiştirmesi amaçlanıyor.’’

YORUMLAR
  1. Çabuk İnanmayan dedi ki:

    SAYINNNNN YETKİLİLER NEDEN İSABEY İLKÖĞRETİM OKULUNUUUU YAPMIYORSUNUZDA ? İKİ(2) K.M.YOL UZAKLIKTA OLAN GAZİ OKULUNA ÇOÇUKLARIMIZ YAYA OLARAK ANA YOLU TEĞLİKELİ BİR ŞEKİLDE GEÇMEK ZORUNDA KALIYORLAR.????

  2. kemal dedi ki:

    Milli Eğitimi yaz boz tahtası yapıp, kendi siyasi arka bahçesini oluşturmaya çalışan zihniyet bunu başaramayacaktır.

  3. FETTULLAH GÜLEN LİSESİ dedi ki:

    SELÇUKTAKİ OKULLARI BİLMEM NE GÖTÜRÜYOR. SAYIN MİLLİ EGİTİM MÜDÜRÜ ÇIKTA Bİ DOLAŞ OKULLARIDA REZİLLİĞİNİZİ GÖRÜN. OKULLARIN OKUL DENİCEK BİR TARAFI YOK. MİKROP VE PİSLİK YUVASI. TEMİZLİK PARASI DİYE TOPLADIGINIZ PARALARLA NELER YAPIYORSUNUZ HİÇ BİLMİYORUZ AMA. OKUL TEMİZLEMEDİGİNİZ KESİN. BİRDE ŞU İMAM HATİP LİSESİ. NEYİMİZE GEREK BİZİM İMAM LİSESİ. BIKTIK ARTIK 15 YILDIR İMAMLARDAN VAR OLAN İMAMLAR BİZİ DİNDEN İMAMNDAN SOGUTTU BUNLAR NESİ. DEĞİŞTİRİN ARTIK BU İMAM HATİP LİSELERİNİN ADINI FETTULLAH GÜLEN TARİKATI LİSESİ KOYUN. NASIL OLSA ARTIK HERKEZ FETTULLAH GÜLENİN GİZLİ CUMHUR BAŞKANI OLDUGUNU BİLİYOR.

    1. efesli efe dedi ki:

      eğitim şimdi şart oldu(anlayan onlarsa)

    2. Anonim dedi ki:

      başbakanımız imamhatipli şükürler olsun

  4. geeksiz dedi ki:

    bu imam hatip lisesi çok mu gerekli düzenimiz bozuldu ya.

  5. Selçuklu birvatandaş dedi ki:

    Okul binaları ve bahçeleri pislik içinde.Bu nebiçim eğitimcilik?İsabey okulunun yapımı bu kadar gecikeceği blinmiyormuydu?Her ikiokuluda mağdur etmenin ne anlamı vardı?

  6. kordelya dedi ki:

    bakalım kac velı evladını bu hukumetın ımam hatıp okuluna yollayacak.Bu ulkede acılan ımam hatıp okulları utanc kaynagıdır.Cumhurıyete meydan okumadır.Selcuklular cocuklarınzı bu okullara yazdırmayın………………

  7. APASASLI 35920 dedi ki:

    UYUMAAAAAAA…!!!!!!

  8. akif usta dedi ki:

    imam hatip,ler cumhuriyet düşmanı yetiştirmek için açılmıştır…

  9. SİZDEN ÇOK ATATÜRKÇÜ dedi ki:

    selçuk lisesinden ne hayır gördük hamile kalıp bebek aldıran mı ararsın esrar kullanan mı.islamiyeti yaşamak ve çocuklarına öğretmek isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var.eğer özgürlük var bu ülkede diyorsanız ramazan günü bile sokaklarda elinde bira şişeleri ile gezebiliyorsa insanlar imam hatiplerede kimsenin karışmaya hakkı yok demektir.çoğunluğu müslüman olan bir ülkede kimsenin buna karışmaya hakkı yok sizin çocuklarınızın kolundan tutup zorla imamhatiplere mi götürüyorlar.çekin şu ellerinizi artık bu insanların üzerinden.Atatürk’ü ve cumhuriyeti sahiplenmeyi bırakın lütfen gördük cumhuriyetçiyiz diyenleri de askerlerimizi öldüren şerefsizlere kardeşlerimiz diyen şerefsizi partilerinden çıkarmayı beceremiyorlar daha.

  10. Öğrenciyim.. ve bu duruma karşıyım dedi ki:

    evet ben 13 yaşındayım ve öğrenciyim ama bu okulların hali düzenimizi bozdu . Tam bu düzene alışaçağız derken yeni bir düzen çıkyor iyide bu imam hatip lisesi neden oraya türbanlılar gidiyor devletimizin hali belli imam hatipe giden sayıl olcak bizm devletimiz devlet değil ben yeni bir düzen istemiyorum bu düzenle alt üst oluyor herşey yeni arkadaşlar yeni hocalar yeni düzen yeni sistem yeni devlet herşey yenileniyor ama biz yine oldumuz yerde sayıyoruz buna DUR.! demenin zamanı geldi biraz ama biraz insan olun .. cokmu memnun bu selçuk halkı imam hatip lisesinden ya normal lise neydi ki imam hatip düzgün olsun . ben bu selçukta artık okumak diye bişi görmuyorum okullar zıvanadan cıktı kimsenin saygısı yok evet bazı sıralar benimde saygım yok yeri geliyo bende hocalara sitem ediyorum ama en azından sizden sizin gibilerden bilinçliyiz. ve biz CUMHURİYETÇİYİZ… ATATÜRKÇUYUZ .. Cumhuriyete Türklüğüme İnsanlığıma Laf attırcak kadar düşmedim BEN ..

  11. selçuklu vatandaşş dedi ki:

    dindar ve kindar nesil yetiştirme çalışmaları başladı starrtı rte verdi.Aydın Çağdaş Selçukumuza yıllardır açılmayan imam hatip lisesi sonunda açıldı refah partisi zamanında bile bukadar değildi ortalık zor günler bizleri bekliyor bu organizeler saf duygulala yapılmış girişimlerdeğil ABD ve dış kaynaklı toplum mühendisliği çalışmlarının Ülkemiz üzerindeki oyunları.Hepimiz dinine saygılı insanlarız bunların bu çabaları din üzerinden siyaset ve sömürüdür.

  12. selam olsun dostlara dedi ki:

    sanki moskovada selçuk imamhatip lisesi açıldı . nedir bu kin nedir bu nefret .bırak arkadaş çocuklar istediği yerde okusun.neden ürküyorsunuz,neden dolduruşa geliyorsunuz,birileri sermayesiz kaldı,sermayeleri laiklik,çağdaşlık,ilericilik,bu asil millet bu edebiyatları yemiyor,özüne dönmek için kabuğunu kırıyor,merak etmesinler,telaşa kapılmasınlar,o okulda şeytani bilgiler verilmez,rahmani bilgiden dersler alınır,bumu sizi telaşlandırıyor,utanmadan kalkıp dine karşı değiliz diyorsunuz,bunun adı nedir,daha mertçe söyleyin,balgibide,kendi zehrini kusmaktır,sakın olaki kuyruklu gibi kendinizi sokmayasınız. ALlah sizlere şuur versin .İZ AN VERSİN,FERASET VERSİNyeter artık milletin manevi duygularıyla oynadığınız.